Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem bírok a fiamma! Ötletek?

Nem bírok a fiamma! Ötletek?

Figyelt kérdés

14 éves fiamról lenne szó. Az iskolából állandóan lóg, az apját utálja szóba se áll vele. Ha bemegy az iskolába onnan is csak panasz van...szemtelen a tanárokkal,verekszik. Bulizni jár és örülök ha hajnalban hazajön. Cigarettázik és napi 1 dobozzal el is szív ahogy elmondta. Iszik és mindennap más lánnyal "van együtt". Rendőrségi ügye is vokt már vandálkodásrért. Velem és az apjával is szemtelen. Amikornitthon van a szobájban számító gépezik amikor megpróbálom kimozdítani üvöltözik velem. Amikor nem gépezik a telefonját vagy a tabletjét nyomkodja. Büntetni nem lehet, ha megpróbálom üvöltözik néha agresszív és ha elveszem a telefonját azt visszaveszi és elmegy itthonról. Félévkor 4 tantárgyból bukott.

Valami ötlet hogyan fékezzem meg?

2017. febr. 23. 18:15
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem most már sehogy, megvárod amíg kinövi, vagy berakod valami zárt suliba, de azt nem sok szülő teszi meg. Én is ilyen gyerek voltam és az ilyesminek mindig oka van. Amikor anyámnak elege lett és elkezdett volna rendszabályozni engem, kb. 16 évesen, azt sem értettem mit akar, mert olyan szinten nem nevelt soha, hogy eszembe sem jutott szót fogadni neki, nem értettem miért kellene rá hallgatnom, nagyjából 20 éves koromra nőttem ki ezt a korszakomat.
2017. febr. 23. 18:26
 2/32 anonim ***** válasza:
85%

Üvölt veled? Később meg majd megüt?

Telefont, gépet elvenném, menne a zár az ajtóra, buli nincs, mászkálás sincs. Kitől kap pénzt cigire? Zsebpénz sincs, vigyen magával enni, ha akar. Emellett határozottan fel lehet neki ajánlani, hogy ha ez nem jó, mehet javítóba.

2017. febr. 23. 18:26
 3/32 anonim ***** válasza:
80%

Honnan van pénze bulita, piára cigite???

Ne adj Neki pénzt! Sajnos igen elfajult a helyzet a leírásod alapján!!!

Csak kő kemény szankcióval lehet megfékezni.

Sajnos van tapasztalat a családban hasonló fiúkkal. Az egyiknél bejött a kemény hozzáállás a másik sajnos már börtönben van 😥

2017. febr. 23. 18:27
 4/32 anonim ***** válasza:
94%
A kettes válaszolónak igaza van. Határozottan kell fellépni.
2017. febr. 23. 18:53
 5/32 A kérdező kommentje:
Pénzt én szoktam neki adni büfére napi 1000-et gondolom onnan de a nagyszülőktől is szerzheti. Elvenni semmot nem tudok mert nem hagyja vagy visszaveszi. Bezárni meg nem tudom mert valamit úgy is kitalál. Átmegy valamelyik haverjához és ottalszik.
2017. febr. 23. 19:02
 6/32 A kérdező kommentje:
Javítóba nem rakhatom mert a nagyszülők nem engedik. A férjemre nagy hatással vannak ezért ő se menne bele!
2017. febr. 23. 19:06
 7/32 anonim ***** válasza:
35%
Kocsival vinni suliba, hozni is. Bejárati- ajtót bezárni. Ablakokra zár. Szobájába bezárni estere. Nem adsz neki pénzt, gépet kiviszed a nappaliba és nem gépezik csak napi 1 órát. Szemtelenkedésért pofon, leülsz vele tanulni napi 2 órát. 12/L
 8/32 anonim ***** válasza:
96%

Ha 14 évesen ilyen, akkor az előző 14 évben rontottatok el valamit nagyon. Ezt már nemigen lehet helyre hozni. Majd ha az élet adja neki a pofonokat (pl. börtönbe kerül), akkor esetleg észhez tér.

A gyereket kamaszkora előtt lehet nevelni, kamaszkorban már késő.

9/32 A kérdező kommentje:
A tanulással van a legkevesebb baj. Börtönbe nem zárhatom egyébként sem vagyok az agresszió híve. Azt még megpróbálom hogy a gépet kiviszem a szobájabol de akkor meg elveszi a férjem vagy én laptopomat. Szerintem abból lesz a legkevesebb konfligtus ha békén hagyom. Másr úgyse tudom tenni...
2017. febr. 23. 19:12
 10/32 anonim ***** válasza:
55%
Csináljatok vele közös programokat, gondolom eddig nem nagyon volt ilyenben része, talán ha, kicsit közelebb kerül hozzátok, akkor valamennyire hallgatni fog rád. Az apa tekintélyét pedig te is megerősithetnéd kicsit, nem értem, hogyan nem áll szóba az apjával. Ezt miért hagyod?
2017. febr. 23. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!