Mekkora problémát jelent, ha egy 24 hónapos gyerek egyes szám második személyben beszél saját magáról és csak két szavas mondatokat mond és még halandzsázik?
Egyik sem fura! Az egyes szám 2. személy sem!! Idő kell míg kialakul hogy én - te fogalom.
Másrészt még sokan ilyenkor nem is beszélnek, vagy csak szavakat.. Nyugi, mindennek eljön a maga ideje..:)
Szerintem arra gondol a kérdező, de javítson ki ha tévedek, hogy ha pl. megkérdezi tőle "kérsz vizet?" nem azt válaszolja, hogy "kérek", hanem azt, hogy "kérsz".
Ez tipikus a beszéd indulásakor, nyugi.
Teljesen normális :)
A fiam is, amikor elkezdett beszélni (valamivel két éves kora után), akkor így beszélt egy darabig, például ha éhes volt, akkor azt mondta, hogy kapsz enni, mert hát ugye amikor enni kapott, akkor én ezt mondtam neki, ő meg csak elismételte, ahogy tőlem hallotta :) De ezzel nincs a világon semmi gond, hamar belejön majd a dologba.
Szerintem is teljesen normális.
Amikor az én kisfiam volt ebben az életszakaszban, megkérdeztem a pszichológus barátnőmet erről és a válasza az volt, hogy az E/2 szám sok oka közül az egyik pl. az is (amibe bele sem gondolunk), hogy mi szülők, a számára fontos személyek hozzá E/2 számban beszélünk és nagy szerepe van az utánzásnak.
Majd alakulnak az árnyalatok, megtanulja megkülönböztetni és ragozni az igéket, ez már egy jó irány. Beszélgessetek, énekelgessetek, mondókázzatok sokat és nem lesz gond.
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!