Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mire kell pénz egy 12-14 éves...

Mire kell pénz egy 12-14 éves gyereknek? Vagy nem kapnak egyáltalán manapság zsebpénzt?

Figyelt kérdés

Olyan sok kérdést látok, hogy dolgozhatok-e 14 évesen, meg tőzsdézhetek-e 12 évesen, meg tipmixelek 13 évesen.

Minek "nagyobb összeg" a mostani fiataloknak? Vagy nem kapnak egyáltalán zsebpénzt?

2016. febr. 15. 15:29
1 2
 11/16 anonim válasza:
94%
Nem 12 éves vagyok hanem 18 de az is mai fiatalnak számít. Eltérek a példáidtól rendesen de legalább ilyenről is ír valaki. A havi zsebpénzem 85 ezer (a szüleim gazdagok). Kiadásom nincsen ebből. Most sokan mondhatják, hogy így könnyű de ki utasítaná vissza? Komoly dolgokra kell nekem ez a pénz. Hogy mire gyűjtök? A fősuli után elkezdek vállalkozni. Apám maximálisan támogat ebben (azon kívül, hogy ő adja a pénzt) még fedezi is a kiadásaimat.
2016. febr. 16. 15:54
 12/16 anonim ***** válasza:
96%
Én 16 vagyok és a nyarat szeretném végigmelózni egy jobb gépért. De a szüleimet nem szeretném ezzel nyaggatni mert piszkosul drága. A pénz meg menjen inkább a tesómra.
2016. febr. 17. 20:50
 13/16 Rozsda~RUST ***** válasza:
91%
Én 14 éves vagyok és tavaly kezdtem a nagyapámmal melózni , fele-fele pénzért. Ez neki is jó , mivel a nehezebb melót én csinálom , a nagyobb tudást igénylőt meg ő. Tavaly kb. egy fél évet dolgoztam , amíg kijött a pénz egy menő gépre , de abból a nagyapám nem profitált. Nagyon szeretem a pénzt és sajnos számító is vagyok. Idén egy telefonra gyüjtöttem , amit akcióson az anyám pénzéből vettünk meg. Fizettem neki lassan , amikor én kaptam "fizetést" azt neki mindig oda adtam , de aztán a kb. harmadiknál már mondta , hogy nem tartozom neki. Szerinte azért akarok mindent önerőből megszerezni , hogy ne tudja azt mondani : látod , szar jegyet kaptál pedig én megvettem ezt , meg azt. Így nem is nagyon veszi el a dolgaimat , a géptől eltilt , de a telefont nem veszi el. Én annyit várok el tőle , hogy szép ruhám , jó ételem legyen és az ilyen alap dolgok. A nagyobb kirándulásokat táborokat én fizetem , költőpénzt meg adnak ők. Jól érzem magam az anyagi helyzetemben , hamarosan megint gyarapofok , ami még boldogabbá tesz.
2016. febr. 21. 09:49
 14/16 anonim válasza:
Iphone
2017. jún. 16. 23:21
 15/16 anonim válasza:
Kb 10 eves korom ota dolgozni akarok, eloszor azert akartam, mert amig masok a bufeben finom szendvicseket ettek, nekem a menzas tizorait kellett volna elszenvednem. De a loncsfelvagott nem valt a kedvencemme, vegig eheztem az altalanost, mert az ebedek sem voltak jobbak. Kesobb szerettem volna normalis minosegu nem kinai budos cipoben jarni sem olyan bena anyagu ruhakban ami kidorzsoli a borom. Orultem volna nornalis alapozonak ami nem teszi tonkre az arcborom. Es nagyon szerettem volna lovagolni. Es pokoli volt igy felnoni.. De nem hibaztatom a szuleim, 2 tanari fizetesbol es 0 szuloi segitseggel nem tudtak venni nekem semmit. Masoknak a szulok lakast meg kocsit vettek, foztek, az en szuleim semmit nem kaptak ellentetben a rokonaikkal...
2018. márc. 26. 10:10
 16/16 anonim válasza:

Én például befektettem egy kis kertészetben ahol zöldségeket termelek + vettem hozzá egy kistraktort ezek kemény 1 év alatt jöttek össze plusz a ballagási,karácsonyi pénz.

Unaloműzés és megtanulok ezt-azt.

15/f

2020. febr. 26. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!