Kezdő tanárként mivel tudnám lekötni a kamaszok figyelmét?
23 éves kezdő tanár vagyok. Mostanában sok gyakorlatom van, és azt vettem észre, hogy a diákok folyton beszélgetnek, és nincs ötletem, hogy ez miért van illetve, hogy mivel szüntessem meg. Milyen feladat az ami érdekel titeket? Szoktam vinni az órára videót powerpoint-os bemutatót rejtvényeket, de még így is szinte nem tudom lekötni a hallgatóság figyelmét. Egy két jó tanács jól jönne. Köszi
Amúgy 12-13-14 éveseket tanítok bioszból és földrajzból.
Bármilyen jó ötletet szívesen fogadok, ami nektek bejön.
érdekes órákat kell tartani
meg valahogy be is kell vonni őket
fontos a velük való kapcsolatod is
ha szeretnek, a csillagos eget is lehozzák neked
A 13-14 évesek általában ilyen beszélgetősek.Akkor fognak tisztelni,ha nem kiabálsz meg üvöltözöl velük.Mi is azért tiszteljük a matek tanárnőnket,mert ő nem üvöltözik velünk,és mindig elmondja normálisan,hogy mit és hogyan kell csinálni.De a földrajz-biosz tanárnőnket(osztályfőnök) kevésbé tiszteljük,mégis nála is egész normálisak vagyunk.Erre nem tudom neked megadni a magyarázatot,lehet,hogyha a fiúk csendben vannak,akkor a lányok is csendben vannak.Szóval ha a nagyobb hangúakat elhallgattatod vmilyen formában,akkor a többiek is csendben lesznek!Majd úgyis rájössz,mikor már megismerkedsz velük,hogy mivel tudod őket lekötni.De ne egy unalmas,száraz szöveg legyen,és ne olvastass velük folyton.Legyél kedves velük,ha van energiád a mérhetetlen kedvességhez,de ne engedd közel magadhoz annyira őket.:D
AZ MÁR EGY JÓ PONT,HOGY KEZDŐ VAGY ÉS MÁRIS TÖREKEDSZ ARRA,HOGY A DIÁKOK AZ ÓRÁKON JOBBAN FIGYELJENEK!!!
Föcire: Papírmasé makett (pl.: egy hegység, vulkán vagy amiről tanultok)
Bioszra.: csak csontvázhoz van ötletem, ezt a mi tanárunkkal is csináltunk: mindenkinek adj egy rejtvényt, aminek a megfejtése egy csont, ezt írják fel egy papírra filccel és patafix-el ragasszák rá a csontvázra ahol van. Ja és adjatok nevet a csontváznak :)
12/L
szemléltetéssel
tudom hogy te csak 2 tárgyat tanítasz, de leírom
irodalom: lehet hozni képet a költőkről , írókról, születésének helyéről
földrajz: vigyél be kőzetdarabokat add körbe
biosz: vigyél be virágokat, könyveket egy egy fa ha van a közelben , menyjetek ki hozzá órán
stb
nálunk is mindig ez van órán. csak amikor meghaljuk hogy videózunk,akkor van csönd.:D vagy vetítőn mutass érdekes dolgokat.esetleg fenyegess röpivel. :D
13/l
bocsánat hogy tegeződtem...
Olyan aranyosak vagytok, hogy válaszoltok:)
Ezek amiket írtatok mind beváltak a gyerekek is tündérek az órán (még) :)
Lehet, csak a gyakorló iskola volt akkor olyan amilyen, mert ott semmi sem hatott.
Most minden este csinálom a powert meg a csoportmunkához az anyagot szedem össze, de úgy veszem észre, nagyon hálásak is érte a diákok.
Köszi még egyszer a válaszokat, és jó tanulást, így az év vége előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!