A véleményetekre lennék kíváncsi: a szüleim gyerekkoromban hatalmas túlzásokkal igyekeztek megóvni mindentől. Amikor még kislány voltam, annyira nem tűnt fel, hogy ez gond lenne, felnőtt nőként viszont?
Ezt a kérdést akár én is írhattam volna. :-(
Megértelek, nekem ugyan ilyenek voltak, főleg anyu. Nekem anyu halt meg, apu él. Én ápolom mostmár, de teljesen közömbös lettem felé. Az se érdekel, ha nincs tiszta ruhája.
Nekem az hozta a megoldást, hogy gyermekem született. Azóta úgymond jól vagyok, de még sokat előjönnek az emlékek.
Szerintem túlreagálod és túl komolyan veszed ezt az egészet, pedig vannak sokkal súlyosabb problémák is az életben.
Engem is hasonlóan kezeltek, anyukám nevelt egyedül és mindenkinek dicsekedett velem (mondjuk én sok mindennel foglalkoztam, színjátszás, tánc, emellett országos versenyekre jártam, sokan ismertek), nekem is néha kellemetlen volt és aztán 20 éves korom körül, mikor nem olyan pályát választottam, ami neki tetszett volna, sokszor a képébe is vágtam, hogy "csak addig vagyok jó, amíg dicsekedhetsz velem". Aztán rájöttem, hogy igen, szeret rám büszke lenni, de neki végülis mindegy, hogy orvos leszek-e vagy művészeti pályát folytatom, mert ha ügyes vagyok, akkor büszke így is úgy is.
Itthon engem is szigorúan fogott, ha rosszabb jegyet kaptam, komoly megvonások, veszekedés volt, emellett sajnos a rossz anyagi helyzet és az egyedülléte okozott feszültségeket. Talán bele kéne gondolnod, hogy anyukádnak sem lehetett egyszerű, hogy egyedül neveljen. Hidd el, nagyon kevés az az anya, aki egy ilyne helyzetben tökéletes szülő tud maradni, miközben 0 segítsége van, azon jár az agya, hogy megint miből ad neked enni, nem rúgják-e ki a munkahelyéről.
Nekem is anno megmondták, hogy ne barátkozzak hülyékkel, de már később beláttam, hogy igazuk van, sikerült olyan barátokat választanom magam mellé, akikre évek óta számíthatok. A fiúkkal ugyanez volt a helyzet, anyu megmondta, hogy szerinte ez a fiú nem való hozzám és igaza volt, tényleg "lejárattam volna" magam vele. De azt is megmondta, amikor szerinte illett hozzám egy fiú és ebben is igaza lett.
Én nagyon gátlásos voltam (vagyok), ezt sokszor annak tudtam be, hogy anyu nevelt, nem nagyon voltam rátermett stb. Társaságban féltem, hogy mit mondanak, ha megszólalok, kiröhögnek-e, lenéznek-e. Volt egy időszak, amikor túlzásba vittem ezt a paranoiát és a barátaim szóltak rám, hogy ha nem fejezem be, ők nem bírják tovább. Ráeszméltem, hogy senki sem akar elnyomni, aki mégis, az meg egy idióta alapból. Fiúkkal voltam körülvéve, így kinyitottam a számat, hangosabban beszéltem, elengedhetetlen volt, hogy rámfigyeljenek. Ezt gyakorolni kell, nehéz, de egy idő után rá lehet jönni, hogy senki sem akar bántani, csak mi takartuk el magunkat. Olyan nincs, hogy csak olyan emberekkel találkozzunk, akik rosszat akarnak.
Kicsit gondolkodj el és keresd magadban a hibát, saját tapasztalatból mondom, hogy könnyebb így változtatnod. Sokak nőttek fel szegénységben, idegbeteg vagy alkoholista szülők mellett, de gyakori, hogy a munka, meg a jólét miatt elhanyagolták a gyerekeket. Mégis valahogy felnőttek, próbálják tenni a dolgukat, nem lehet mindig a múlton rágódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!