Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Eleg ha ennyit mondok anyanak?

Eleg ha ennyit mondok anyanak?

Figyelt kérdés

Mostanaban mindentol tilt..nem mehetek sehova.. minden lepesem koveti mert eltiltott a baratomtol es meg veletlenum sem akarja hogy talalkozzunk. Baratomat nem ismeri tiltasa annyibo van hogy neki nem szimpatikus..

Nem nagyon tudom micsinaljak 16 eves vagyok es 2 eveskent kezel.. elveszi a telefonom ha ugy tartja kedve.. nezegetni akarja az uzeneteimet..megis utott mar,pedig soha nem szolok vissza.. jegyeim is jok..gimiben 4.2 atlagom van.

Ofovel beszeltem pszchiologus kene mind nekem es anyamnak is..mert szerinte is amit anyam csinal az nem neveles..es folyamat csak kiabal es ordit semmit nem tud normalisan mondani..es csodalkozik hogy nemis szolok hozza... a pszchiolohusba anyam nem ment bele mert hogy en mit akarok neki mondani meg hogyha kapok ket pofont az ugyan olyan...mindig fenyeget..

Szoval a kerdesem az hogy eleg ha annyit mondok anyamnak hogy elmentem majd 6ra haza erek. Es ha ordit is elmegyek?

Ezek utan a szulok mit reagaltak? Ezt el fogjak tudni fogadni?

Valakinek esetleg bevalt?

2017. máj. 7. 08:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%

"Szoval a kerdesem az hogy eleg ha annyit mondok anyamnak hogy elmentem majd 6ra haza erek. Es ha ordit is elmegyek?

Ezek utan a szulok mit reagaltak? Ezt el fogjak tudni fogadni? "

Eböl igen nagy bajod lehet, mert egyrészt anyád szólhat a rendörségen, hoyg nemt tudja hol vagy - és akkor a rendörök begyüjtenek és hazavisznek, másrészt utána megnézheted magad, hogy mikor enged ki csak úgy a lakásból.

2017. máj. 7. 08:54
 2/22 A kérdező kommentje:

De nem zarhat be orokke..

Szerintem 16 evesen lehet sajat eletem..

Szerinte pedig mindenrol,MINDENROL tudnia kell es nincs is sajat eletem mert nem vagyok 18... meg arra is kivancsi es tudni akarha hogx a hugommal mit beszelek..

Tobbek szerint beteges a viselkedese

2017. máj. 7. 08:58
 3/22 anonim ***** válasza:
36%

Majd akkor lehet saját életed, ha eltartod magad!

16 évesen kislány vagy, akinek ha tetszik, ha nem, otthon a helye, de biztosan nem elszökdösni.

Mellesleg, jó lesz az neked, ha a rendőrökkel vitetnek haza, és utána tényleg nem mehetsz még szrni sem az ellenőrzése nélkül? Hát, te tudod...

2017. máj. 7. 10:01
 4/22 anonim ***** válasza:
54%

18 éves kor alatt a szülö dönti el, hogy mit tehetsz és mit nem, mert ö felelös érted.

Ha betöltötted a 18-at és el tudod tartani magad önállóan, akkortól lehet saját életed.

2017. máj. 7. 10:23
 5/22 anonim ***** válasza:
83%

Próbálj meg anyukáddal higgadtan beszélni. Nem értek egyet (anyukaként) az előttem szólókkal, szerintem egyeztetni kellene, hogy mit szeretnél, neki mi az elvárása. Az önállósodás egy folyamat, ami nem 18 évesen kezdődik és nem akkor, amikor már eltartja magát a gyerek.

Ha nem tudtok anyával beszélni higgadtan, úgy, hogy senki nem ordibál és nem emlegettek fel múltbéli sérelmeket, hanem a jövőre koncentráltok és mindenki meghallgatja a másik szempontjait, akkor családterapeutát lenne érdemes felkeresni, aki segítene nektek abban, hogyan kellene együtt élni. Számodra az a lényeg, hogy ne hagyj neki kiskaput, ne kapjon hazugságon, ne szökj el, tartsd be a szabályait és ha soknak érzed, akkor lazítsatok rajta. Ha a jegyeid jók és őszinte vagy vele, akkor kérhetsz lazítást és adni is fog szerintem.

2017. máj. 7. 11:25
 6/22 A kérdező kommentje:

Pszchiologust probaltam mint azt irtam nem ment anyam bele..

Szerinte o mindent jol csinal mindent megvesz mindent megad csak kozbe kiabal es parancsol mindenkinek.. a sajat hibajat sem kepes belatni ergo olyan nincs,hogy vmit o rontott el es o a hibas,mindig mas a szar..

2017. máj. 7. 11:49
 7/22 anonim ***** válasza:
96%
A szökéssel nem jársz jól. Rendőrökkel vitetne haza.
2017. máj. 7. 12:05
 8/22 anonim ***** válasza:
53%
Nos, ha az én gyerekem kozolne 16 évesen, hogy "elmentem, majd 6ra haza erek", biztos lehetne benne, hogy a lábát ki nem tenné az ajtón. 16 éves, az gyerek, nem közli hogy elmegy, hanem engedélyt kér, hogy mehet e. Azt pedig még 30 évesen is el mondja, hogy hova megy, ha itthon lakik. Nem azért, mert minden egyes pillanatarol tudni akarok, hanem azért, hogy tudjam, hol keressem, ha mondjuk nem ér haza
2017. máj. 7. 12:37
 9/22 anonim ***** válasza:
77%
Az utolsónak igaza van. Ha csak bejelented, az bunkóság. Én is meg szoktam kérdezni, pedig az elmúlt 3 évben mindenhova elengedtek.
2017. máj. 7. 14:08
 10/22 anonim ***** válasza:
43%

Azért remélem Anyák napja alkalmából felköszöntötted.

4,2 átlaggal elvárnám, hogy helyesen írj. Az úgy oké, hogy telefonról teszed fel a kérdést, de ott is felajánlja a hosszú magánhangzó lehetőségét és a vessző (,) használatát.

Abban igazad van, hogy anyád nem nevel, mert ha nevelt volna, akkor intelligensen meg tudnátok oldani, nem izomból próbálkoznátok.

De próbáld belegondolni magad a helyzetébe. Ő tapasztaltabb, mint te, biztos, hogy meg van az oka annak, hogy a barátodat nem szereti, csak nem tudja úgy lekommunikálni feléd, ahogy kéne, de meg mindent támadásnak veszel tőle, ezért meg sem hallgatod.

Az ő szemszögéből nézve van egy szeretett lánya (TE), akit félt, és nem akarja, hogy baja legyen.

Nem mindentől akar megvédeni, csak amitől nagyon szükséges, és ha folyton ellene ágálsz, akkor a szemében megbízhatatlan leszel és persze, hogy a legbagatelebb helyre (pl. moziba a barátnőkkel) nem enged el.

Le kellene ülni vele megbeszélni a dolgokat, megkérdezhetnéd, hogy miért nem szereti a barátod, mi vele a baja, és te szépen végighallgatod, és megpróbálod nem rózsaszín szemüvegen keresztül nézni a barátodat, mert lehet, hogy anyádnak van igaza.

Aztán megbeszélni vele, hogy mivel jó tanuló vagy, néha elengedhetne ide-oda, de ehhez mindig kérj engedélyt, hiszen még 16 éves vagy, ő tart el, ő tartozik felelőségel irántad és helyetted is.

18 éves korodban már nem szólhat bele, kivéve, ha rajta élősködsz, de ezt ugye egy 4,2-es átlagú okos kislány nem akarja! Akkor azt csinálhatsz, amit akarsz, de amikor a mélyben vagy, akkor fogsz rájönni, hogy neki volt igaza és miért is nem hallgattál rá (pl. milyen igaza volt anyámnak, hogy ezzel az xy-nak ne barátkozzam v. ezt-meg-azt ne csináljam).

2017. máj. 7. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!