Hogy csináljátok a hűtőfürdőt, ha lázas a bébitek? Mennyinél kell elkezdeni a hűtőfürdőt?
egy "hivatalos" topicról:
Amikor a kicsinek első ízben szökik magasra a láza a legtöbb anyuka megijed, azt se tudja hova kapjon, nekik szeretnék most segíteni.
38 fokos láz alatt nem kell csillapítás, kúpot, kanalas orvosságot elsőként 38 fokos láz felett kell adni a kicsinek, 39 fok felett azonban már érdemesebb hűtőfürdőt alkalmazni.
Ennek kivitelezése, hogy kézmeleg vizet engedünk a kádba, abba ültetjük (fektetjük a babát) és 2-3 percenként hideg vizet engedünk hozzá 1-1 fokkal csökkentve a víz hőmérsékletét, míg végül 32-33 fok körüli lesz. A hatékony hűtőfürdő legalább 10 percig (de inkább 15 percig tart). A nedves törülközővel való hűtés korántsem ilyen hatékony, felesleges vele időt pazarolni. A fürdő után megelőzésképpen kapjon lázcsillapító kúpot, kanalas orvosságot a baba.
Önmagában a magas láz miatt nem érdemes ügyeletet hívni (csak ezért általában nem is jönnek ki), de ha más ijesztő tünetekkel (erős szédülés, vészes hányás, más azonnali ellátást igénylő tünetek) társul a magas láz, akkor mihamarabb orvost kell hívni, vagy ha ők nem jönnek ki, be kell menni az ügyeletre.
Az elsöt olvastam, és egyetértek vele.
Habár annyit, hogy én azért akkor csinálnám ezt 39 foknál is, ha nem vinné le 30 perc alatt a kúp vagy bármi más.
Szia!
Én úgy szoktam, hogy fürdővizet készítek neki!37-38 foksat!
Majd együtt engedünk bele hideget fokozatosan! :)Nálunk sajnos le kell vinni a vízhőfokot kb 28-29-ig, de nem nyafog mert az uszoda vize is iilyen! ÉS abban még hagyom pancsolni, sőt én a kádban még törülközőt szoktam (vizesen)teríteni a hátára, vagy csak locsolgatom folyamatosan, mert ugye a víz kb a hasa közepéig ér max!
Mondjuk az enyémmár 6 hós a korától a angykádban fürdik!
Jobbulást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!