Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan mondjam el anyának?...

Hogyan mondjam el anyának? Szülők, ti mit szólnátok?

Figyelt kérdés

Járok zenélni, amit szeretnék befejezni több okból is. 1. nem is szerettem volna járni, csak rábeszéltek 2. oda-vissza 3,5 óra utazás 3. sokszor aznap szól a próbákról mikor lesz, én a buszhoz igazodom 4. Suli után megy a busz, odaérek, próba, visszautazás. 8 után érek haza és nekem tanulás szempontjánól elég rossz. 5. És ha lemondunk egy próbát vagy a fellépésre nem megyünk a tanár dühös lesz miatta, amit megértek, de nekünk ott a suli, buszhoz kell igazodni, valaki jár még más különórára is stb.

Anyával nem lehet beszélni, mert jobban érdekli az internet mint én. Soha nem volt köztünk jó kapcsolat. Egyszer már mondtam neki hogy beszeretném fejezni de elkezdett kiabálni hogy akkor így mi lesz belőlem, én semmit sem csinálok, más meg jár 5 különórára stb. Anya és a tanár most összevesztek-okát nem tudom-így félek elmenni próbára.

15/L

2015. jún. 1. 14:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyenesen és határozottan mondd meg, hogy nem akarsz zenélni. Keress más különórát, ha akar járatni valamire. Olyat, amit te is szeretsz! Mi lesz belőled? Hát nem zeneművész. Isten bocsássa meg neked :P!
2015. jún. 1. 14:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok: szülőként pedig eszem ágában nem lenne este 8ig leterhelni a gyerekem, csak azért, mert a szomszéd is ezt teszi, és pláne nem kényszeríteném olyasmire, amit utál csinálni. N31
2015. jún. 1. 14:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Apukád felől nem közelíthetsz?
2015. jún. 1. 14:39
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm

Akkor megmondom neki határozottan, biztos kiabálni fog de nem érdekel

Csak anya mindenkinek eldicsekszik hogy milyen ügyes voltam, milyen büszke rám stb. és félek neki csalódást okozni

Apám születésem előtt lelépett szóval ő kizárva :(

2015. jún. 1. 14:46
 5/8 anonim ***** válasza:
92%
De lehetsz ügyes másban is. Nincs a közeletekben lehetőség valami olyasmire, amit szeretsz is? Kínálj egy-két alternatívát neki, akár sportot, táncot, éneket, akármit, ami feldob.
2015. jún. 1. 14:48
 6/8 A kérdező kommentje:

Mivel nagyvárosban lakunk (megyeszékhely) így biztosan van sok lehetőség illetve sok mindent hírdetnek. Szívesen táncolnék, sportolnék. Bár tesiből most felvagyok mente szóval nem tudom mennyire akadály de szeptembertől "csak" könnyített tesin leszek.

Van egy hip-hop táncegyesület de odajárnak a suli r.bancai :( Ezen kívűl járnék balettra, ritmikus gimnasztikára, fitneszre, aerobikra.

2015. jún. 1. 15:05
 7/8 anonim válasza:
100%
Az lehet egy másik alternatíva, hogy megírod neki levélben, felsorolod az indokait, hogy kiabálás nélkül ő is lássa a te szempontod. Hivatkozhatsz a tanulásra is, hogy neked az iskola fontosabb, mint a zene. Ugyanakkor ha máshogy nem is tudod kézbesíteni, küldd el neki interneten:) na jó ez csak vicc volt. Amúgy szerintrem ő is jobban átérzi a helyzeted, ha minden okot tud, hogy miért szeretnéd abbahagyni. Szerintem többet elérsz, ha finoman, inteligensen fogalmazol, ami ugyanakkor lehet határozott is, de semmiképp ne legyen lekezelő vagy szemrehányó. Miután meg elolvasta beszéljétek meg két racionális ember módjára! Ismerem a túl szigorú szülő fogalmát, úgyhogy teljes mértékben egyet érzek veled! sok sikert! 17/l
2015. jún. 1. 16:20
 8/8 anonim ***** válasza:

mi lesz belőled? hát lássuk: zene órára jársz, nincs már este energiád tanulni, azaz egy idő után romlik majd a tanulmányi eredményed. ez ugye bár azért is baj mert akkor a szüleidnek meg ez lesz a baj, de a lényegesebb hogy ha meg nem tudsz tanulni akkor ugyan ott vagyunk hogy mi lesz belőled. nem úgy értem hogy ha nem tanulsz akkor egy senki leszel, isten ments hogy így értsd. csak azt akarom mondani hogy ha a zeneiskolát nem szereted nem fogsz vele kesőbb foglalkozni, a suliban meg lehet hogy megtetszik valami akkor az lehet a hobbid is, foglalkozhatsz vele többet.

Velem is hasonló történt, és nem bántam meg :)

2015. jún. 2. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!