Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tehetnék, hogy ne szólítsa...

Mit tehetnék, hogy ne szólítsanak le?

Figyelt kérdés

Sokan beszólogatnak nekem, illetve leszólítgatnak, pedig semmit sem csinálok. Példának okáért: "Csinoska!" Csak úgy, idegen, felnőtt férfiak az utcán, és nem csak olyan "pofára megmondom, hogy baltás gyilkos" típusúak, hanem öltönyös üzletemberek. Nem tudom, mit tehetnék, mert sem az öltözködésemben, sem a viselkedésemben nincsen semmi kihívó.

Példának okáért: Ma megyek a metrótól a társasházig, ahol lakunk, vállamon százkilós iskolatáska, sietek, ahogy csak bírok, mert majd' éhen halok. Öltözetem: cipő, szürke, hosszú szárú csőfarmer, drapp, csípőig érő, állig begombolt kabát. Jön szembe egy üzletember és megjegyzést tesz. Mindig mások, random módon a szembejövők. Tettlegességig sosem fajult a dolog, de kezdek aggódni, mert nem tudom, min változtathatnék, vagy mit csinálhatnék ilyen esetben. Általában rájuk sem nézek csak trappolok tovább és magamban szidom a felmenőiket, de ez így nem állapot. Mit tehetnék?

14/l

2010. jún. 4. 16:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Biztosan nagyon csinos vagy és minden férfi megfordul utánad az utcán, de ez nem baj szerintem.:) Bár még fiatal vagy és ezért elhiszem hogy nagyon kellemetlenül érzed magad a beszólások miatt de később majd megtanulod kezelni ezeket. Én is így vagyok vele, a te korodban még a föld alá is elbújtam volna a bámuló tekintetek, a füttyögések és a megjegyzések elől, de ma már nem zavar, csak mosolygok rajta. Jól csinálod hogy észre sem veszed és mész tovább, nem kell bátorítani őket, de nem is kell változtatnod magadon. Nem kell egy nőnek zsákban járnia hogy elrejtse a szépségét, aki bámulni akar az had bámuljon.:) Attól pedig hogy a dolog tettlegességig fajul szerintem ilyen esetekben nem kell tartanod de azért légy óvatos ha valaki netán követni kezd vagy nem száll le rólad.
2010. jún. 4. 16:59
 2/17 anonim válasza:
82%

Szokj hozzá! Én ugyanezt élem meg nap mint nap már tizen éve. sokáig zavart. próbáltam a lehető legegyszerűbben öltözni, a hajam is levágattam egyszer emiatt hogy hátha segít, de nem. voltak kellemetlen helyzetek is. arra vigyázz hogy ne zárkózz be emiatt.

Fogadd el hogy te ezt váltod ki az emberekből.

2010. jún. 4. 17:05
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszi.
2010. jún. 4. 17:06
 4/17 A kérdező kommentje:
Mást nem nagyon tudok tenni ezek szerint.
2010. jún. 4. 17:07
 5/17 anonim ***** válasza:

Ebben a helyzetben járok. Elsőre még tetszett a dolog, de mostmár nem éppen jó, hogy minden 2. lépés után "beszólnak"

És nem tudom mit lehet vele tenni.... Millió féle dolgot próbáltam (morbid dolgokat is!), de semmi se hatott. Mindenki azt hiszi, hogy ez tök jó, pedig annyira azért mésem :S

2010. jún. 5. 13:02
 6/17 anonim válasza:
100%
Írtad, hogy nem figyelsz rájuk, hanem mész tovább. Mást ne is csinálj, ki tudja milyen perverz szexmániás állatok járkálnak az utcán, ezt most komolyan mondom még ha hülyén hangzik is xD
2010. jún. 5. 16:52
 7/17 anonim ***** válasza:

Velem is ez van!

Utánam fordulnak,fütyülnek,dudálnak,stb..

Amikor más lányokkal csinálták ezt,azt gondoltam,hogy dejó nekik!

De ma már nem..

2010. jún. 5. 19:26
 8/17 A kérdező kommentje:
Nekem sosem tetszett, lehet, hogy túl sok sorozatgyilkosos filmet néztem :-S
2010. jún. 6. 17:11
 9/17 anonim válasza:

idegesítő lehet egy idő után. Am valszeg azért van, mert nagyon csinos. és főként szép lehetsz! ;D

ha ennyire nem érzed magad biztonságban, sztem vegyél magadnak paprikasprayt v gázsprayt (az utóbbinak nem tom, van-e legális kiadása :D)

és az se mind1, h ez melyik kerületben történik... pl. a 13. kerben, ahol én lakok, talán 2 sprayt is használnék egyszerre XD

2010. jún. 12. 11:47
 10/17 A kérdező kommentje:
Én is itt lakom :-) Angyalföldön nem csak angyalok vannak...
2010. jún. 12. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!