S. O. s! Szerintetek egy 13 éves gyereknek milyen
házimunkát kellene végeznie?
Figyelt kérdés
13 éves lányra gondolok. Mik azok a munkák amiket szerintetek csinálnia kellene? És ha van hasonló korú gyermeketek ő milyen házimunkát végez? Milyen „munkát" kéne mindennap megcsinálnia?
Nyáron uborkát, krumpli hámozni, füvet nyírni, kertet ásni és kapálni.
Segíteni leszüretelni a szőlőt, heti 3 szor felnyalni a lakást, a szennyest kihordani. A mosógépet elindítani reggel iskolába menés előtt. Ha megjön, kipucolni a kandallóból a hamut leckeírás előtt, hogy mire majd megcsinálja a leckét, a meleg kandalló mellett beszélgesünk róla hogy mit tanult. Nyáron még reggel korábban kell kelnie, és megöntőzni a zöldségeket a kertben.
2016. aug. 28. 15:30
12/44 anonim válasza:
Én 13 évesen rendben tartottam a szobámat, porszívóztam (egyik héten az én dolgom volt, másikon a bátyámé), levittem a szemetet, megterítettem, leszedtem az asztalt, mosogattam, kisebb bevásárlásokat intéztem, segítettem a főzésnél (igaz, azt kevesebbet, és csak egyszerű dolgokat, mint pl. a zöldségpucolás, mert többet nem engedtek). A nagyszüleimnek volt kertjük, ott besegítettem rendszeresen a kerti munkába is.
2016. aug. 28. 15:33
13/44 anonim válasza:
Kell a gyereknek is házimunka. Megvan a véleményem azokról, akik szerint nem. Egy ekkora lánynak már illik tudni több mindent főzni. Nem ekkor kell elkezdeni tanulni. Szobáját ki kellene takarítania. Porszívót, törölgetést, rendtakást értek ez alatt. Felmosni, felseperni, mosni, teregetni is illene segíteni néha. Ha van kert, akkor gazolni, télire eltenni. Elmehet boltba, leviheti a szemetet. Egy gyereknek nemcsak játszás, facebook, instagramm a dolga. Meg kell tanulni ellátni magát. Nem lehetnek mindig mellette a szülei. Akinek van esze, az belátja és nem nevel életképtelen élősködőt.
2016. aug. 28. 16:51
14/44 anonim válasza:
Igazából bármit csinálhat ami nem veszélyes.
2016. aug. 28. 17:25
15/44 anonim válasza:
Amit akar. Nem a bejárónőd.
2016. aug. 28. 17:43
16/44 anonim válasza:
A szülő sem cseléd utolsó. Egy normális családban mindenki kiveszi a részét a munkából. Remélem nem szaporodsz.
2016. aug. 28. 17:48
17/44 anonim válasza:
Sógornőm egyedül neveli két kisfiát és egy kislányát, 8, 10 és 15 évesek, a férje elhagyta őket. Ők mindent együtt végeznek négyen. A szemetet kivinni, porszívózni, mosást szétválogatni, teregetni, takarítani, mosogatni. Mind-mind amolyan beosztás alapján csinálják, mindenki részt vesz.
A napi dolgok a saját szoba rendben tartása, beágyazás, szemetet levinni, postaládát megnézni.
2016. aug. 28. 18:21
18/44 anonim válasza:
12 éves vagyok
Porszívózok
Kiviszem a szennyesem
Gondozom a háziállataimat (a kutya kaki szedés is beleszámít)
Hetente 3× mosogatok
Néha le vízkőoldózom a csapokat és a kádat
(Kb évente 6-8×)
Összegereblyézem a faleveleket és berakom a zsákba
Tanulok (ez nem házimunka de fontos)
Kb ennyi ennek a felét magamtól csinálom
2016. aug. 28. 18:55
19/44 anonim válasza:
33%-os, ennyi erővel a szülő se bank, se nem cseléd.
2016. aug. 28. 18:58
20/44 anonim válasza:
1es vagyok.
A gyereket nem cselédnek szültem. Addig élvezze a gyerekkort amíg lehet. Nekem sem kellett semmilyen házimunkát csinálnom még is felnőttem és saját háztartást vezetek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!