Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy reagálnátok ha kiderülne...

Hogy reagálnátok ha kiderülne hogy a 13-14éves lányotok lopott egy üzletből?

Figyelt kérdés
2017. okt. 11. 06:50
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem ne vitesd vele vissza az üzletbe ! Nem normális, aki ilyet javasol. Egy életre megbélyegzi őt az adott bolt, mindig lesni fogják minden mozdulatát. És nemcsak őt bélyegzik meg érte, hanem neked is nagy szégyen lesz. Egyrészt téged minősít, hogy tolvaj lányod van, másrészt veled is bizalmatlan lesz a bolt. Ha gyakran jártok oda, akkor semmiképp ne vigyétek vissza a cuccot. Ha nincs kamera, nem sipolt be, akkor nem derül ki. De büntetést természetesen érdemel a leányzó és nem is kicsit. Én soha nem loptam semmilyen boltból, mert egyrészt nem ilyen nevelést kaptam és nem is mertem volna lopni. De ha mégis, akkor biztos szobafogság lett volna minden nélkül (semmilyen gép, játék nincs) + árát elvették volna szüleim és mindezek előtt akkora pofont vagy seggest kaptam volna édesapámtól, hogy csak na. Ő Semmilyen lopást nem tűr el. Még torrent miatt is megszídott. A boltba biztos, hogy nem vitt volna el bocsánatot kérni, mert mi rendszeresen odajárunk és neki is túl nagy szégyen lett volna.
2017. okt. 11. 10:11
 12/30 anonim ***** válasza:
88%

"Én soha nem loptam semmilyen boltból, mert egyrészt nem ilyen nevelést kaptam"

Persze, mert a kérdező direkt tolvajt nevelt a lányából.. hagyjuk már ezt a "nem ilyen nevelést kaptam" baromságot.

A gyerek néha direkt azért tesz meg valamit, hogy "lázadjon" a nevelés, a szülők által rákényszerített szabályok ellen.

2017. okt. 11. 10:17
 13/30 A kérdező kommentje:
Nincs rászorulva hogy lopjon és alap hogy nem erre nevelem!!!Nem vagyunk "azok" közül valók.Nem vitetem vele vissza de elbeszélgettem vele és szerintem alaposan ráijesztettem!(kihasználva hogy kamera van mindenhol és a joviszonyt a szomszéd rendőrrel) most nem büntetem meg,azt hiszem elég volt neki a rendőri és a szülői "nincs több esélyed" szöveg.Mindenkinek köszönöm szépen!!!!!!!!!
2017. okt. 11. 11:54
 14/30 anonim ***** válasza:
86%

11!

Az én lányom is lopott pár éve -kicsit fiatalabb volt, mint a kérdező gyereke. A barátnőjével voltak és a másik lány cukkolta, hogy úgyse meri - a kis gyagya meg merte.

Mi vissza mentünk, kértem hogy az uzletvezetovel beszelhessunk. A gyerek elmondta hogy mit csinált, vissza adta a cuccot, bocsánatot kért. Megkerdeztuk, kivel tehetne jóvá: egy hétig járt zárás után felmosni - ezt közösen döntöttük el. Az volt az első és utolsó eset, hogy elvett valamit. Az üzletvezető annyira meg volt dobbenve azon, hogy vissza ment a gyerek, bevallotta és jóvá is akarta tenni, hogy később diakmunkat is ajánlott neki.

Nem mondom, hogy a gyerek ugrált az oromtol, amikor mondtam, hogy vissza megyünk, de megertette, hogy a tetteiért viselnie kell a következményeket.

2017. okt. 11. 12:12
 15/30 anonim ***** válasza:
16%
Kedves Kérdező! A gyerekek közel 80%-a vesz el valamit:vagy az osztálytársától,szüleitől,boltból,rokonoktól,és még sorolhatnám..Javítóintézetben dolgoztam.Akkor kell megijedned ha tőled is a pénztárcádból,lakásból eltűnnek dolgok.A rúzsnak nincs akkora értéke melyért érdemes eljárást indítani,gondolom értékesebb cuccot vett el a lányod.Korábban az eltulajdonított dologra voltam kíváncsi,de akkor hagyjuk!
2017. okt. 12. 13:30
 16/30 anonim ***** válasza:
51%
Mindenképpen visszavitetném vele - Igen, kínos lesz. Pont annyira, hogy legközelebb ne csináljon ilyet.
2017. okt. 12. 16:08
 17/30 anonim ***** válasza:
23%
Visszavitetném vele! Égne a feje rendesen de legalább megtanulná egy életre h nem lopunk.
2017. okt. 12. 22:42
 18/30 anonim ***** válasza:
66%
Nem, nem azt tanulná meg. Hanem azt, hogy milyen szemét módon alázta meg az anyja.
2017. okt. 12. 23:22
 19/30 anonim ***** válasza:
18%
Az anyja? Nem, nem az anyja kényszerítette h lopja el azt a rúzst. Aki lopkodni kezd, jó ha már az elején szembesül a tettei következményeivel. Különben lehet h legközelebb már pénztárcákat állna neki lopkodni. Akkor meg már kevés lenne anyuci megalázástól mentes módszere.
2017. okt. 12. 23:36
 20/30 anonim ***** válasza:
88%

18!

Mint írtam, nekem személyes tapasztalatom van. Az én gyerekem tanult belőle pár dolgot :

-Az volt az első és az utolsó eset, hogy elvett valamit, ami nem az övé.

-Megtanulta, hogy minden tettunknek következménye van.

-Megtanulta hogy nem kell a cukkolasnak engedni, bármi is legyen a téma.

-Végül megtanulta -bár ez esélyes, hogy többé kevésbé egyedi eset ilyen helyzetben- hogy a felelossegvallalas es a bocsanatkeres ugyan nagyon nehéz, ha hibazunk, de lehet pozitív kimenetele is.

14. voltam.

2017. okt. 13. 06:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!