Szerintetek egy 13 éves gyereknek milyen házimunkát kellene végeznie?
13 éves lányra gondolok.
1. Mik azok a munkák amiket szerintetek csinálnia kellene?
2. És ha van hasonló korú gyermeketek ő milyen házimunkát végez?
3. És kap jutalmat ( pénz, csoki)?
4. Kötelezően csinálja vagy magától?
5. Mindig vagy alkalmanként?
6. Szerintetek szigorúak vagytok ebben a témában?
Legfőképpen szülők, anyák válaszát várom.
De bármelyik korosztály írhat.
Köszönöm!
1.Mosogatás,Porszivózás ,portörlés,törtölgetés,ágyazzon meg magának,takaritsa a zsobáját
2.Ezeket.
3.Nem.
4.Minden nap.
5.Szerintem épp megfelelő.
6.Ez a feladata itthon.
Én már 21 vagyok, de 13 évesen én is segítettem itthon.
1. Porszívózás, mosogatás, saját szobájának rendben tartása. Ha van esetleg kisállat, annak gondozása (teknős, hörcsög, halak pl.)
2. Nincs gyerekem.
3-4-5-6. Én pl. konkrét jutalmat nem kaptam érte. De szerintem egy 13 éves gyerektől elvárható, hogy segítsen otthon.
21/N
Nagyon köszönöm!
Én 13 éves vagyok.
Eddig szinte csak kéthetente segítettem anyának, a szobámat is ő takarította.
De most fel lett újítva a szobám, ezzel együtt én is meg akarok újulni.Mindenben segíteni szeretnék.Ezért kérdeztem, hogy miket is tudnék meg csinálni.
Nem vagyok elkényeztetett, csak lusta.Tudom, hogy az vagyok és változni szeretnék!
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszát!
Megpróbálok/megakarok változni! Kérlek az eddigi viselkedésem miatt ne írjatok rosszat!
Köszi!
Aranyos vagy, nagyon becsüllek az elképzelésed miatt! Szerintem egy 13éves lány már gyakorlatilag mindent el tud végezni, és illik is neki kivennie a részét a házimunkából.
A legjobb, ha erre rá van vezetve, és nem gond neki. Illetve ennél talán még jobb, ha olyan, mint te, nincs rávezetve, de mégis szeretné csinálni!
Szerintem az az ideális, ha együtt dolgozik a háztartáson a család. Mármint időben. Lehet közös ideje a takarításnak, így amíg anyu port töröl, apu porszívózik, a kislány teregethet, a kisfiú pedig mosogathat. Aztán váltogatják kinek-kinek a kedve szerint..:) Így könnyebb rávenni magad a munkára, ha más is csinálja. Mert azt nehéz megérteni, hogy miért szerencsétlen gyerek mosogasson, ha apuka nézheti a forma1-et.:)
A jutalmazás érdekes kérdés. Alapvetően nem, ez nem fizető munka. A zsebpénzt a gyereknek vagy extra munkájáért (szomszédnál fűnyírás, kutyasétáltatás stb.), vagy alapból adnám (kisebb összeget). A folyósításnak azért feltétele a házimunka elvégzése. :)
Szerintem szigorú vagyok a témában, de meg kell tanulnia, hogy semmi sincs ingyen, hogy értéke van a pénznek, hogy vannak kötelezően elvégzendő dolgok.
32f, 9 hónapos fiúcska apukája :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!