Az a legújabb, hogy a babának 5 hónapos korától adni célszerű kekszet, ezzel elkerülve, hogy lisztérzékeny legyen, ti ezt hogyan csináljátok?
Hogyan adjátok a babátoknak a kekszet?
anyatejes 6 hós babám van
Vagy beleaprítod anyatejbe a kekszet, vagy ha nincs elég anyatej, akkor babavízbe is beleteheted, attól felpuhul és így meg tudod kóstoltatni a babáddal.
Később majd gyümölcsökhöz keverve is adhatod neki.
A férjem lisztérzékeny, így elég sokat olvasok-hallok erről. Meg utánakérdeztem, amikor a gyermekeim hozzátáplálását kezdetem.
Így azt mondhatom, hogy tök mindegy,(5-7 hó) között mikor kezdik el adni a glutént a babának, ha lisztérzékeny, akkor az, ha nem, akkor meg szuper.
tehát ez egy veleszületett betegség, amit nagy százalékban lehet örökölni.
Úgy, ahogy a második válaszoló írta.
A legjobb a Fosfovit tej és tojásmentes keksze (Brendonban, Tescoban 1000 Ft-ért kapható) erre a célra, talán ebben kevesebb az adalékanyag, mint a sima háztartási kekszben, amit javasolni szoktak.
A lényeg, hogy mindennap kapjon egy keveset.
(Eleinte negyed, majd fél keksz naponta bőven elég, majd ha ízlik neki, és már mást is eszik, akkor a gyümölcsbe már bele lehet aprítani 1-2 db kekszet is neki, így laktatóbb lesz.
Amúgy egyáltalán nem olyan rég van ez a szemlélet, (pár éve), azelőtt meg leüvöltötték az anyukák fejét, ha 10 hónap-1 év alatt glutént mertek adni a babáknak. Szerintem is idegesítő, hogy így változnak a nézetek..
Amúgy 4-7 hónapig kell bevezetni a kekszet a baba étrendjébe a mostani útmutatás szerint.
Szintén védőnő és egyelőre 1 gyermekes anyuka.
Az én babom most 4,5hós és elkellet kezdenem a hozzátáplálást én ledaráltam és szitán átszűrtem és úgy keverem bele a gyümölcsbe, egy fél mokkáskanállal.
Ha még nem eszik mást akkor anyatejbe kell belekeverni és kiskanállal megkóstoltatni.
az ajánlás úgy szól, hogy a hozzátáplálás kezdetén, 4-7 hó közt célszerű bevezetni a glutént.
ha csak anyatejes, és 6 hósan kezded hozzátáplálni, akkor 6-7 hó közt vezesd be az étrendjébe.
én 5,5 hósan kezdtem hozzátáplálni anyatejes babám. eleinte (saját sütésű) kenyérmorzsákat szórtam a főzelékébe, majd kezébe adtam csócsálni, majd rántással készítettem a főzeléket. még adtam zabkását is sokszor.
(a babakekszekben nem bízom, tojás és tejpor van bennük sokszor. inkább kenyeret, zsömlét adtam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!