Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tehetnék? (kérdésed rövid. )

Mit tehetnék? (kérdésed rövid. )

Figyelt kérdés

A szüleim soha, sehova nem engednek el. Nem szoktam balhézni, a jegyeim is egész jók, megadom a nekik jàró tiszteletet, mégis mindig otthon kell lennem. Sulin kívül még a baràtnőimmel is alig talàlkozhatok, fiúbaràtokról meg szó sem lehet. És amikor megkérdezem, hogy miért nem engednek el - nem hisztizve, normàlis hangnemben -, akkor a vàlasz az, hogy mert nem. Értem, hogy féltenek és jót akarnak nekem, de ez màr nagyon durva túlzàs. Megbeszélni màr próbàltam velük, de nem értem el vele semmit.

16/L

2011. nov. 5. 02:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nyugis,jó hangulat van otthon beszélges a szüleiddel,hogy volt mikor ök fiatalok 16 évesek voltak.

Ha nosztalgiáznak kicsit talán emlékezni fognak,milyen is 16-nak lenni.

2011. nov. 5. 04:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Hívd el anyudat egy buliba :D

Adj rá valami klassz fiatalos ruhát, sminkeld ki és hajrá, menjetek együtt! A buliban csak a zenét hallja, a pult közelébe ne menjetek.

Igaz, hogy az a buli "elveszik", de anyud látni fogja, hogy rendes emberek vannak ott, ő maga utálni fogja, és legközelebb elenged :D

2011. nov. 5. 06:10
 3/6 anonim ***** válasza:
71%

Mert még gyerekként kezelnek és nem fogadják el,hogy már a gyerekség és felnőttség határán mozogsz, lehetnek önálló döntéseid, tudsz bizonyos dolgokért felelősséget vállalni. Félnek,hogy befolyásolható vagy és könnyen elcsábulsz a csábításoknak. Félnek a zord,gonosz világtól,attól,hogy felnősz és nem leszel többé pici gyermekük, reménységük.

Próbálkozhatnál esetleg azzal,hogy minél jobban megismerteted velük a barátaidat, az ő szüleiket esetleg. megkéred,hogy jöjjenek eléd a buliba,ne kelljen egyedül haza jönnöd, ezzel bizonyos szintig kontrollálhatják is az estédet,de te is ki tudsz mozdulni egy kicsit vagy legalább 11-ig engedjenek el - eleinte hamar hazaérsz, később, ha látják,hogy pontos vagy, nem vagy részeg talán egyre jobban kitolódhat majd az időpont.Persze ehhez biztosan az kell majd,hogy lássák, megbízható vagy.

2011. nov. 5. 07:43
 4/6 anonim ***** válasza:
nyugi nálam is ez volt, mindig mindenki elment én meg sehova -.- ekkor könnyes szemmel el kezdtem nyavíkolni hogy én miért nem mehetek .... és ekkor el engedtek minden hova de most újra nem engednek el sehova -.-"
2011. nov. 5. 08:19
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Még gyerek vagy ez tény,az meg hülyeség hogy a felnőttség határán mozogsz,ez nem igaz, 16 évesen gyerek vagy ők a szüleid,azzal igaz nem értek egyet hogy nem barátkozhatsz ismerkedhetsz leírom én mit engedek a lányomnak:15 éves,barátnőzhet,aludhat a barátnőinél,elmehet olyan szülinapi buliba ahol vannak szülök,meg osztálybuliba ahol van tanári felügyelet,smink csak nagyon visszafogott és suliba nem engedem nem kell úgy kinéznie mint egy kis ribi,főleg hogy szép lány smink nélkül is az arca is hibátlan,haját nem festi,nem ihat,nem cigizhet stb.barátkozik fiúkkal de nem jár senkivel mert tisztában van vele hogy még nincs itt az ideje,suliidőben hétköznap este 8ra otthon van,hétvégén aludhat barátnőkkel,de ha nem is este 9ig és megyek érte hogy este ne járkáljon az utcán,nem engedem komolyabb bulikba,diszkóba,nem is vágyik a sok tiniribi közé,jól tanul,jár sportolni táncolni,különórára,megbízok benne teljesen mindent megbeszélünk 12 évesen felvilágosítottam mindenről megbeszéltük a túl korai szexuális élet hátrányait következményeit,nem is feküdt le senkivel sőt 17-18 éves kora előtt semmiképp sem szeretné és akkor is komoly kapcsolatban, vannak szabályok korlátok,elfogadja őket,meghallgatom ha van kívánsága és természetesen ha elfogadható pl nyáron 3 napos barátnős hétvége ahol ott vannak a szülök arra mehet

hidd el nekem a hiszti nem nyerő,sajnos ilyen szülőkkel nem sokat tehetsz legyél türelmes próbálj meg fokozatos lenni pl először 1-1 órával többet engedjenek meg,annak örülj hogy féltenek sok veled korabeli már a 2.abortuszán van túl és vagy négyszer került a detoxba mert a szülei mindent megengedtek

2011. nov. 5. 14:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom azt, hogy fokozatosan mindig kicsit tovább engedjenek... :)
2011. nov. 5. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!