Mit csináljak ha a szüleim mindentől el akarnak tiltani?
esélyt sem kaptam a javításra. - egesz evben volt idod tanulni, legalabb a kovetkezo evre van motivaciod.
16 evesen tenyleg fontos lehet hogy tetkoval menozhes...
tv maradna, de a Ps repulne.
semmi pénzt nem fogok kapni a nyáron semmire.- 16 evesen mehetsz diakmunkara. nagyszeru lehetoseg hogy bebizonyitsd hogy beert a fejed lagya.
nekem elég büntetés az hogy megbuktam - a bukast magadnak koszonheted, ez nem buntetes.
.A tetkóról/bulizásról/tv ről sem szeretnék viszont lemondani - minden dontesnek van kovetkezmenye, most megtudtad a sajat borodon.
Mit csináljak?. - legeloszor tanulj a hibaidbol.
na ugye nem az ilyen valaszokra szamitottal?
Nem az a legnagyobb büntetés, hogy egész nyáron tanulnod kell, hanem az lesz az, ha évet kell ismételned.
„…a szüleid soha nem fogják elhinni,hogy az 1,8ra nem kaptál lehetőséget,hisz ők még abban a világban élnek,ahol a tanár nem pofára,hanem jegyre osztályoz! ”
Szülőként szólok hozzá: a tanárok mindig ilyenek voltak. Én elitgimnáziumba jártam, és két osztálytársamat is meghúzták (ugyanabból a tárgyból az ofő), majd évet ismételtettek velük. Mivel igen jó eszű gyerekekről volt szó, simán elhiszem, hogy pusztán rosszindulatból tette a tanár, mert nem akarta őket az osztályába.
A szüleiddel azért nem értek egyet, mert nyilván láthatták volna már év közben, hogy gáz van a tanulással nálad. Így már jóval hamarabb kellett volna valamit lépniük.
Ahhoz hogy felnőttként el tudd kezdeni az életed valami papírra van szükséged, és tudják milyen fontos a suli, és megijedtek hogy téged ilyen szinten nem érdekel. Akik megbuknak legtöbbször nem azért teszik mert hülyék, hanem mert lusták, és nem érdekli őket se a jelen se a jövőjük. azt akarják hogy később tudj boldogulni, és most elvesztették a bizalmadat. Minden szülő csalódna ilyen esetben
Amit tenni tudsz: Bebizonyítani nekik hogy nem leszel lusta, foglalkozni fogsz a sulival, úgy hogy azt saját magadért teszed. bebizonyítod hogy megcsinálod azt ami a kötelességed, és elérsz egy kettes szintet. Odafigyelsz arra amit a szüleid mondanak. Ha este 10-re kell hazamenned addigra érsz haza. Segítesz a házimunkában.
Most az egész évi lustaságodért kapod az eltiltásokat. Ha év közben odafigyeltél volna arra ami a a kötelességed, most lett volna egy szabad nyarad.
Megszoksz vagy megszöksz. De gondolkodj egy kicsit. Mit akarsz kezdeni magaddal az életben? Elég lesz a terveidhez a nyolc általános?
Utóbbi esetben, mivel már nem vagy tanköteles, kereshetsz munkát.
Egyébként a büntetést nem a bűnös szokta megszabni. A szüleid szerint a bukás önmagában nem fog észhez téríteni, ezért próbálkoznak más módszerekkel. De persze szabad akaratod van, dönthetsz úgy is, hogy ellenszegülsz, csak viseld el a következményeket is. A szüleid esetleg rövid úton megtapasztaltatják veled, milyen életed lesz segédmunkásként. Elzavarnak dolgozni, a fizetésedből pedig elveszik a koszt-kvártély árát. Ami marad, abból vehetsz ruhát, szórakozhatsz, fizeted a telefonod,és gyűjthetsz is a várható nagyobb kiadásaidra. Ha látod, hogy képes vagy az önellátásra, remélhetőleg javulni fog az önbizalmad is.
Én valami ilyet csinálnék, ha a saját fiammal volnának hasonló problémák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!