Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem bírok a fiamma! Ötletek?

Nem bírok a fiamma! Ötletek?

Figyelt kérdés

14 éves fiamról lenne szó. Az iskolából állandóan lóg, az apját utálja szóba se áll vele. Ha bemegy az iskolába onnan is csak panasz van...szemtelen a tanárokkal,verekszik. Bulizni jár és örülök ha hajnalban hazajön. Cigarettázik és napi 1 dobozzal el is szív ahogy elmondta. Iszik és mindennap más lánnyal "van együtt". Rendőrségi ügye is vokt már vandálkodásrért. Velem és az apjával is szemtelen. Amikornitthon van a szobájban számító gépezik amikor megpróbálom kimozdítani üvöltözik velem. Amikor nem gépezik a telefonját vagy a tabletjét nyomkodja. Büntetni nem lehet, ha megpróbálom üvöltözik néha agresszív és ha elveszem a telefonját azt visszaveszi és elmegy itthonról. Félévkor 4 tantárgyból bukott.

Valami ötlet hogyan fékezzem meg?

2017. febr. 23. 18:15
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
75%

Akarsz egyaltalan tenni vagy csak kifogasokat keresel?!

A ferjed is jo pipogya lehet. Nincs 1.000 Ft egy napra! Elhiheted, nem etelt vesz...

Korlatozd a netet, nincs haverkodas. A tobbi szulovel is beszelhetsz.

Feltek egy 14 eves taknyostol?!

2017. febr. 23. 20:01
 12/32 anonim ***** válasza:
76%
Ne haragudj, de nagyon gyenge szülő vagy. A nagyszülőknek pedig nincs joguk beleszólni a gyereknevelésbe.
2017. febr. 23. 20:06
 13/32 anonim ***** válasza:
56%
Verjétek meg mint a lovat, talán észhez tér.
2017. febr. 23. 20:10
 14/32 A kérdező kommentje:
Nem félünk a gyerektől de minden módszer ki lett próbláva. Meg lett vonva a net elment itthonról. Nem kapott pénzt egy hétig aztán még dicsekedett vele hogy neki nem kell pénz kap cigit haverjaitól. A nagyszülőjkkel beszélve lett hogy nincs pénz és beleszólás de mintha a falnak beszélnék. És igen akarok tenni cska tanácstalaln vagyok.
2017. febr. 23. 20:12
 15/32 anonim ***** válasza:
58%

Mit tud tenni a nagyszülő? Figyelni se kell rá, ha támogatja a fiad életvitelét.

Zárjátok be az ajtót. Ne engedd már, hogy egy kis taknyos rángasson. Vedd el a dolgait, és mi az, hogy elvesz bármit? Parancsolj neki.

2017. febr. 23. 20:22
 16/32 anonim ***** válasza:
89%

Névtelen bejelentéssel szólj a gyámügynek!!!

Kijönnek, közlik a fiaddal h ezentúl figyelik. 1 stikli és elviszik.....

Így a nagyszülők/ apa nem téged hibáztatnak majd ha a gyereket kiemelik a családból

Ennek ellenére valóban te rontottad el...

2017. febr. 23. 21:32
 17/32 anonim ***** válasza:
53%
Edd meg, amit főztél. Íme a túl libsi nevelés következménye. Talán nevelni kellett volna.
2017. febr. 23. 21:38
 18/32 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem az egész gyökere hogy nem találja önmagát.nincs mintàja, ideálja, vagy akihez hasonulna.

Általában az apahiány a felelős a legtöbb börtöntöltelékért is.nem volt aki magàval viszi kocsit bütykölni v akinek ferfias tekintélye van es partner is tud lenni.

Kb az apjával a rossz kapcsolata az oka az egesz lázadásának.most el van veszve a világban es nem tudja ki ö mihez kezdjen.

Ha a gyermek lelki világa koràbban jo szuloi ill családi mintával meg lett alapozva, akkor önmaga fogja tudni legyőzni önmagát hamár az apja nem képes ebben kompetens lenni.

2017. febr. 23. 21:52
 19/32 anonim ***** válasza:
93%

Remélem, kamu kérdés...

Mi az, hogy talán jobb, ha ráhagyod?? Meg 4!! tárgyból bukik, és a tanulás a legkisebb gond?!

Ilyen a világon nincs.

Egyszerűen nem tudom elképzelni a szituációt.

Elveszed a telefont, elrakod. Hogy veszi vissza??

Naponta kap egy ezrest. Minek?? Cigire? Remélem, gumira is jut. Igaz, ő nem lesz terhes, de tripperes igen.

A haverok szülei szó nélkül eltűrik, hogy ott alszik?? És azt hogy??

Ekkora fiam van, aktívan kamaszodik, lázong, lusta. Ahogy azt 14 évesen "kell".

De el nem tudom képzelni, hogy lehet ide eljutni, ahol ti most tartotok. Ilyen szerintem nem létezik!

Ha mégis: amikor nincs otthon, ki kell pakolni a szobáját. Maradnak a tankönyvek, az ágy, egy íróasztal, két váltás ruha, aztán kézcsókom.

Olyan mobil előfizetés, hogy titeket ingyen hív, aztán egy évig nem kell tölteni. Kap egy alap készüléket wifi nélkül. Számítógép, laptop elzárva, jelszavazva.

Pénz szintén.

Nem olyan drága ám egy kis széf!

Ruháit mossa ki, ha kell a tiszta, eszik amit magának csinál.

Az ajtót pedig szépen be kell zárni. Olyan nincs, hogy engedély nélkül elmegy. Ha igen, akkor zárcsere!! Lesz majd meglepetés, ha nem tud hazamenni.

Keménynek kell lenni!

Egy ujjal nem érnék hozzá, de hidd el, ha bekeményítek, hamar sírás lenne a vége.

Muszáj kivívnod a tiszteletet, meg hogy neki is érdeke legyen szót fogadni, különben hamarosan arról írsz ki kérdést, hogy rendszeresen megver a fiad, félsz tőle, mit tudsz tenni.

2017. febr. 23. 22:01
 20/32 anonim ***** válasza:
8%
Szeretni kell ezt a gyereket, törődni, beszélgetni vele, utat találni hozzá finoman. Most kamasz, én is utáltam mindenkit ebben a korban, én is ittam meg dohányoztam és ma családom van és két diplomám. Mondjuk valahogy azért tanultam. Kár érte, ne hagyjátok elkallódni, kellenek a határok, a következetesség, de a bizalom is.
2017. febr. 23. 22:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!