Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kire hallgat a kamasz fiad?

Kire hallgat a kamasz fiad?

Figyelt kérdés

A fiam 12 éves és senkire nem hallgat, csak a kosáredzőjére. A tanárai mondhatnak bármit nem csinálja meg, amit én mondok neki az se igazán érdekli, a nagyszüleiből bolondot csinál. stb.

Már mindenki magyarézta neki mennyire fontos a tanulás, de ő nem tanult soha. Egy hete beszélgetet erről az edzőjével és azóta napi 1,5-2 órát tanul. (Eddig heti fél óra volt az átlaga.)

A cipőjét nem szereti tisztítani. Volt olyan, hogy szem- és fültanúja voltam annak, hogy az edzője annyit mondot neki: "Danika, nézzd meg milyen sáros a cipőd" és erre a fiam ment vissza az öltözőbe cipőt pucolni. Én pedig bármit mondok neki, arra azt mondja, hogy mindjárt csak még vmit megcsinálok. Természetesen amire kérem azt "elfelejti".

Régen nem szerette átadni a helyét a buszon. Egyszer az edző mondta, hogy "azért, neked jobban kellene bírni az állást, mint az időseknek" és azóta mindig átadja a helyét.

Miért van az, hogy senki másra nem hallgat, de amit az edzője moond az szent?

2010. máj. 6. 22:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%

Első kérdésem:

Az apa hol van?

2010. máj. 6. 22:18
 2/12 A kérdező kommentje:
Az apa meghalt, amikor a fiam 3 éves volt.
2010. máj. 6. 22:22
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

Akkor egyértelmű, kell neki egy "apappótló". akire felnézhet, akinek a szavának súlya van.

Van nevelőapja? Ha nincs nem gondolkodtál el azon, hogy esetleg összejönnél valakivel?

2010. máj. 6. 22:24
 4/12 A kérdező kommentje:

Nincs nevelőapja.

Igazából már játszottam az ötlettel, de mindig lebeszéltem róla magam. Tudom, hogy a férjemet keresném minden férfiban,

2010. máj. 6. 22:27
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

Sztem azért mert példaként tekint rá v vmi hasonló : példakép , apapótló ahogy előttemis irták ...

15/F

2010. máj. 7. 09:01
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

Csak tudod, 1 baj van. a fiad már túl idős ahhoz, hogy csak úgy akárkit elfogadjon. Gondolom az edzővel már évek óta együtt tud működni.

Az én gyerekem 2és fél éves volt, mikor az apjával elváltunk és 4 éves volt, mikor a mostani férjemmel összejöttem.( a fiam most lesz 13 és az apja nem látogatja)) A fiam úgymond apaként kezeli. amit ő mond, azt meg is csinálja. Bezzeg ha én mondom, akkor pont úgy van, mint ahogy te mondod.

"mindjárt anya" "egy pillanat" "azt akartam megcsinálni".

Én annak idején azt hittem, hogy én is fel tudom nevelni. Persze, fel is tudtam volna, de valószínű, hogy a kamasz éveiben, pont ilyen problémákba ütköztem volna mint te most. Utólag örülök, hogy mégsem választottam az egyedüllétet. Bizony a gyerekem felnéz a nevelőapjára és mostmár ott tartunk, hogy idegenek előtt, iskolában, h azt kérdezik, mivel foglalkozik az apukád, akkor nem azt mondja, hogy nem tudom, mert nem láttam,, hanem megmondja a nevelőapja foglalkozását. valamint annak ellenére, hogy nem erőltettem ő maga választotta azt, hogy apának szólítja a férjem.

Nos ezt a kisregényt nem azért írtam le, mert z én sorsom olyan érdekes, hanem az apa fontosságát próbáltam körbeírni.

A

2010. máj. 7. 09:27
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Az edzőjét tiszteli és az edző-tanítvány kapcsolat miatt nagyon jól érzi, ki a főnök. Neked meg simán ellent mer mondani vagy elengedni a füle mellett amit mondasz, mert azt hiszi, jobban tudja nálad vagy pont nem érdekli. Az edzőjével meg ezt nyilván nem meri megtenni. Tapasztalatból mondom.
2010. máj. 7. 11:36
 8/12 anonim ***** válasza:
78%

Én magamból és sok másból indulok ki, amikor azt mondom, kell egy apa, különben nincs kire felnézni, és szót fogadni. Apám elég sok dologban korlátoz, ami miatt nap mint nap szídom is, de valahol belátom, hogy nélküle elég keményen visszaszólnék anyámnak, feleselnék vele, nem hallgatnék rá. Osztálytársam 16 éves (én is) és ő úgy beszél az anyjával, hogy borzasztó. Én szóltam neki, hogy fogja már vissza magát egy kicsit, mert ez már pofátlanság. Persze az apja elvált az anyjától, és az anyja neveli.

Mindenképp próbálj meg egy "apát" szerezni, vagy valakit, akire hallgathat. Saját magam példájából kiindulva, nem fog rád hallgatni, és minnél inkább hagyod, annál könnyeben megy majd bele a rosszba.

2010. máj. 7. 14:03
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ.

Valószínűleg igazatok van és úgy tekint rá, mint az apjára. Tényleg elég régóta együtt dolgozik az edzőjével, már 5 évesen elkezdet kosarazni.

Lehet, hogy tényleg jobb lett volna neki, ha egy férfi mellett nő fel, de én nagyon sokáig minden férfit elkerültem, még barátkozni se akartam velük, mert mindegyik a férjemet jutatta eszembe. Ma már a barátaim között is vannak férfiak, de akárhányszor eszembejutott, hogy kellenne egy férfi mindig elhesegettem az ötletet.

Tudom ez nem mentség, de a mai napig is érzem, hogy egy férfi mellett se lennék olyan boldog, mint a néhai férjem mellett. A mai napig szeretem őt.

2010. máj. 7. 15:51
 10/12 anonim ***** válasza:
94%
Igen, úgy tekint az edzőjére mint az apjára. De mostmár elég nagy gyerek, ha most házasodnál újra, akkor a férfire szerintem nem nézne úgy, mint az apjára. Csak ha még kiskorában újra férjhez mentél volna.
2010. máj. 7. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!