Mire kell pénz egy 12-14 éves gyereknek? Vagy nem kapnak egyáltalán manapság zsebpénzt?
Olyan sok kérdést látok, hogy dolgozhatok-e 14 évesen, meg tőzsdézhetek-e 12 évesen, meg tipmixelek 13 évesen.
Minek "nagyobb összeg" a mostani fiataloknak? Vagy nem kapnak egyáltalán zsebpénzt?
Én 9-12 éves korom között mindig magazinra spóroltam, 13 éves koromtól könyvekre. Mégsem kérhettem havonta-kéthavonta 3000 forintos könyveket a szüleimtől. :)
A tesóm a számitógépéhez spórolt mindig cuccokra (egér, játékok)
Mert a szülők általi lehetőségek végesek.Főleg ha "drága" hobbit talál egy tini.
van aki több mindent megkap és ebben a korban nem szeretnék hogy cikizzék őket pl. Szeretnének márkás ruhát vagy tudom is én mit...
Azt értem, hogy spórolnak(spóroltok).
De annyira akarjátok, hogy 12-14 évesen mindenáron dolgozni akartok, hogy pénzt kapjatok?
Inkább úgy álljon hozzá már tizenévesen hogy elmegy "dolgozni" és a maga megkeresett/spórolt pénzén megveszi amit szeretne.Ez rendben van.Van egy ismerősöm akinek a lány mindig megy a mamákhoz segíteni és mindig akad valami pici munka amiért kap egy kis pénzt.Gyűjtögette a névnapi/szülinapi pénzekkel és minden évben vett valamit magának (bár kicsit ki kellett pótolni a szülőnek) telefont,új szekrényt,márkásabb cipőt.Az ő "megkeresett" pénze.Sokkal jobban megtanulja értékelni mint azt ha a se..e alá teszik.
Én amint tudtam mentem diákmunkára 16évesen és nem csak nyáron hanem évközben is.Amire szükségem volt megkaptam persze de volt saját keresetem anno 40-60ezer ft amit arra költöttem amire csak akartam.Vettem magamnak belőle saját dvd lejátszót,nike cipőt,jobb euhákat.Eljutottam minden évben az iskolával külföldi egy hetes nyaralásokra.Persze belepótoltak a szülők is de mindenkinek könnyebb volt így.Ha máshogy gondolkodtsm volna akkor inkàbb félreteszem vagy legalabb egy részét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!