Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tereljem el 2 éves...

Hogy tereljem el 2 éves kisfiam figyelmét majd a branül-ről? Fájni fog neki? Mik a tapasztaltaitok ebben a korban?

Figyelt kérdés
Izotópos vizsgálatra kell mennünk 2 éves 3 hónapos kisfiammal 2 hét múlva,és kb.fél órát bent kell majd lenni egy branülnek a kis kezében,de nem tudom,hogy tereljem el majd a figyelmét róla,hogy ne akarja kiszedni.Illetve utána a felvételekhez kb.20 percet nyugodtan kellene maradnia,ezt mivel érhetném el nála?Aki volt már hasonló helyzetben leírná a tapasztalatait?
2011. okt. 6. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Fájni fog neki, hiszen megszúrják. amit tehetsz, hogy nem hazudsz neki, hogy nem fog fájni, de megnyugtathatod, hogy csak egy pillanatig tart.

A branült majd jól le fogják kötözni, de a te felelősséged, hogy ne húzza ki. Próbáld elmagyarázni, hogy fontos, hogy ott legyen és ha piszkálja akkor újra meg kell majd szúrni.

A vizsgálat pedig nagy valószínűséggel altatásban vagy bódításban fog történni, szóval nem neked kell majd lenyugtatni.

2011. okt. 6. 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az izotópossal kapcsolatban nem tudok segíteni, de abban 1005-ig biztos vagyok, h nem fogja kihúzni. Biztos, h megpiszkálja, de mivel jól le lesz ragasztva, h egy helyben maradjon, így észre fogja venni, h nem egyszerű a leszedése. Sztem a 20 perces nyugton maradás nehezebb dió, mint elviselni a branült fél óráig.

Jobbulást!

2011. okt. 6. 19:15
 3/6 anonim ***** válasza:
89%
100%-ig, nem 1005-ig :)
2011. okt. 6. 19:16
 4/6 anonim ***** válasza:
A fiam 15hónaposan minden nap le akarta szedni a kezéről, egy hétig volt bent neki... Gondolhatod. És lehet, hogy kihúzásbiztos, de ha sokat piszkálja "eltörhet", akkor újra kell szúrni. Leragasztják, hálós vacakkal is lefogják, türelemmel el kell mondani neki, hogy rövid ideig lesz csak benne, kiveszik mire kezdődik a meséje(ha néz vmi mesét)(idő fogalma miatt) fogd esteleg a kis kezét
2011. okt. 6. 19:26
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Nagyon félek tőle,hogy hogy reagál majd rá.Addig kell kibírnia míg városon belül az egyik kórházból eljutunk a másikig.az egyikbe kötik be a branül-t,a másikba adják be a kontraszt anyagot.közel van egymáshoz a 2 kórház,de addig is ki kell bírni.Sajnos nem beszél még a kisfiam,de nagyon sok mindent megért.azt gondoltam viszem a kedvenc mesekönyvét és mesélek neki a rövid úton is.A bekötéstől is félek,igaz oda apa viszi be,mert én nem igazán viselem jól ezt a dolgot.A vizsgálatot ébren végzik,de állítólag az izgága babáknak adnak kúpot ha kell.jobb lenne ezt elkerülni,de nem tudom mennyire engednek oda majd minket....félek és féltem nagyon.....
2011. okt. 6. 20:10
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem irigyellek, erőt neked...az orvosok tudják majd hogyan kell kezelni egy babát, tudni fogják hogy a vizsgálat alatt mit kell tenni. lehet kemény szó, de azt írom: te NE sírj! légy erős, bár cudarul fogsz szenvedni.

a lányom először 7 hetesen kapott branült, majd 11 hetesen.(A PIC-en kívül). nos először kb. 10 helyre szúrtak neki, elvitték és szóltak mikor mehettem be érte. a második viszont iszonyat volt. az elsőnél nem hallottam hogy sír, de másodjára kihallatszott. az apjával együtt kint sírtunk és mikor meghozták vissza nekünk zokogva öleltük magunkhoz.

bár a te gyermeked nagy, de csak annyit tudok javasolni hogy ERŐ, ERŐ és ERŐ!!!!!!! esetleg most megteheted azt hogy veszel neki valamit amit szeret. ha mondjuk van valami ajándékbolt vagy ABC.

2011. okt. 6. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!