Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi házimunkát adnátok a...

Mennyi házimunkát adnátok a gyereknek ha ő otthon marad amíg ti nyaraltok?

Figyelt kérdés

Az alap hogy maga után pakoljon mindig el, és a növényeket, állatokat tartsa életben, gondozza.

Szüleim mennek két hétre nyaralni, anya kitalálta hogy tök jó lesz, csinálhatok nagytakarítást, mert "úgyis ráérek", pedig nem, mert nyárimunkán vagyok.

Szerintetek jogos, hogy nem akarom megcsinálni? Igaz hogy én döntöttem úgy, hogy nem akarok menni, de azért mert ők szervezkedtek máshogy, mint ahogy eddig mentünk, amúgy én akartam..

2015. júl. 24. 12:02
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
25%
Gondolom mindig mindent az anyukád csinál, és jólesne neki, ha 1x te is csinálnál valamit, ha nem 1 napra mennek el, akkor megtudod csinálni, nem kell mindent 24 órába sűríteni.
2015. júl. 24. 12:04
 2/27 anonim ***** válasza:
22%
Anyukád dolgozik egyébként? Munka mellett takarít? Ha igen, akkor nem hiszem, hogy neked ez az egy hét olyan megterhelő lenne..
2015. júl. 24. 12:08
 3/27 Duenna ***** válasza:
72%

Figyusz!

A nagytakarítás ebben az esetben gondolom nem azt jelenti, hogy húzd el a szekrénysort a faltól, és ott is porszívózzál, vagy ott is törölj fel, hanem az egész lakás kiporszívózása, portörés, könyvespolc rendberakás, helyiségek felmosása, ilyesmi. Nem hiszem el, hogy mindez ne férne bele két hétbe. És milyen jól esne neked is, amikor hazajönnek a szüleid, és csillog-villog minden, még kapnál is érte egy nagy puszit, hátha még meg is lepnének egy jó kis ajándékkal, ha hazajönnek. Szerintem készülj fel, hogy nem érkeznek vissza hozzád üres kézzel, és akkor neked lesz lelkiismeret furdalásod, hogy hát bizony, ezért az ajándékért meg is dolgozhattam volna. Ne keseredj el, fel a fejjel, és hajrá! :)

2015. júl. 24. 12:12
 4/27 A kérdező kommentje:

Nagytakarítani ő is akkor szokott mikor nem dolgozik. Minden nyáron van leállás a munkahelyén, és akkor. Amúgy de, ez olyan szekrénykihúzkodós nagytakarítás lenne.

A folyamatos takarítást, porszívózás, portörlés, stb amúgy is ketten csináljuk év közben.

2015. júl. 24. 12:15
 5/27 anonim válasza:
54%
Nem mennék el a gyerekem nélkül nyaralni...
2015. júl. 24. 12:18
 6/27 anonim ***** válasza:
10%

Két héten át csak te koszolod a lakást, az év többi részében is koszolod, használod, egyszer nyugodtan ki is takaríthatod magad után. Normális gyerek nem berzenkedik, hanem magától megcsinálja az ilyesmit, hogy tiszta lakásban várja haza a szüleit.

Anyukád nem dolgozik talán? Ő szokott arra hivatkozni, hogy emiatt nem ér rá takarítani se munka után, se hétvégén, soha? Gondolom, nem 7/24-es elfoglaltság az a nyári munka sem, amit te végzel most.

2015. júl. 24. 12:20
 7/27 anonim ***** válasza:
14%
És miért is nem akartál menni velük nyaralni?
2015. júl. 24. 12:21
 8/27 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy anya akkor nagytakarít, mikor nem kell dolgoznia, hanem 1 hetet CSAK erre szán rá. Meg azt is, hogy szoktam takarítani. De miért kéne nekem munka után nagytakarítanom? Ma is 1 óra szabadidőm van épp, ami nem munka vagy alvás :/

Azért nem akartam velük menni, mert eddig (5 éve járunk így ugyanoda) mindig négyen mentünk a szüleimmel meg a legjobb barátnőmmel, de idén szüleim kitalálták, hogy azt a lányt ne vigyük, inkább az ő 6 barátjukkal menjünk. Na most nekem az úgy marhára nem lenne izgalmas.

Meg felvettek dolgozni, és nem tudnék menni miatta, ezzel biztossá vált, mert előtte még azért kicsit fontolgattam hogy mégis menjek-e.

2015. júl. 24. 12:28
 9/27 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom hány éves vagy, de azon azért meglepődnék ha a szekrényelhúzós nagytakarítást egyedül rád bízná. Az meg, hogy esetleg a lakásban mindenhol kiporszívózz egyszer vagy felmoss nem akkora ördöngösség.

Szóval előbb tisztázzátok le ő mit gondol mit csinálj, mert jelenleg 99% hogy nem ugyanazt értitek alatta.

2015. júl. 24. 12:39
 10/27 anonim ***** válasza:
44%

Szekrényelhúzós, atom nagytakarítást nem is tudnál egyedül elvégezni. Hogy húzna el egy kisgyerek egyedül szekrényeket, hát én 22 éves férfiként (fiúként?) nem állnék ilyennek neki.

Törölgess le, tegyél kicsit rendet, porszívózz, moss fel, nem is muszáj a lehető legnagyobb alapossággal csinálni, nyáron úgyis tiszta por lesz minden 3 nap után. 1 nap alatt simán lehet ezzel végezni.

2015. júl. 24. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!