Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van az hogy a leggtöbb...

Miért van az hogy a leggtöbb gyerek nem tudja magáról hogy gyerek és ha ezt mondják neki akkor kiakad? Mert pl iskolatűrsaim ilyenek, azthiszik h felnőrtek.

Figyelt kérdés

én tom h gyerek vagyok és nem rossz mert pl animézhetek egy felnőttnek ez már gáz lenne xD

14f

2013. dec. 5. 23:03
 1/3 Gyémántlány ***** válasza:

Mert érettnek gondolják magukat. És lehet, hogy azok is (nem mindenki, de néhányan). Az, hogy valaki kiskorú, még nem azt jelenti, hogy "gyerek" csak azt, hogy nem érte el a 18 éves kort. Egy 18 évnél fiatalabb is lehet szellemileg "felnőtt" de testileg kiskorú marad, ami nem azt jelenti, hogy "éretlen" vagy hogy "gyerekes" hanem azt, hogy még nem érte el a teljes testi fejlettséget. Az szerintem is sértő és kiakasztó, ha valakit úgy "gyerekeznek le" hogy a szellemi fejlettségre gondolnak, hiszen ki ne bántódna meg attól, hogy azt mondják neki, szellemileg alacsony szinten áll. Azt hinni, hogy felnőtt (aki dönthet magáról, aki dolgozhat) vagy, kiskorúként nem érdemes, hiszen a társadalom nem kezel akként. Nincs szavazójogod, nem dönthetsz az életedről, stb.

Azt tehát, hogy valaki gyerek-e, a gondolkodása és a reális világnézete határozza meg, ha te gyereknek vallod magad, azt látod be, hogy éretlen és gyermeteg gondolkodású vagy. (Bár az utolsó kijelentésed, a felnőttek animézését gáznak titulálás, igazolta az állítást )

2013. dec. 6. 20:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem azért, mert nincs összehasonlítási alapjuk azzal, hogy milyen felnőttnek, érettnek lenni. Ezt úgy értem, hogy sosem tapasztalták meg, milyen felnőttként gondolkodni, hiszen nem érettek még annyira, épp ezért nem is tudják felismerni, mekkora különbség van a gondolkodásukban egy felnőtthöz képest. Ez ilyen "amit nem ismer, azt nem is értheti" dolog szerintem. Gyerekkoromban én is azt hittem, hogy milyen nagyon érett vagyok, mert magamhoz képest tényleg egyre érettebb voltam, és mivel arról nem volt tapasztalatom, milyen okosabbnak lenni, azt hittem már tökéletes vagyok :D

Ez így érthető/értelmes? :)

2013. dec. 6. 21:00
 3/3 anonim ***** válasza:
70%

A mai iskolai követelmények mellett nem csodálkozom, hogy legtöbb 13-16 éves is felnőttnek gondolják magukat. Mert már konkrétan magával a tanulással, annyit foglalkoznak egy héten, mind egy felnőtt munkájával. :/

Ráadásul a gyerekeket még dogákkal és felelésekkel, meg egyéb számonkérő módszerekkel is RENDSZERESEN stresszelik.

Nem csodálkozom.

Ui.: helyesírási hibákért bocsánat, gyorsan gépeltem

14/f

2013. dec. 11. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!