Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit képzel ez a gyerek magáról?

Mit képzel ez a gyerek magáról?

Figyelt kérdés
Most voltunk unokatestvéreméknél akinek a fia le se jött az emeletről köszönnöni, mert neki: tanulnia kell. Ez azért durva. Mondtam is a szüleinek, hogy azért el kéne vele beszélgetni kinek hiszi magát, én már rég lerángattam volna a gyerekem a vendégekhez. Minek ilyenkor tanul? Tanulhatott volna korábban direkt szóltam nekik 4-kor hogy megyünk úgy 6 fele, mert nekem úgy jó. Most értünk haza úgy fél órája, és végig az emeleten volt mintha ott se lennénk. Csak szerintem felháborító?

2017. febr. 2. 21:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%
Ez a kérdés biztos, hogy kamu.
2017. febr. 2. 23:09
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Még jó hogy azt nem vártad el hogy gurítsa eléd a piros szőnyeget. Pff
2017. febr. 3. 07:52
 13/24 anonim ***** válasza:
15%
Egy valamiben igaza van a kérdezőnek. Köszönni illett volna. Utána mehetett volna tanulni. Nem hiszem el, hogy nem volt maximum fél perce erre. Egy normális szülő megtanítja a gyerekét köszönni és nem dícséri a bunkóságot.
2017. febr. 3. 08:35
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezhetném: te mit képzelsz magadról? (empátia? nézőpontváltás?)

1. te vagy mondjuk a gyerek. felmegyek, lecibállak, akár szó szerint a fülednél mert jöttek mari nénikédék.. ettől megnő benned a tisztelet marinénéd felé, vagy éppen felém?

Magyarán neked megérte volna ezen az áron lerángattatni a gyereket?

2. Elfoglalt volt (vagy nem, csak nem volt hangulata, igazából mindegy). Te meg vagy a felnőtt ember, aki többnek tartja magát ("mit képzel...?" = felsőbbrendűség kinyilatkozása), ergo önjelölt példakép vagy. A nem felnőttek, de főképp a kisgyerekek pedig a látott példákat tanulják el elsősorban, nem a mondottakat, ugyebár... Nem neked kellett volna jó példával elöljárnod, és beköszönni?

3. Elgondolkodtál már valaha azon, hogy mely életkortól vagy/leszel hajlandó egy nálad sokkal vagy kevéssel fiatalabbat egyenrangúként kezelni? Mert az életkorra alapított tekintély elve elég sok sebből vérzik..

Ezeket nem kell személyeskedésnek venni, inkább tekintsd úgy, mintha megadnak tetted volna fel a kérdéseket.

Egyébként pedig sok csalódástól kímélheti meg magát az ember, ha mások felé nem elvárással, ill. pozitív v. negatív előítélettel tekint, hanem pusztán az általa tapasztaltak alapján, és az annak megfelelő energia ráfordításával..

Mely esetben, ha a kölök tényleg semmirekellő pimasz, se a te bajod, így kár rajta pörögni még azután is, hogy hazaértél...

2017. febr. 3. 11:19
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha TE mentél hozzajuk akkor miért nem TE mentél köszönni ha ennyire rá vagy kattanva a dologra? Ha bemész egy boltba is megvárod amíg odamegy egy eladó köszönni? Legalábbis engem úgy tanítottak, hogy ha én megyek valahová nekem kell először köszönni...

Mondjuk az is érdekes hogy akkor mész vendégségbe amikor NEKED jó..

2017. febr. 3. 13:04
 16/24 anonim ***** válasza:
92%
A gyerekhez mentel vendegsegbe ha ennyire megbotrankoztatott ez? Gondolom megnyugodott volna a lelki vilagod ha lekoszon neked xd nem csoda hogy nem ment le,ultra gaz vagy,az en gyerekem is szokott tanulni amikor vendegek jonnek,nem eroltetem h jojjon le ha koszonni akarsz menjel fel nem tudom mit varsz el te vagy a vendeg o otthon van ;) #25/L
2017. febr. 3. 20:21
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Elmész vendégségbe azt kivagy akadva h nem jön oda miért kéne neki?????? Azt csinál amit akar, egy lábmasszázst esetleg ne adjon a vendéglátó? Téged is tudod hova hívnálak meg.
2017. febr. 4. 00:41
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Nos alap esetben valóban az lenne a normális, ha leszaladt volna köszönni. De ha te a valóságban is így adod elő magad mint itt, én se törném magam azzal, hogy köszönjek. Egyébként meg fel nem fogom ezt a logikát. Miért lett volna jó, ha lerángatják? Jól megrángatják, esetleg kap egy sallert is, aztán kedélyesen elcsevegtek? Inkább magadba kéne nézni egy kicsit. Nekem is van egy rohadt vén banya rokonom, az is azt hiszi, hogy ő az atyaúristen és mindenki csak érte él. Mikor kicsi voltam, mindig elbújtam az egyik szekrényben, hogy ne kelljen vele találkozni.
2017. febr. 4. 03:35
 19/24 anonim ***** válasza:
98%
Gyerekként én is utáltam az ilyen ritkán látott rokonokkal jópofizni. Kötelező pusziszkodás, "jajj mekkorát nőttél!", "Milyen a suli?", "Hogy vagy? (amúgy k*rvára nem érdekel, mert az év másik 364 napján lesz*rlak) stb... stb.. Én se mentem volna le a gyerek helyében, az unokatestvéred helyében meg jól eligazítottalak volna.
2017. febr. 4. 09:38
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez is csak egy újabb provokatív kamukérdés.
2017. febr. 4. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!