Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tudok csinálni anyámmal?

Mit tudok csinálni anyámmal?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok. Igyekszem őszinte lenni az anyámmal, de nem szeretem mindig betartani, amit mond. Nem feltétlen, sőt egyáltalán nem azért ne akarnám, hanem, mert így a felnőtt kor küszöbén nem hiszem, hogy nagyon aggódnia kéne miattam. Nem egy haverom/barátom rendszeresen iszik, marihuánát fogyaszt, ekire is volt már példa (bár utóbbit anyám nem tudja), de a kertünkbe is füveztek már, anyám tudtával. Ők. Én inni ritkán iszok (talán 3x voltam részeg) füves(cigi) az meg egyáltalán nem játszik a sz@r tüdőm miatt. Szóval ne egy kezelhetetlen rbancot képzeljen el senki anyám személyében. Őszintén szólva az átlagnál jóval intelligensebb nő. Csak túlságosan aggódik. Mindenért rám ír, mindenért felhív. Kis túlzással bsztat. Nem tudok elmenni a barátaimmal az Újpest-Központba se (Újpest kertvárosában lakunk, ami Budapest széle, a központ hajnali háromkor is biztonságos) úgy, hogy ne írna vagy ne hívna fel vagy ne írna, hogy hol vagyok, és hogy kikkel, és, hogy mikor megyek haza. Holott nyár van és egyáltalán nem tudom, hogy nem megyünk-e el máshova. Azt meg pláne nem, hogy mikor jövök haza. És az aggodalom okát nem értem, soha semmi baj nem történt (jó, néha lemerült a telefonom, de ilyen előfordul, ez nem akkora tragédia). A másik pedig az, hogy én érzem szarul magam, amikor hazamegyek hajnali kettőkor és ő fenn van. Pedig általában tízkor, rosszabb esetben tizenegykor már alszik, és xy óra után nem tud visszaaludni ha nem vagyok otthon

2017. aug. 20. 17:33
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
71%
Szia. Ne becsüld le anyukádat, hidd el, hogy az ő aggodalma teljesen normális. Amíg él addig aggódni fog érted. Ajánlom inkább szokd meg. Engem 26 évesen, rengeteg cirkusz, ordibálás és tányértörés közepedte kanyarított vissza a jó útra. Ezért hálás is vagyok neki. :)
2017. aug. 20. 17:44
 2/28 anonim válasza:
50%
Természetes hogy aggódik. :D meg 25 evésen korodban is aggódni fog érted.
2017. aug. 20. 17:52
 3/28 anonim ***** válasza:
64%
És szerinted az normális hogy te kiskorúként éjszaka csámborogsz, azt se tudod hol fogsz kikötni és mikor érsz haza? Ha az én gyerekem lennél leshetnéd mikor mehetnél bárhova is, pedig nem vagyok szigorú de alap hogy tudjam mikor hol van, kikkel és mikor ér haza (még indulás előtt megbeszélni).
2017. aug. 20. 20:19
 4/28 anonim ***** válasza:
50%

Apádról nem írtál? Ő hogy áll hozzá? Jelen van egyáltalán az életetekben? Mert, ha nem, akkor meg aztán tényleg érthető, hogy anyukád jobban félt, hiszen kettő helyett aggódik érted.

Most még 17 vagy, persze, hogy jobban aggódik, mintha 25 éves lennél. Akkor is fog, viszont már meg fog benned annyira bízni, hogy ne legyen fenn hajnalig, amíg hazaérsz. Attól meg, hogy 18 éves leszel, csak jogilag leszel felnőtt, agyilag és mentálisan nem.

2017. aug. 20. 20:22
 5/28 A kérdező kommentje:

3, Létezik mobiltelefon, messenger, viber stb bárhol vagyok el tud érni anyám. Szólni tudok neki ha esetleg később érek haza, így ezen nem kéne aggódni.

4, Jelen van. Együtt vannak a szüleim. Apám nem igazán szokott stresszelni. Megbízik bennem. Elenged. Tudja, hogy nem b#szom szét magam, nem ideggennel jövök haza szóval nem igazán törődik ezzel. Neki elég ha szólok neki ha elmegyek

2017. aug. 20. 20:36
 6/28 anonim ***** válasza:
60%

Na, en azert tudnek meselni neked arrol h mennyire biztonságos Ujpest-kozpont!

Persze, amig veled nem tortenik vmi, addig ugy kepzeled, neked sehol semmi bajod nem eshet, de hidd el, jobb felni mint megijedni! Ne maszkalj eljel/hajnalban egyedul Ujpesten, meg sehol masol.

Anyukadat meg probald megerteni, es elviselni az aggodalmat!

2017. aug. 20. 22:07
 7/28 anonim ***** válasza:
49%
De ha elkapna valami pszichopata és félholtan otthagyna egy bokor alatt, akkor melyik lenne jobb, ha anyád hajnalban a keresésedre indul és hívja a rendőrséget, vagy másnap délután hazaérve a munkából venné észre, hogy még haza sem értél.
2017. aug. 20. 22:12
 8/28 A kérdező kommentje:
Ezek alapján ki se mehetnék a házból... Pszichopaták mindenhol vannak. És aki szerint egy pszichopata mindenféle kontroll nélkül és válogatás nélkül öl bárhol, bármikor, az még soha nem beszélt elő pszichopatával. Én már igen
2017. aug. 20. 22:53
 9/28 anonim ***** válasza:
50%
Jól van írhattam volna kanos migránst, késes kancigányt, ginás megrontókat, stb. Pont a lényeget fogtad meg.
2017. aug. 20. 23:16
 10/28 A kérdező kommentje:
De itt megint azt tudom mondani, hogy nem életszerű. Születésem óta Újpesten élek és nem.veszélyes környék. És mondom... Rendszeresen hajnali kettőkor az utcán vagyok Újpesten. Persze mondhatod, hogy előfordulhat, hogy pont itt talál meg egy késes kancigány, de ilyen alapon meg nem szabadna a szobámból kimenni
2017. aug. 21. 00:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!