Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kezdő tanárként mivel tudnám...

Kezdő tanárként mivel tudnám lekötni a kamaszok figyelmét?

Figyelt kérdés

23 éves kezdő tanár vagyok. Mostanában sok gyakorlatom van, és azt vettem észre, hogy a diákok folyton beszélgetnek, és nincs ötletem, hogy ez miért van illetve, hogy mivel szüntessem meg. Milyen feladat az ami érdekel titeket? Szoktam vinni az órára videót powerpoint-os bemutatót rejtvényeket, de még így is szinte nem tudom lekötni a hallgatóság figyelmét. Egy két jó tanács jól jönne. Köszi

Amúgy 12-13-14 éveseket tanítok bioszból és földrajzból.

Bármilyen jó ötletet szívesen fogadok, ami nektek bejön.

2010. ápr. 13. 23:28
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
szerintem legyen (most tegeződjek vagy ne ?!) határozott de néha rukkoljon elő meglepetésekkel.persze ne minden másnap mert az unalmas. Mondjuk néha csoportos óra,vagy mesedélután.
2010. máj. 26. 17:17
 22/25 anonim ***** válasza:
most elég pofátlan leszek de megkérdezem !Mi az Ön keresztneve?(mármint a kérdező 23 éves tanárnak)És kérem igazat mondjon! Van egy sanda gyanúúúm.
2010. máj. 26. 17:19
 23/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Utolsónak: Miért fontos a nevem? Ez egy anonim oldal, nem a néven van a hangsúly hanem a kérdésen, amit viszont kaptam bőven:) Ha leírod a sanda gyanúd, lehet, hogy válaszolok, igennel vagy nemmel.

Még egyszer köszi mindenkinek a válaszokat.

2010. máj. 27. 00:12
 24/25 anonim ***** válasza:
Szerintem úgy kellene kezdeni , hogy ki kellene találni mi a gyerekek fő érdeklődési köre . Trükkösen innen kéne indítani a legelső órát . Utána pedig fokozatosan bevezetni a tantárgy rejtelmeibe. Természetesen érdekesen , szemléltetésekkel . Egyre fokozottabb terheléssel . A kíváncsiságukra , érdeklődésükre építve .
2010. máj. 30. 12:23
 25/25 anonim válasza:

Tudja tanár úr a tanároknak két fő "fajtája" van: a "haver" és a "tekintélyt parancsoló". Igazából a diákok semelyiket sem kedvelik. A legjobb tanárban (nagyon kevés ilyen van) mindkettő meg van. Nem unatkozunk az órán de nem is beszélgetünk.

Próbáljon meg fegyelmet tartani de néha süssön el egy-két viccet.

Sok szerencsét önnek és jó tanítást.

A legjobbakat!

2011. máj. 2. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!