Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy segítsek a 10 éves...

Hogy segítsek a 10 éves lányomnak feldolgozni a gyászt?

Figyelt kérdés
A helyzet az hogy 2 hónappal ezelőtt meghalt a legidősebb lányom. 2 gyerekem van(volt). Azóta a 10 éves lányom arcán egy csepp mosolyt se láttam. De tudom hogy ő az a csendben gyászoló tipus, én viszont állandóan sírtam, kórházban is voltam e miatt ami ugyancsak nem segített abban hogy a kislányomnak könnyebb legyen. Hogy tudnék neki segíteni?
2016. szept. 5. 20:42
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Erősnek mutatom magam a kislányom miatt, de ő belülröl teljesen roncs lett. Összetört és nekem nem csak az elhunyt lányom miatt de a kicsi miatt is megszakad a szivem
2016. szept. 5. 20:44
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Először is fogadd őszinte részvétem ismeretlenül is!

A kislányod esetében pedig lehet, hogy okos dolog lenne külső segítséget kérni, pszichológussal egyeztetni (első körben akár a lányod nélkül). Mindenképp fel kell karolni és segíteni neki, a későbbiekre nézve sokkal károsabb, ha őrlődik magában szegény.

Sok erőt és kitartást nektek!

2016. szept. 5. 20:59
 3/22 A kérdező kommentje:
A lányom 13 éves volt. Talán ha betegségben halt volna meg a 10 éves lányom könnyebben megértené és feldolgozná de ezt így nem lehet.
2016. szept. 5. 21:01
 4/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2016. szept. 5. 21:07
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarok indriszkét lenni de esetleg ha lehetne tudni, h balaset , v neadjisten saját magával tett vmit ( sajnálom, semmi bántot nem akarok állítani ) meg az is előfordulhat h ha baleset akk pl kocsiban esetleg mellette ült v érted ... Ez mind mind mást vált ki, vagy pl h volt e lehetősége el búcsúzni
2016. szept. 5. 21:10
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
És Részvétem
2016. szept. 5. 21:10
 7/22 A kérdező kommentje:
Váratlan volt. Juniusban nyaralasrol haza jottunk es akkor meg olyan vidam es elettel teli volt. Öngyilkos lett. tuladagolta magat.
2016. szept. 5. 21:11
 8/22 anonim ***** válasza:
89%

Őszinte részvétem! :(

Szerintem is egy pszichológussal kellene beszélned és időpontot kérned. Ha nem tudja rendesen feldolgozni, a későbbiekben tényleg elég nagy gondot okozhat majd.

2016. szept. 5. 21:13
 9/22 A kérdező kommentje:
Lehet az lesz. Köszönöm mindenkinek! és a segítséget is
2016. szept. 5. 21:14
 10/22 anonim ***** válasza:
26%

Tudom szörnyű és részben hazugság ezt igy mondani de : a tesó már az angyalokkal van . Ez az ő döntése volt .(ne ítélkezzünk a döntése felett, ő már boldog ott ahol van) . Nem azért mert nem szeret téged hanem mert ő is egy angyal , fölvágyott a többiekhez . Annyira szeret h még a problémáival sem akart nyomasztani . Föntről vigyáz ránk és azt szeretné h boldogok legyünk , mert ő boldog .

De az is sokat segít ha kijártok a sirhoz h tudja, h oda bármikor kimehet a testvéréhez

A legfontosabb végsősoron az idő, ez az egyetlen ami igazán tud segíteni , hagy neki idôt

2016. szept. 5. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!