Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy reagálnátok ha kiderülne...

Hogy reagálnátok ha kiderülne hogy a 13-14éves lányotok lopott egy üzletből?

Figyelt kérdés
2017. okt. 11. 06:50
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Nem vitettem vele vissza,éppen elég volt neki a járőr autó meg az egyenruha és hogy most anya sem védheti meg.Viszont a családban elmondtam és a "velejáró" szégyenérzet azt hiszem távol tartja majd a további szarkaságtól.Nehez ilyenkor jo döntést hozni :/
2017. okt. 13. 07:03
 22/30 anonim ***** válasza:
54%
Mondjuk ez épp nem a helyes döntés volt. Minek kellett a család előtt megalazni? Nekik mi közük van hozza? Csak az anyjara és az apja rá tartozik, ezen kívül másra nem - az üzletet kivéve. Ez színtiszta, ertelmetelen megalazas volt.
2017. okt. 13. 07:18
 23/30 MR.X. ***** válasza:
31%
Minden kamasz lop valamit 1x, 2x üzletből, csokit vagy apróságot. Talán maga az izgalom miatt tette el... Lehet kíváncsi volt, hogy ki tudja_e hozni. De magától rá fog jönni, hogy ez nem jó és abbahagyja. Enyhe büntetést javasolok, de semmiképpen ne vitesd vele vissza a lopott dolgot, mert hatalmas szégyen érné ilyen fiatalon és az nem biztos, hogy jó.
2017. okt. 13. 12:07
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem értem azokat a válaszolókat, akik megalázásról beszélnek. A kiscsaj is megalázta az anyukáját azzal, hogy pofátlanul lopott.
2017. okt. 13. 12:40
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
24: Dehogy is alázta meg az anyját. Megalázni valakit azt jelenti, hogy tudatosan azért teszünk valamit, hogy a másik ember önbecsülésébe gázoljunk. Erről it szó sincs.
2017. okt. 13. 13:39
 26/30 anonim ***** válasza:

10 eves komoban egyszer anyam pakolaszott a szobamban es talalt egy szatyor edesseget es 2 ezer forintot a szonyegem alatt. Rakerdezett, hogy honnan loptam. Kozoltem vele, hogy a szomszed lany folyamatosan lop 5 ezer forintokat az alkoholista szuleitol, akik kesobb egymasra gyanakodnak, aztan elvisz minket a boltba es veszunk sok edesseget, de nyilvan a maradekot nem akarja hazavinni, mert lebukna. Mi taroljuk neki. Anyam fogta a szajret es atment hozzajuk. Elmeselt az nyjanak mindent. Az anyja meg hitetlenkedett.

Utana en is kaptam fejmosast persze.

A lanyod mondta, hogy o lopta azt ruzst.?

Vagy talalta? Vagy ajandekba kapta? Vagy vett mast is es csak otthon derult ki, hogy azt nem blokkoltak be neki? Vagy gyujtott ra? Vgy kolcsonkerte?

Vannak am ilyen opciok is...

2017. okt. 13. 13:58
 27/30 A kérdező kommentje:

22! A mi családunk nagyon összetartó,a testvérem és az anyám tudta meg ,nem hiszem hogy ez tragédia lenne!Helyesen döntöttem mert igy nem csak tőlem hallotta hogy milyen ocsmány dolog hanem akikhez eddig "menekült" ha velem össze veszett is elmondták neki hogy ez most bizony hatalmas hiba volt és ők sem védik meg.

26! Ha végig olvastad a kommenteket leírtam honnan tudom hogy ellopta,nem mellesleg tagadni sem próbálta szóval semmiféle opció nincs sajnos :/

2017. okt. 13. 20:15
 28/30 anonim ***** válasza:
41%

Én úgy vitetném vele vissza, ahogy elhozta. Bemegy, visszateszi és kész...

Szerintem a legtöbb gyerek lop előbb-utóbb és nem azért mert rászorul, hanem mert kipróbálja, hogy milyen. Ettől még nem fog a későbbiekben lopni. Szerintem egy beszélgetés mindenképpen kell, ahol elmagyarázod neki, hogy milyen következményekkel jár, ha elkapják, és azt is, hogy azt valakinek ki kell fizetnie, ha hiányzik, és lehet, hogy az a valaki viszont nem áll úgy, hogy ez neki mindegy legyen, főleg ha belegondol, hogy ez nem feltétlenül napi 1 valami...

2017. okt. 13. 22:07
 29/30 anonim ***** válasza:

Hát pedig se a testverednek, se az anyadnak a világon semmi köze hozzá, kérdező.

Utolsó, az milyen klassz lesz, amikor észreveszik az üzletben, hogy ott settenkedik és lefulelik, hogy lop, vagy lopni próbál. A lehető legjobb idiótabb javaslat volt a tied.

2017. okt. 14. 07:48
 30/30 A kérdező kommentje:

Volt beszélgetés :) próbáltam megértetni vele mivel jár a lopás és hogy soha semilyen körülmények között nem szabad.Vissza vitetni vele nem fogom semmiképp,nincs értelme szerintem csak legfeljebb utàlna engem mert szégyenbe hoztam.

Na az hogy kinek van hozzá köze majd én eldöntöm!!!!Nem ismered a családi viszonyt nálunk,akinek tényleg semmi köze hozzá annak nem mondtam el!

2017. okt. 14. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!