Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Eleg ha ennyit mondok anyanak?

Eleg ha ennyit mondok anyanak?

Figyelt kérdés

Mostanaban mindentol tilt..nem mehetek sehova.. minden lepesem koveti mert eltiltott a baratomtol es meg veletlenum sem akarja hogy talalkozzunk. Baratomat nem ismeri tiltasa annyibo van hogy neki nem szimpatikus..

Nem nagyon tudom micsinaljak 16 eves vagyok es 2 eveskent kezel.. elveszi a telefonom ha ugy tartja kedve.. nezegetni akarja az uzeneteimet..megis utott mar,pedig soha nem szolok vissza.. jegyeim is jok..gimiben 4.2 atlagom van.

Ofovel beszeltem pszchiologus kene mind nekem es anyamnak is..mert szerinte is amit anyam csinal az nem neveles..es folyamat csak kiabal es ordit semmit nem tud normalisan mondani..es csodalkozik hogy nemis szolok hozza... a pszchiolohusba anyam nem ment bele mert hogy en mit akarok neki mondani meg hogyha kapok ket pofont az ugyan olyan...mindig fenyeget..

Szoval a kerdesem az hogy eleg ha annyit mondok anyamnak hogy elmentem majd 6ra haza erek. Es ha ordit is elmegyek?

Ezek utan a szulok mit reagaltak? Ezt el fogjak tudni fogadni?

Valakinek esetleg bevalt?

2017. máj. 7. 08:44
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem nem fogom felkoszonteni se mert nem hinnem h ez egy normalis anya aki meguti a sajat lanyat es folyamat ordibal vele azert mert nem bir normalis hangon erthetoen beszelni..

Es mind ertem amit idaig leirtak koszonom is oket!

Es nem, a telefonom nem adja ki az ekezetet sem mivel hosszan kene nyomni en pedig sietek az irassal. A vesszot sem teszi ki mert kivan kapcsolva az automatikus javitas.

2017. máj. 7. 14:55
 12/22 anonim ***** válasza:
59%
Nem, nem normális anya, aki meguti a gyereket, ezzel alapesetben egyet értek. Kivételt képez, ha a gyerek se normális és lazán közölni akarja az anyjával, hogy ő most elmegy ismeretlen helyre és majd 18orakor haza meltoztatik fáradni. Telefont nyilván okkal veszi el -nálam pl ilyen ok az, ha a lányom többek keresre se takarítja a szobáját, de ezerrel nyomkodjuk a telefont. Igen, az üzeneteit is megnezem, mert bizony tudni akarom, hogy 12 évesen nem e olyan társalgást folytat, amit nem kellene. Más kérdés, hogy ezekkel ő is tisztában van és tudja, hogy az ö érdeke. Az osztalyfonokoddel viszont súlyos gondok vannak, ha szerinte amit anya csinál, az nem neveles
2017. máj. 7. 16:04
 13/22 anonim ***** válasza:
45%

Megpróbáltál valaha leülni anyuddal megbeszélni a dolgokat, vagy te is ugyanúgy puffogsz, mint ő, vagyis nem viselkedsz különbül te sem. Akkor miért várod el?

Mint írtam, lehet, hogy anyud csak rosszul kommunikálja feléd, de félt, és valószínű, hogy sokszor elbeszéltek egymás mellett. Ki kellene alakítani egy jó kapcsolatot, nem jó rosszban lenni, mégha most mindkét fél duzzogva befordul a sarokba.

2017. máj. 7. 16:43
 14/22 anonim ***** válasza:
70%

Aki szerint ez teljesen jogos, 18 éves koráig a gyerek értéktárgy ugyanannyi joggal és kuss a neve, annak szelektív a látása vagy csak szeretné a szőnyeg alá seperni sunyiban a "a pszchiolohusba anyam nem ment bele mert hogy en mit akarok neki mondani meg hogyha kapok ket pofont az ugyan olyan" mondatot?

Az, hogy vered a gyereked és szerinted ez megegyezik a szakértői segítséggel INDOK ARRA HOGY EGY BETEG GÖRÉNY VAGY. Már bocsánat de akkor minden lelki problémást csak nem vertek eléggé a szülei?

16 évesen már nem kisgyerek, 2 év múlva nagykorú felnőtt lesz. Persze nem azt mondom hogy akkor mehet ahova akar de itt mindenki úgy tesz mintha 16 évesen még otthon barbizott volna és a fiúk azok undik, magánélet nincs, barátokkal nem beszélünk privát dolgokról.

Kérdező, mondanám hogy beszélj anyáddal de aligha lesz jó vége, sajnos az ilyen lead két pofont és meggyőződése hogy ha erőfölénye van automatikusan azt jelenti hogy igaza van mégha azt is mondja az ég zöld a fű kék.

Viszont ne szökj el, abból csak nagyobb bajod lesz, ez tényleg az a helyzet ahol nem tudsz sokat tenni, max az ofőddel beszélni, nyugodtan mondd meg neki hogy anyád szerint a verés helyettesíti a pszichológust, lehet neki több tapasztalata van az ilyenekkel.

2017. máj. 7. 17:09
 15/22 anonim ***** válasza:
28%
Amúgy van olyan hogy 16 éves gyerek elmegy valahova és nem kell atáliát csapni, úgy tűnik rossz szüleim voltak hogy nem bilincseltek a radiátorhoz de nekik 16 évesen elég volt hogy be van kapcsolva a mobilom, mikorra jövök haza (ha változik telefonálok, azért kérdezték mert hogyha 6 órát mondtam de 7-kor se vagyok sehol és nem szóltam tudják hogy baj lehet) hova megyek, kikkel megyek, annyi volt a kérésük hogy 9-10 után már ne flangáljunk az utcán de ha azt mondtam hogy barátnőmnél leszek és kocsival hazavisz az se volt baj ha másnap jövök mert tudták hogy biztonságban van a kicsi lányuk.
2017. máj. 7. 17:13
 16/22 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Es azert kapnek mert en ezt mondtam neki? Szoval sem mondtam hogy en ilyen mondatot anyamhoz vagtam volna. Sosem szoltam még vissza se.. szoval ez egy otlet volt amin gondolkoztam hogy megeri e vagy sem.

De mindenki velemenyet elfogadom es koszonom!

2017. máj. 7. 17:28
 17/22 anonim ***** válasza:
90%

Ne haragudj, de anyukád egy dilettáns idióta. A szakértői segítséget mióta helyettesíti egy jól irányzott pofon?

Ez a kis leírás analóg azzal a gondolattal, hogy a nőnek kuss a neve otthon, amíg a férfi hoz többet haza. Ugye milyen szarul hangzik? Kardoskodjatok csak a védhetetlen mellett. Nevelést csak távolról láttatok és akkor is elfordítottátok a fejeteket. Az, hogy a ti szüleitek is így viselkedtek anno, még nem validálja a folyamatot.

Kérdező 16 évesen pontosan abban a korban vagy, amikor felmerülnek ezek a kérdések és amikor a szülőnek már bizony teret kell engednie és az addig adott tanácsaiban, életfelfogásban, moralitásában bíznia.

Igen, a szülőnek tudnia kell bíznia a gyermekében, bíznia a döntésében, bíznia a saját nevelésében. Bizony hagyni kell, hogy elkövesse a hibáit, hogy megfizesse a tanulópénzt és már erősebben térjen magához végül.

Kérdező nyugodtan kérdőjelezz meg mindenkit, aki nem szolgált rá a feltétlen bizalmadra és nem bizonyította fedhetetlenül az álláspontját neked. Nyugodtan merj saját válaszokat keresni és nyugodtan merj kritizálni. A szülők nem istenek, a szülők még csak nem is feltétlen bölcsek, a szülők esendő emberek. Hibákba esnek, óriásikba, akkorákba, hogy soha nem ismernék be, mert egy élet épült fel rájuk!

Menj el a szakemberhez, olvass önismereti könyveket, minden ismeret és tapasztalat amit megszerzel gazdagítani fogja a világodat. Semmitől sem lehetsz kevesebb!

2017. máj. 9. 15:10
 18/22 anonim ***** válasza:

Ne félj megkérdőjelezni a tiszteletelvűséget. Nincs tisztelet, csak racionalitás és józan ész! Ezt örökül kaptuk a felvilágosodás korából, még is elfeledésre került. Elárulom, kultúremberek között nincs ilyen, mint status quo. A tiszteletért meg kell vívni, ki lehet érdemelni, meg lehet harcolni, de önmagában nem létezhet. Nincsenek igaz érvényű kinyilatkoztatások. Ismerd el az értelmet, az erkölcsöt, valamennyi emberi értéket, amit fontosnak vélsz, de ne a hatalmat önmagáért.

Szeretnek ilyenkor az igazi prolik a korral jönni. Remélem tudod kérdező, hogy korral csak mocskosabb lesz a psziché, ráragad a világ szennye és bűne, a megalkuvás és aljasság. Te, zsenge lényedből adódóan makulátlanabb lélekkel bírsz, kevesebb bűn tapad hozzád, közelebb állsz a Krisztusi normákhoz, mint bárki aggastyán!

Te kérdező, az ismert világ csúcsát jelented! Nem ismerünk nálad értelmesebb teremtményt ebben az univerzumban. Minden gondolatod pontosan annyira releváns, mint fajod bármely tagjáé.

Egy elképesztő lény vagy, aki képes az absztrakció oly magas fokára mely páratlan világunkban.

Légy hát kétkedő, légy hát gondolkodó, légy az, amik elődeid sohasem lehettek!

2017. máj. 9. 15:55
 19/22 anonim ***** válasza:
Nektek is küldött üzit Miyana56?
2017. máj. 9. 16:47
 20/22 anonim ***** válasza:

Válasz a #10,#19-es és egyben Siron felhasználoónak:

Írd bele a nicknevem a kérdésbe, attól már is nem lesz igazam. :D

Úgy érzem, egy fórumon oda és azt írok, ahol és amit helyesnek vélek. Pontosan az a célja, hogy információcserét generáljon a tér.

Rád írok, mert nettó hülyeségeket hordasz össze egy bajban lévő embernek. Veszed a bátorságot és megkérdőjelezed a családban történt erőszakot, megkérdőjelezed az ítéletét a helyzetről, sőt tényszerűen hazugnak nevezed a válasz leveledben.

2017. máj. 10. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!