Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak ha a szüleim...

Mit csináljak ha a szüleim mindentől el akarnak tiltani?

Figyelt kérdés
Év végén megbuktam 2 tantárgyból.1.8 ra álltam mindkettőből esélyt sem kaptam a javításra.Szégyellem,tanárhoz fogok járni nyáron.A szüleim meg mindentől el akarnak tiltani.Egyeztetve volt tetoválás időpontom,csak sajnos lebetegedtem és emiatt csúszott most meg kitalálták hogy lemondják a tetoválásomat(mivel még nem vagyok 18 megtehetik).Pedig tudják hogy ez nekem mennyire fontos és hogy mennyire össze voltam törve amikor láz miatt nem tudtam megcsináltatni és hónapokkal csúszott.(amikor beleegyeztek a tetoválásba akkor is ilyen rosszul álltam,nem a tanulás függvénye volt a tetkó).A lényeg hogy most kitalálták hogy lemondják,ezen felül még elveszik a monitoromat(azon van a tv,pc,ps)és semmi pénzt nem fogok kapni a nyáron semmire.Hiába próbáltam velük normálisan beszélni hogy nekem elég büntetés az hogy megbuktam,meg hogy ez túlzás,de nem hatja meg őket.Apukámmal egyébként nagyon rossz a viszonyom,én próbálok mindig rendes lenni vele de ő mindig lenézően viselkedik,anyum is tudja ezt,a háziorvosom akivel jó viszonyban vagyunk is mindig mondja hogy szervezzek vele közös programokat beszélgessek stb de így hogy elvesznek tőlem mindent így nem hiszem hogy tudok vele normálisan beszélni.Az a baj hogy nem értik meg hogy büntetéssel nem segítenek nekem hanem csak jobban elrontják a viszonyunkat.Mondtam nekik hogy ezzel nagyon lerontják az önbizalmamat ami most így is instabil,mert van pár problémám most ezen kívül is (viszonzatlan szerelem,stb) de ez sem érdekli őket(a szerelemről nem tudnak).Már csak a barátaim tartják bennem a lelket, nem szeretnék elfordulni a családomtól.A tetkóról/bulizásról/tv ről sem szeretnék viszont lemondani.Mit csináljak?.

2016. jún. 17. 17:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

esélyt sem kaptam a javításra. - egesz evben volt idod tanulni, legalabb a kovetkezo evre van motivaciod.

16 evesen tenyleg fontos lehet hogy tetkoval menozhes...

tv maradna, de a Ps repulne.

semmi pénzt nem fogok kapni a nyáron semmire.- 16 evesen mehetsz diakmunkara. nagyszeru lehetoseg hogy bebizonyitsd hogy beert a fejed lagya.

nekem elég büntetés az hogy megbuktam - a bukast magadnak koszonheted, ez nem buntetes.

.A tetkóról/bulizásról/tv ről sem szeretnék viszont lemondani - minden dontesnek van kovetkezmenye, most megtudtad a sajat borodon.

Mit csináljak?. - legeloszor tanulj a hibaidbol.

na ugye nem az ilyen valaszokra szamitottal?

2016. jún. 18. 15:41
 12/22 anonim ***** válasza:

Nem az a legnagyobb büntetés, hogy egész nyáron tanulnod kell, hanem az lesz az, ha évet kell ismételned.

„…a szüleid soha nem fogják elhinni,hogy az 1,8ra nem kaptál lehetőséget,hisz ők még abban a világban élnek,ahol a tanár nem pofára,hanem jegyre osztályoz! ”

Szülőként szólok hozzá: a tanárok mindig ilyenek voltak. Én elitgimnáziumba jártam, és két osztálytársamat is meghúzták (ugyanabból a tárgyból az ofő), majd évet ismételtettek velük. Mivel igen jó eszű gyerekekről volt szó, simán elhiszem, hogy pusztán rosszindulatból tette a tanár, mert nem akarta őket az osztályába.

A szüleiddel azért nem értek egyet, mert nyilván láthatták volna már év közben, hogy gáz van a tanulással nálad. Így már jóval hamarabb kellett volna valamit lépniük.

2016. jún. 18. 20:07
 13/22 anonim ***** válasza:

Ahhoz hogy felnőttként el tudd kezdeni az életed valami papírra van szükséged, és tudják milyen fontos a suli, és megijedtek hogy téged ilyen szinten nem érdekel. Akik megbuknak legtöbbször nem azért teszik mert hülyék, hanem mert lusták, és nem érdekli őket se a jelen se a jövőjük. azt akarják hogy később tudj boldogulni, és most elvesztették a bizalmadat. Minden szülő csalódna ilyen esetben

Amit tenni tudsz: Bebizonyítani nekik hogy nem leszel lusta, foglalkozni fogsz a sulival, úgy hogy azt saját magadért teszed. bebizonyítod hogy megcsinálod azt ami a kötelességed, és elérsz egy kettes szintet. Odafigyelsz arra amit a szüleid mondanak. Ha este 10-re kell hazamenned addigra érsz haza. Segítesz a házimunkában.

Most az egész évi lustaságodért kapod az eltiltásokat. Ha év közben odafigyeltél volna arra ami a a kötelességed, most lett volna egy szabad nyarad.

2016. jún. 19. 14:45
 14/22 anonim ***** válasza:
Nem kellett volna 10 hónapig leszarni az egészet.
2016. jún. 19. 23:43
 15/22 anonim ***** válasza:
Mit csinalj? Tolem a levegot is megvontak volna ha megbukok... tanulnod kellett volna talan egesz evben nem a vegen szenvedni.. csak abba gondolj bele hogy jarhatsz tovabb egy evet iskolaba amit gondolom nem szeretsz. Majd megenyhulnek elobb utobb.. segits be otthon, ha veszekszel veluk magad alatt vagod a fat.
2016. jún. 20. 06:55
 16/22 anonim ***** válasza:

Megszoksz vagy megszöksz. De gondolkodj egy kicsit. Mit akarsz kezdeni magaddal az életben? Elég lesz a terveidhez a nyolc általános?

Utóbbi esetben, mivel már nem vagy tanköteles, kereshetsz munkát.

Egyébként a büntetést nem a bűnös szokta megszabni. A szüleid szerint a bukás önmagában nem fog észhez téríteni, ezért próbálkoznak más módszerekkel. De persze szabad akaratod van, dönthetsz úgy is, hogy ellenszegülsz, csak viseld el a következményeket is. A szüleid esetleg rövid úton megtapasztaltatják veled, milyen életed lesz segédmunkásként. Elzavarnak dolgozni, a fizetésedből pedig elveszik a koszt-kvártély árát. Ami marad, abból vehetsz ruhát, szórakozhatsz, fizeted a telefonod,és gyűjthetsz is a várható nagyobb kiadásaidra. Ha látod, hogy képes vagy az önellátásra, remélhetőleg javulni fog az önbizalmad is.

Én valami ilyet csinálnék, ha a saját fiammal volnának hasonló problémák.

2016. jún. 20. 12:55
 17/22 anonim ***** válasza:
40%
Az én korosztályom az ilyenek miatt sírja vissza a kötelező katonai szolgálatot, mint ez a kérdező. Két tárgyból megbukott, és még neki áll feljebb, hogy 16 évesen nem bulizhat meg nem lehet tetkója?
2016. jún. 20. 13:01
 18/22 anonim ***** válasza:
Lusta voltál, ne siránkozz... Ha az én gyerekem lennél ennél több büntetést kapnál, pedig elég liberális vagyok!
2016. jún. 20. 16:56
 19/22 anonim ***** válasza:
Istenem... Hülyék vagytok... Az ugye tiszta, hogyha a szülei rombolják a hangulatát, még annyira sem lesz energiája tanulni? Sokszor túlbonyolítják... Büntetnek, miegymás, és nem csinálják meg a következőt: "Fiam, tanuljunk. Együtt megcsináljuk azt a rohadt pótvizsgát."
2016. aug. 22. 15:24
 20/22 anonim ***** válasza:
#19 ez szép és jó, de a legjobb a kettő együtt. Rossz a hangulata? Nem kellett volna megbukni esetleg, most pátyolgassák hogy "jaj szegény fiacskám, jaaaj lusta voltál tanulni jaaaj de rossz neked"? Ilyen szintű dologért simán kijár a büntetés, valaki azért is megvonást/szobafogságot kap ha a megbeszélt idő után 20 perccel ér haza.
2016. aug. 23. 01:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!