Ki ad a 6 honapos gyermekének kekszet a teájába? Sokan azt állítják hogy már kikell probálni. De én nemakarom hogy a gyerekem lisztérzékeny legyen.
Szia!
Teájába? Ez érdekes, Én gyerekekkel foglalkozom, de sosem hallottam még erről. Gyermekem is van, aki jelenleg 16 hónapos, de megmondom őszintén, hogy Én a kezébe nyomtam a háztartási kekszet és a babapiskótát is. Nem áztattam teába előtte sosem.
Ezt ki mondta, vagy hol olvastad?
A mostani ajánlás szerint a hozzátáplálás, kóstoltatás kezdésénél be kell vezetni a glutént, pont a lisztérzékenység elkerülése miatt.
A védőnők a háztartási kekszet javasolják. Én inkább vettem glutént is tartalmazó gabonapépet, van, aki babakekszet vesz inkább, de van, aki inkább otthon süt babakekszet.
Nem csak teába lehet áztatni a kekszet, babapiskótát, hanem anyatejbe, tápszerbe is. Ha már kóstolgat, eszik a baba gyümölcsöket, akkor a pépbe is bele lehet tenni.
Én ma adtam először a kisfiamnak babapiskótát, egy felet belereszeltem a tízóraiba. Ő 5 hónapos múlt.
Én is azt mondanám, hogy anyatejbe, tápszerbe vagy gyümölcsbe áztatva adjad neki, hiszen így felpuhul és könnyen meg tudja enni. Lányomnak sokáig nem volt foga, így nem igazán tudod a babakeksszel mit kezdeni, mert nagyon kemény volt neki.
Háztartási keksz helyett én is inkább babakekszet vettem neki.
7 hó előtt jó, ha kap glutén tartalmú ételt. de ez nem jelenti azt, hogy csak keksz jön szóba (helyette kenyér, zsömle, zabkása).
gondolom, aki kekszet ad, az beáztatja, hogy könnyebben harapja a pici.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!