Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tennétek ha kiderülne...

Mit tennétek ha kiderülne hogy a 16 éves lányotok rendszeresen használ kábítószert?

Figyelt kérdés

2016. nov. 24. 16:10
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
15%

Kedves #3

attól, hogy alkalmatlan vagy a gyereknevelésre és próbálod a gyerek nyakába varrni a saját szemetedet, alkalmatlanságodat, még nem a gyerek és nem mások a hibásak.

Tudom, hogy sok ilyen magadfajta szemétláda van, akik wannabe szülők akarnak lenni BÁRMI ÁRON, és amikor a dolgok félre siklanak, akkor egyből a gyereket, a környezetüket, a haveri társaságukat és mindenki mást okolnak, a helyett, hogy tükörbe néznének.

Az a baj, hogy te azt gondolod, ez valami jópofa dolog, és hogy majd te hajj de nagyon jó szülő leszel, meg vagy, és minden ami rossz történik a gyerekkel, az mind a mások hibája.

Sajnálom a gyerekedet, gyerekeidet, hogy egy ennyire ostoba szülő jutott nekik.

2016. nov. 24. 17:16
 12/32 anonim ***** válasza:
72%
#11-es! Neked van egyaltalan gyereked? Igen, vagy nem? Ha nem, akkor legjobb, ha befogod...ennyi
2016. nov. 24. 17:34
 13/32 anonim ***** válasza:
65%

Kicsit visszavehetnél magadból, nem hiszem, hogy különösebb okot adtam a bunkózásra és a személyeskedésre. Kösz... nem értem, mi abban a "sületlenség", hogy egy tizenéves gyerekre már rég nem csak a szülő gyakorol bármiféle hatást (sőt, 16 évesen a szülő a legkevésbé). És most ne gyere nekem azzal, hogy előbb kell elkezdeni a nevelést, meg a megfelelő szülő-gyermek kapcsolat kialakítását, mert ez nyilvánvaló. Ugyanakkor ha nem vonsz a gyerek köré egy kib...szott áthatolhatatlan burkot abban a pillanatban, hogy óvodába megy, akkor bizony más is hatással lesz rá, a személyiségére, a fejlődésére, a tetteire.

16 év az pont az a kor, amikor - a normális személyiségfejlődés részeként - kritikus szemmel látják a szülőket, nem fogadják el a nézőpontjukat, a tanácsaikat... stb., kb. semmit, amit a szülők képviselnek. Ez természetes, a szülőről való lelki leválás, a saját, önálló személyiség kialakításának része. Később ez a felborult látásmód "egyenesbe áll", tehát nem csak a felnagyított rosszat látják a szülőben, hanem - normál esetben - reálisan látják majd őket, a hibáikkal és a pozitívumaikkal együtt...

A lényeg, hogy olyan nincs, hogy mindenről a szülő tehet, rengeteg más tényező is bejátszik, amit a szülő vagy ki tud védeni, vagy nem. Ezt az "elgondolkodnék, h szülőként hol cssztem el" - látásmódot (minden egyéb lehetőség felmerülése nélkül) azok szeretik hangoztatni, akik

a, gyermektelenek

b, iszonyat mázlinak köszönhetően "tökéletes" gyerekkel rendelkeznek, ami már kisbaba korában látható (igen, már akkor rendelkeznek egy alap személyiségmintával, de neked ezt hiába mondom, nem fogod elhinni): alig sír, átalussza az éjszakát, a napirend olajozottan működik, hozzátáplálás pipa... stb. minden happy. És mivel nála minden happy, ezért biztos az a másik anya csinálja rosszul, hogy a totál más habitusú, személyiségű, több törődést, figyelmet igénylő, esetleg nyűgösebb babájával nehezebben működnek a dolgok...

Nem. Lehet. Mindent. A. Szülőre. Kenni.

2016. nov. 24. 17:39
 14/32 anonim ***** válasza:
88%
*# 10-nek szántam, meg ahogy látom, 11-esnek is.
2016. nov. 24. 17:40
 15/32 anonim ***** válasza:
89%
"Red Vixen"-nek nehogy írjatok. Egy huszonévei elején járó fiúcska köze nincs a pszichológiához, segédmunkás Németországban. Mindenkinek kínálgatja magát, de mindenhol butaságokat ír.
2016. nov. 24. 18:13
 16/32 anonim ***** válasza:
19%
Ha a gyerek drogozik az a szülő hibája.
2016. nov. 24. 18:32
 17/32 anonim ***** válasza:
64%
Nagy-nagy csalodas erne. Tudja, hogy utaljuk a drogot, a drogosokat. O is amugy. Se cigi, se alkohol. Nagyon ellene van szerencsere.
2016. nov. 24. 19:42
 18/32 anonim ***** válasza:
#17 Nem bántásként (tényleg nem!), de anno kamaszként otthon, a szülők felé én is látványosan utáltam a cigifüstöt, majd kilógtam a haverokkal bagózni... nem azt mondom, hogy a te gyereked biztos cigizik, csak rá akarok világítani, hogy a tizenévesek már olyan szinten meg tudják vezetni a szülőket (minden apró részletet tudatosan felépítve), hogy az agyrém... xD
2016. nov. 24. 19:59
 19/32 anonim ***** válasza:
56%
Miért van mindenki lepontozva?
2016. nov. 24. 20:33
 20/32 anonim ***** válasza:
81%
Na most rendszeresen hazsnál vagy függő? Meg azért nem mindegy hogy 1-2 hetente elszív egy spanglit vagy 2 naponta nyomja a kokót/heroint/lsd-t/crack-et
2016. nov. 24. 22:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!