Egy 13 éves gyerek mi jogon szól be? Mit képzel magáról?
Baráti körömben van egy lány, aki állást keres.
Mesélte, hogy egyik nap a testvére kislánya beszólt neki, hogy miért nem megy már el dolgozni.
Párszor találkoztam már a kislánnyal, alapjáraton nincs gond vele, de nagyon el van kapatva - pl. csak márkás és méregdrága cuccokat hajlandó hordani, kétszázezres bringát sírt ki az anyjától, stb.
A történethez hozzátartozik, hogy a testvérnek van egy vállalkozása, amiben négy évig dolgozott a húga (azaz a barátnőm), de a "kedves" üzlettárs kimarta onnan a lányt. Hol az egész napos munkáját tette tönkre pár kattintással, hol a levelezésbe kavart bele, meg hasonlók. Egyébként nagyon sunyi, többször megcsinálta, hogy a cég társkártyájával több pénzt vett le, amivel persze nem tudott elszámolni, de kifogás mindig volt a miértre.
Most alkalmi munkái vannak barátnőmnek, amiért kap némi pénzt, de tényleg jobb lenne valami állandó. Nem válogat, jelentkezett gyárba, pénztárosnak az Auchanba, ügyfélszolisnak a Vodához... Nagyon sok helyre. Borsodiak vagyunk, szóval nem könnyű.
Válaszokat köszi!
Inkább engem zavar, mint őt. Nem is zavar, inkább megdöbbent. Barátnőm már megszokta, hogy ilyen a gyerek.
Én is voltam ennyi idős kb. 12 éve, de eszembe sem jutott volna, hogy beszóljak bárkinek, főleg ilyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!