Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van itt olyan, aki naplót...

Van itt olyan, aki naplót vezet? Szeretném elkezdeni, de mit írjak bele, mivel díszítsem? Ti hogy csináljátok, ötletek? 14/L

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy leírom a mindennapjaimat, de nem tudom, hogy pontokba szedjem, vagy hogy?!

2014. nov. 6. 14:28
 1/8 anonim válasza:
100%
Én azóta írok naplót, mióta írni tudok. :) Igazán nem kell sokat agyalni rajta, csak egyszerűen leírod, hogy mit érzel, mi történik veled, milyen napod volt. Én általában akkor írok, amikor nagy a katyvasz a fejemben, és szeretném tisztán látni a dolgokat. :D Fogalmazásszerűen szerintem a legegyszerűbb. Én minden bejegyzést színes tűfilcekkel írok, egyik oldalon zöld, másik oldalon lila satöbbi... A bejegyzés végére oda szoktam írni, hogy milyen zenét hallgattam akkor/azokban a napokban. Szoktam rajzolni, így egy-két vázlat vagy gyors irka-firka belekerül a naplómba is. Mániákusan gyűjtöm a blokkokat, belépőket és buszjegyeket. :D Ezeket is mindig be szoktam ragasztani, meg bármiféle papírt, ami egyébként a kukába menne pl masnit, amivel a szülinapi ajándékom volt átkötve vagy az első (lejárt) buszbérletemet. Meg újságkivágásokat a kedvenc Forma 1-es pilótámról. :D Néha préselek bele virágokat, nyilván nem novemberben. Szoktam írni idézeteket a könyvekből, amiket éppen olvasok. Aztán még egy szalagot szoktam belülről a napló hátlapjára ragasztani, és azzal jelölöm, hogy hol járok. :)
2014. nov. 6. 16:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Fogalmazásszerűen egyszerűbb írni szerintem. Úgy szoktam meg, hogy költői kérdéssel kezdem a bejegyzést, és azt kifejtem.:D Én nem írok mindennap, mert ahhoz 1. nincs türelmem, 2. félek, ha anya beleolvas, megijed tőlem. Akkor írok, amikor tiszta depis vagyok, vagy épp ideges és agresszív, vagy egyszerűen csak rámtör a "most muszáj írnom" érzés. Díszítés.. Hát nekem eleve elég díszesek a lapok, mivel úgy volt nyomtatva, szóval azt úgy hagytam (mindenféle virág, meg levél, meg madármotívum van az egyébként sárga-zöld árnyalatú lapokon, szerintem ez elég cifra, nem kell ide több), viszont az első négy, és utolsó négy oldal full színes. Igen, ott is vannak mindenféle madarak és virágok, viszont oda post-it cetliket ragasztgattam, amikre idézetek vannak írva, vagy esetleg olyan felesleges lapokat és apróságokat, amik nekem fontosak, de másnak a világ legnagyobb hülyeségét jelentik.:)

Sima tollal írok bele, kékkel, mert jól mutat az oldalon, és hát kb. ennyi. Lehet nem tűnik nagy durranásnak így olvasva, viszont teljes mértékben tükrözi a személyiségem.:) 17/L

2014. nov. 6. 18:47
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, persze jöhetnek még :)
2014. nov. 7. 09:28
 4/8 anonim válasza:

Én hetente ketszer, haromszor szoktam bele irni. A lapok ilyen sargas arnyalatuak es csikosak. Szoktam bele fotokat ragasztani amiket kinyomtatok. Pl. Baratokkal allunk

szoktam meg matricakat ragasztani bele amiken ilyen motivumok vannak. A szelet szoktan szines tollal disziteni. Sima kek tollal irok bele. De szerintem az nagyon szep ha tinta tollal van irva.

2014. nov. 8. 20:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem is van naplóm, bár én elég ritkán írok bele. Ha valami jó dolog történik velem, azt nem mindig írom le (kihagytam az első középsulis napot is, az első munkanapot egy 4*-os szállodában, az utazásokat...), inkább a szomorú, vagy mérges napjaimat (elmondtam a fiúnak, hogy tetszik és a reagálását, illetve, ha összeveszünk valamelik barátnőmmel). Néhány fangirling írás is található benne. :D A zenéket, hogy éppen mit hallgatok, én is le szoktam írni. :) A hajójegyeket (Velencéből), belépőket, mozijegyeket, karszalagokat én is gyűjtöm, de én egy "bugyiba". A naplómra kívülről ragasztottam egy fehér lapot és arra írkáltam meg rajzolgattam dolgokat. De még régen, azóta eléggé változott az érdeklődési köröm, lehet, újra kéne dekorálni. :D

16/L

2014. nov. 16. 15:01
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja, utolsó vagyok, ezek kimaradtak:

A "naplóbejegyzéseket" sima kék tollal írom. Régeben írtam ilyen #VasárnaPillanatok-at (ezt egy blogról szedtem), ahol összeírtam, hogy milyen jó dolgok történtek velem a héten. :) Ezeket különbözű színű tűfilcekkel írtam.

2014. nov. 16. 15:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a fontos, hogy mit írsz bele..hanem az, hogy ne tépd szét...Én ha írtam is valaha valamit, mindig más szereplő képébe írtam saját magam...akár egy regényt..képtelen vagyok önmagamról írni. Sok ezek közül viszont nem élte túl, és hát így lettem a saját naplóm...ne tépd szét....vagy téged fog széttépni
2014. nov. 30. 16:40
 8/8 anonim válasza:

Én már évek óta naplót írok. Szerintem úgy írd, ahogyan jónak érzed.

Én legfőképp a gondolataimat, érzéseimet írom bele, elmesélem, mi történt velem. A díszítés felesleges szerintem. Én csak egyszerű kék tollal írom, vagy azzal, ami a kezembe akad.

De nekem az írás jóformán egyfajta "drog" lett már, ha nincs velem a naplóm, akár egy papírlapra, vagy bármilyen füzetbe is képes vagyok írni.

Nem a csicsázás a lényeg, hanem, hogy értékes legyen a szöveg, amit a papírra vetsz.

14/L

2015. jún. 5. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!