Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi házimunkát adnátok a...

Mennyi házimunkát adnátok a gyereknek ha ő otthon marad amíg ti nyaraltok?

Figyelt kérdés

Az alap hogy maga után pakoljon mindig el, és a növényeket, állatokat tartsa életben, gondozza.

Szüleim mennek két hétre nyaralni, anya kitalálta hogy tök jó lesz, csinálhatok nagytakarítást, mert "úgyis ráérek", pedig nem, mert nyárimunkán vagyok.

Szerintetek jogos, hogy nem akarom megcsinálni? Igaz hogy én döntöttem úgy, hogy nem akarok menni, de azért mert ők szervezkedtek máshogy, mint ahogy eddig mentünk, amúgy én akartam..

2015. júl. 24. 12:02
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
96%

volt már ez a kérdés.

szerintem mivel dolgozol ezért nem várhatja el, hogy a lakást takarítsd minden percben.

szerintem elég, hogyha elmosogatsz magad után,elpakolsz a szobádban, nem hagysz magad után rumlit.

gondolom nem disznóólban éltek, alap esetben elég megőrizni az állapotot ahogy elmentek.szóval amikor hazajönnek ne neki kelljen utánad takarítani, hanem úgy legyen a lakás ahogy elmentek.

2015. júl. 24. 12:49
 12/27 anonim ***** válasza:
39%

A tisztelet hiányát érzem, mindkét oldalról.

Neked derogál a szüleiddel nyaralni menni, mert ha nincs veled a barátnőd, akkor a saját családod már unalmas.

Neki meg egyértelmű, hogy te kitakarítasz munka után, amikor ő maga sem takarít munka után, csak szabi alatt.

A probléma nem a nyaralás és takarítás, hanem a félrebeszélés egymás mellett, és a tisztelet hiánya. Én beszélgetéssel kezdeném, és nem duzzogással vagy lázadással. Javítani kéne a viszonyotokon. Mindkét oldalról. N31

2015. júl. 24. 12:50
 13/27 anonim ***** válasza:
65%

"A tisztelet hiányát érzem, mindkét oldalról.

Neked derogál a szüleiddel nyaralni menni, mert ha nincs veled a barátnőd, akkor a saját családod már unalmas. "

Valószínűleg fiatal, még jó hogy unja a családi vakációt :D Nincs olyan tizen-huszonéves aki ne unná. Mondom NINCS. Te is untad. :)

2015. júl. 24. 12:51
 14/27 anonim ***** válasza:
13%
Unni és duzzogva nem menni, nem ugyanaz. Én is elmentem, te is elmentél, mert el tudod mondani, hogy untad. De ott voltál, mint a család minden normális tagja, nem? Azért, mert tisztelted annyira a szüleidet, hogy szántál néhány napot rájuk is az életedből.
2015. júl. 24. 12:53
 15/27 anonim ***** válasza:
96%

Legyen a lakás olyan állapotban, mint amikor mi elmentünk. Ennyi.

Max egy függöny-ágynemű-mosást kérnék tőle mert ilyen melegben pikk-pakk megszárad.

2015. júl. 24. 12:55
 16/27 anonim ***** válasza:
94%
Ja, és az "ugyanolyan állapotban" benne van a hűtő, mikró, kád, wc stb is természetesen :-) A 2 hétben legalább 1x ezeket is ki kell takarítani.
2015. júl. 24. 12:57
 17/27 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem próbálj meg még egyszer beszélni vele, hogy ezt pontosan hogyan is gondolta. Szerintem azért ez elég túlzás, nem értem, hogy hogy várhatja el tőled, hogy egyedül takarítsd ki az egész házat. Az rendben van, hogy magad után eltakarítasz, elmosogatsz, felmosol, elpakolsz stb. és vezeted a háztartást, amíg távol vannak, de nem hiszem, hogy egyedül a te dolgod lenne a nagytakarítás. Az meg amúgy szerintem teljesen rendben van, ha nem akartál velük menni. Egy bizonyos kor után szerintem már teljesen más igényei vannak az embereknek, mást jelent a nyaralás, kikapcsolódás és személyiségenként is teljesen eltérő.
2015. júl. 24. 12:58
 18/27 anonim ***** válasza:
77%

Kikérem magamnak, én szerettem a szüleimmel nyaralni.

Az meg, hogy unva elmész, csakhogy boldogok legyenek, sokkal megalázóbb, mint nem menni.

2015. júl. 24. 12:59
 19/27 A kérdező kommentje:

Csak a szüleimmel még szívesen mennék, de nem bírom elviselni mikor a volt kollégáikkal mennek. NINCS más téma a munkahelyi anekdotákon kívül. Nem tudom ki hallgatna sztorikat olyan emberekről akikről fogalma sincs 24/7.

Az tök alap hogy magam után rendet hagyok, meg 1-2-szer felporszívózok mindenhol.

Amúgy anya irodai munkát végez, én meg fizikait. 8 óra ácsorgás-pakolás után már nem sok energiám van takarítgatni. Majd azt a hétvégén. Amiből az egyik fél nap lesz, mert ledolgozós szombat :D

2015. júl. 24. 13:08
 20/27 anonim ***** válasza:
2015. júl. 24. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!