Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tudok csinálni anyámmal?

Mit tudok csinálni anyámmal?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok. Igyekszem őszinte lenni az anyámmal, de nem szeretem mindig betartani, amit mond. Nem feltétlen, sőt egyáltalán nem azért ne akarnám, hanem, mert így a felnőtt kor küszöbén nem hiszem, hogy nagyon aggódnia kéne miattam. Nem egy haverom/barátom rendszeresen iszik, marihuánát fogyaszt, ekire is volt már példa (bár utóbbit anyám nem tudja), de a kertünkbe is füveztek már, anyám tudtával. Ők. Én inni ritkán iszok (talán 3x voltam részeg) füves(cigi) az meg egyáltalán nem játszik a sz@r tüdőm miatt. Szóval ne egy kezelhetetlen rbancot képzeljen el senki anyám személyében. Őszintén szólva az átlagnál jóval intelligensebb nő. Csak túlságosan aggódik. Mindenért rám ír, mindenért felhív. Kis túlzással bsztat. Nem tudok elmenni a barátaimmal az Újpest-Központba se (Újpest kertvárosában lakunk, ami Budapest széle, a központ hajnali háromkor is biztonságos) úgy, hogy ne írna vagy ne hívna fel vagy ne írna, hogy hol vagyok, és hogy kikkel, és, hogy mikor megyek haza. Holott nyár van és egyáltalán nem tudom, hogy nem megyünk-e el máshova. Azt meg pláne nem, hogy mikor jövök haza. És az aggodalom okát nem értem, soha semmi baj nem történt (jó, néha lemerült a telefonom, de ilyen előfordul, ez nem akkora tragédia). A másik pedig az, hogy én érzem szarul magam, amikor hazamegyek hajnali kettőkor és ő fenn van. Pedig általában tízkor, rosszabb esetben tizenegykor már alszik, és xy óra után nem tud visszaaludni ha nem vagyok otthon

2017. aug. 20. 17:33
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

6-os vagyok!

Kepzeld en is ujpesti vagyok, ott szulettem. A kozpontban.

Olyan 18-20 eves lehettem, amikor egyedul mentem haza, az utolso metroval. A metrotol kovetett valaki. Nagyon feltem, mondanom sem kell. A hazba is bejott utanam, mert nem volt annyi elonyom h eltunjek elole. Hivtam a liftet, de nem ert le addig mig utolert az az allat. Elindultam hat inkabb a lepcson. Jott utanam. Annyi lelekjelenletem volt, pedig iszonyat feltem, hogy megalltam a 2.-on es odamentem az egyik ajtohoz es elkezdtem kotoraszni a taskamban, mintha a kulcsot keresnem. Mar mogottem volt. Hirtelen megfordultam es rakerdeztem hangosan, hogy segithetek e vmiben.

Csak hebegett-habogott. Aztan fogta magat es lement a lepcson. Hallottam hogy csukodik a lepcsohaz ajtaja, vagyis kiment rajta.

Meg most is beleborzongok ahogy visszagondolok, pedig tudod hany eve tortent? 15!!!

Az az ejjel megvaltoztatott bennem vmit. Addig en is azt gondoltam biztonsagos helyen elek, velem nem tortenhet semmi. Boldogok a tudatlanok, ugye?!

Ez utan az eset utan, csakis taxival voltam hajlando hazamenni, amint besotetedett.

Kicsit probald aterezni azt amit leirtam. Azota, mar nem lakom ott, de szuleim meg mindig ott elnek, uh jarok arra folyamatosan. Sokkal rosszabb lett a kornyek, mint amilyen a fiatalkoromban volt. Vagy lehet h jobban kinyilt a szemem? Nem tudom, de tuti h a lanyomat nagyon feltenem. Egy fiatal lany ne setalgasson egyedul ejjel, sehol! Meg a baratnojevel sem.

2017. aug. 21. 08:51
 12/28 A kérdező kommentje:

11) Fiú vagyok...

Másrészt az, hogy éjjel követett egy f4sz, aki maximum a mobilodat, esetleg a tárcádat akarta lenyúlni attól még nem lesz veszélyes környék Újpest. Én tavaly az egyik legjobb barátomat kísérem haza, aki a Rákospalota-Újpest vasútállomáshoz lakik közel. Utána ki kellett mennem a mosdóba. Hajnali kettő volt, a vonatok nem jártak, de gondoltam az állomáson a WC talán nyitva van. Nyitva is volt. A sötétben egy ránézésre 250 kilós, 2 méteres ember beszélt szerbül. Nyilván nem 100%, de valószínűleg szervkereskedő, de ha nem legalábbis embercsempész volt. Ki tudja mit csinál velem, ha nincs akkora mázlim, hogy háttal áll? Ettől függetlenül Újpestet nem gondolom veszélyes környéknek.

2017. aug. 21. 10:26
 13/28 anonim ***** válasza:
Fiu vagy??? Abszolut abban a hiszemben voltam, hogy lany vagy.... Ez esetben azert mar mashogy gondolom a dolgokat, de ettol fuggetlenul is aggodhat erted anyukad. El kell visleni.
2017. aug. 21. 13:20
 14/28 anonim ***** válasza:
0%

9es, hagyd, hiszen ő már 17 éves felnőtt nő, akivel sosem történik semmi, mert annyira tud magára vigyázni. Gondolom a csavargáshoz a pénzt anyucitól kéred, akkor nem zavar hogy foglalkozik veled igaz?

Én is hasonlóan bátor voltam mint te, enyém volt a

világ, azt hittem hogy velem semmi sem történhet. Mégis megerőszakoltak 18 évesen, ráadásul olyan ember aki a baráti társaságomba tartozott, csak bevett valamit és eldurrant az agya. Legjobb barátnőmet pár éve megerőszakolták és megölték mikor egy buliból ment haza, pedig olyan faluban élt amiről mindenki azt hitte milyen biztonságos, a legnagyobb bűnesetnek a kocsmai verekedés számított.

2017. aug. 21. 13:30
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
#14 Mit nem értesz azon hogy a kérdező fiú?
2017. aug. 21. 13:37
 16/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem olvastam el a kommentjét, de akkor is, a fiúk sincsenek kevésbé veszélyben. Volt osztálytársamat megkéselték pedig ő is fiú. Jó nem lett komolyabb baja, de csak annak köszönhette hogy 7 éves kora óta versenyszerűen aikidozik. A fizikatanárunkat(akkor volt 30 éves, és nem kis darab) hátulról ütötték le és rabolták ki. Meg attól hogy fiú nem kén játszani a nagylegényt, úgy hogy még anyuciék tartják el.
2017. aug. 21. 13:42
 17/28 A kérdező kommentje:
16, Kit nem "anyuciék" tartanak el 17 évesen? Nincs pénzem albérletre. Nem mintha szóba került volna. Egyébként dolgozok, de azért látom a sok álságos, rosszindulatú, suttyó, proli válaszoló ezt is jobban tudja
2017. aug. 21. 15:22
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
Te játszod a nagyfiút 17 évesen, tojsz anyukád fejére de a pénzt az várod és mi vagyunk a suttyó prolik? Nem szoktam ilyet írni, de remélem hamarosan összetűzésbe kerülsz majd az egyik ilyen kis nagyfiúskodásod során és rájössz hogy veled is történhet baj, mint a földi halandókkal. Amúgy meg tedd össze a két kezed, ha az én gyerekem lennél ilyen hozzáállással leshetnéd hogy hova engednélek el.
2017. aug. 21. 15:41
 19/28 anonim ***** válasza:

Mit értesz "álságos" alatt?

Es miert vagyunk suttyó prolik?

Tenyleg erdekelne... Bocs az offert! :-)

2017. aug. 21. 22:51
 20/28 anonim válasza:

Teljesen mindegy, hogy fiú vagy-e vagy lány. Hajnali 2-kor egy gyereknek semmi keresnivalója, pláne rendszeresen az utcán. Még akkor sem, ha nyár van.

És nem csak azért, mert veszélyes, hanem mert még gyerek vagy, akármit is gondolsz.

Amikor én voltam 17, azt hittem borzalmasan nagy felnőtt vagyok. nekem se tudtak anyámék megmondani semmit, mert bármit is szerettek volna, az véleményem szerint hülyeség volt.

Aztán 22-23 lettem, elvégeztem a főiskolát is, és már azt hittem, felnőtt vagyok, önálló, kereső ember.

Most 31 vagyok, és annyira másképpen látom a világot, mint 10 éve, amikor már azt hittem, felnőtt vagyok. Nem voltam. Még attól sem, hogy diplomám és saját keresetem volt.

Visszatérve a lényegre, akárhogyan is érzed, még gyerek vagy. Édesanyád félt, mert neki ez a feladata, hogy féltsen, aggódjon. Ha az én gyerekem lennél, akármennyire lennél megbízható, nem engedném, hogy 17 évesen rendszeresen az éjszakában legyél. Mert erre ráérsz majd később, egyetem, főiskola alatt/után. 17 évesen hétvégente elmenni bulizni, az oké. De nem egész nap lógni valahol éjszakába nyúlóan. Bírd ki, már csak 1-másfél év, és elmész továbbtanulni. Utána Tiéd a világ! ;)

2017. aug. 22. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!