Hogy reagálnátok ha kiderülne hogy a 13-14éves lányotok lopott egy üzletből?
"Én soha nem loptam semmilyen boltból, mert egyrészt nem ilyen nevelést kaptam"
Persze, mert a kérdező direkt tolvajt nevelt a lányából.. hagyjuk már ezt a "nem ilyen nevelést kaptam" baromságot.
A gyerek néha direkt azért tesz meg valamit, hogy "lázadjon" a nevelés, a szülők által rákényszerített szabályok ellen.
11!
Az én lányom is lopott pár éve -kicsit fiatalabb volt, mint a kérdező gyereke. A barátnőjével voltak és a másik lány cukkolta, hogy úgyse meri - a kis gyagya meg merte.
Mi vissza mentünk, kértem hogy az uzletvezetovel beszelhessunk. A gyerek elmondta hogy mit csinált, vissza adta a cuccot, bocsánatot kért. Megkerdeztuk, kivel tehetne jóvá: egy hétig járt zárás után felmosni - ezt közösen döntöttük el. Az volt az első és utolsó eset, hogy elvett valamit. Az üzletvezető annyira meg volt dobbenve azon, hogy vissza ment a gyerek, bevallotta és jóvá is akarta tenni, hogy később diakmunkat is ajánlott neki.
Nem mondom, hogy a gyerek ugrált az oromtol, amikor mondtam, hogy vissza megyünk, de megertette, hogy a tetteiért viselnie kell a következményeket.
18!
Mint írtam, nekem személyes tapasztalatom van. Az én gyerekem tanult belőle pár dolgot :
-Az volt az első és az utolsó eset, hogy elvett valamit, ami nem az övé.
-Megtanulta, hogy minden tettunknek következménye van.
-Megtanulta hogy nem kell a cukkolasnak engedni, bármi is legyen a téma.
-Végül megtanulta -bár ez esélyes, hogy többé kevésbé egyedi eset ilyen helyzetben- hogy a felelossegvallalas es a bocsanatkeres ugyan nagyon nehéz, ha hibazunk, de lehet pozitív kimenetele is.
14. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!