Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi házimunkát adnátok a...

Mennyi házimunkát adnátok a gyereknek ha ő otthon marad amíg ti nyaraltok?

Figyelt kérdés

Az alap hogy maga után pakoljon mindig el, és a növényeket, állatokat tartsa életben, gondozza.

Szüleim mennek két hétre nyaralni, anya kitalálta hogy tök jó lesz, csinálhatok nagytakarítást, mert "úgyis ráérek", pedig nem, mert nyárimunkán vagyok.

Szerintetek jogos, hogy nem akarom megcsinálni? Igaz hogy én döntöttem úgy, hogy nem akarok menni, de azért mert ők szervezkedtek máshogy, mint ahogy eddig mentünk, amúgy én akartam..

2015. júl. 24. 12:02
1 2 3
 21/27 piroska és a farkas ***** válasza:
61%
Én két dolgot gondolok erről. Az egyik, hogy a nagytakarítást azért nem bíznám rád, de egy alapállapot megőrzését azt mindenképpen. A másik, hogyha a szüleid az elmúlt években folyamatosan a barátnődet is nyaraltatták, nem biztos, h számukra az olyan igazi kikapcsolodás volt, felelősséggel tartozni a jol megérdemelt pihenés alatt még egy kiskorúért. tehát igenis dönthettek úgy, h a saját barátaik társaságára vágynak jobban, neked meg szíved joga volt úgy dönteni, hogy akkor nem mész.
2015. júl. 24. 14:08
 22/27 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem a legtöbb szülő már annak is örülne, ha rendben tartod a házat/lakást, és nem egy leamortizált otthonba térnek haza, ahol 2 hétig házibuli volt :)
2015. júl. 24. 17:20
 23/27 anonim ***** válasza:

Nezd, anyud eldontotte, elmondta, mit kell csinalnod, ne vitatkozz, ugysem jossz ki jol belole. Az anyukak ilyenek. Ha a helyedben lennek, legalabb elkezdenem azt a nagytakaritast es megcsinalnek amennyit meg tudok, abbol is latja, hogy en akartam. Ugy is az lesz, hogy hazaer es latja/kerdezi, hogy megcsinaltad-e. Az, hogy itt kerdezgeted, nem segit rajtad, amit meg kell csinalni azt meg kell :( mostmar toled fugg, hogy veszekedni akarsz mikor hazaer vagy bekeben maradni.

Mi ertjuk, hogy dolgozol es a hatad kozepere kivanod munka utan is a munkat de ez van sajnos :(

2015. júl. 24. 18:46
 24/27 anonim ***** válasza:

Még a #22 vagyok.

Barátom szülei egyszer elutaztak 2 hétre. Nem viktunk már gyerekek, olyan 25-32 körüli volt a társaság, de 2 naponta buli volt.

Utolsó előtti nap mindenki, egy emberként vágta puccba a lakást, és még főztünk is, hogy legyen friss kaja a szülőknek :)

2015. júl. 24. 18:59
 25/27 anonim ***** válasza:

Egyszerű. Mondd azt, hogy megcsinálod, ha lesz rá időd. Tarts fenn egy alap rendet, ha hazajönnek akkor meg sorold fel, hogy miket csináltál: porszívóztál, felmostál, port töröltél, wc-t és mosdót pucoltál...stb, de sajnos a többire nem volt időd, nagyon nehéz napok voltak a melóban, kevesebben is voltatok, mert valakik elmentek szabira, többet kellett dolgozni, a nagy melegben teljesen leamortizálódtál...stb.

Amúgy megjegyzem fura szüleid vannak. Te évközben keményen tanulsz, nyáron dolgozol plusz be is segítesz, nyaralni nem jutsz el, de amíg ők nyaralnak akkor még nagytakarítást is csinálj. Én nem hagynám, hogy szolgát csináljanak belőlem.

2015. júl. 25. 03:32
 26/27 anonim ***** válasza:

Szerintem alap, hogy viszi a háztartást, ebben a takarítas is benn van..

Mi az a nagytakarítás? Ezt én sosem értetem...

A nagytakarítás nekem annyiból áll, hogy akkor az ablakokat is megpucolom, és függönyt is mosok..

Nah ez szetintem max akkor elvarhatő, ha nagyon sok idős van..

Anyukád azerinte nagytakarítás címén mit kellene meg csinalnod a napi, heti dolgokon kívül?

2015. júl. 26. 08:21
 27/27 A kérdező kommentje:

Nem értem, akik nem nagytakarítanak évente, azok minden porszívózásnál kihúzzák a bútorokat, vagy csak nem érdekli őket hogy mögötte már fél méteres por van?

Nyilván rendben van tartva a ház, de pl a szőnyegek alatt a parkettát nem mossuk fel hetente mert minek, viszont néha kell. A szekrény mögött, ágy alatt se kell mindig kiporszívózni, de néha muszáj kihúzni és rendberakni. Nem hinném hogy az ÖSSZES asztalt, polcot leürítetek teljesen egy sima hétköznapi porolásnál. Én legalábbis nem teszem, mert akkor csak a porolás egy egész délután kb. És így tovább... Néha azért kell alaposabb takarítás, nem?

2015. júl. 26. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!