Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Fontos, hogy kamaszként...

Fontos, hogy kamaszként kiéljük magunkat?

Figyelt kérdés

Tipikusan az otthonülős csoportba tartozok. Nem járok el sehová, maximum sportolni.

De azt veszem észre, hogy ez baj. Azzal, hogy nem járok bulizni együtt jár, hogy nem dohányzom, nem iszom, nincs barátom. De úgy érzem, hogy ezzel kimarad a kamaszkorom. Jól érzem? Vagy ráér még az a bizonyos "bulizós" életvitel?

16L

2016. jan. 27. 21:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
52%
Igen, kimarad a kamaszkorod, de nem a bulizás miatt. Ilyenkor nagyon fontos lenne a kortárs közösség, az élmények szerzése. Szerintem keress hozzád hasonló érdeklődésű embereket és velük csinálj közös programokat.
2016. jan. 27. 22:49
 12/23 anonim ***** válasza:
Én is és a feleségem is ilyen típus volt kamaszkorunkban. Azóta is. Nem voltunk bulizni inni stb. Nem bántuk meg. Mi ilyenek vagyunk. Ha neked ez így jó akkor gond nincs.
2016. jan. 27. 23:22
 13/23 anonim ***** válasza:
Ha nem esne jol a bulizas, akkor nem hagysz ki semmit, csak par kellemetlen ejszakat:) azzal pocsekolnad az idodet, ha bulikba jarnal ugy, hogy nem elvezned oket egyaltalan. Ha az otthonulessel erzed jol magad, akkor azt csinald. Majd szerintem ha talalsz olyan jo baratokat/haverokat, es mondjuk elkezdesz veluk szorakozni jarni,es rakapsz az egeszre, akkor majd le sem lehet loni teged, mindennap bulizni akarsz majd :D persze ez nem biztos, de sok esetben igy van. Lehet, hogy neked nem a diszko az eseted, hanem a kocsmak/hazibulik, csak meg nem tapasztaltad, ugyhogy nem tudhatod, es ezert vagy ennyire ellenuk. Majd alakul, de ha otthon szeretsz lenni, akkor azt csinald :) de ez nagyreszt tarsasagtol fugg szerintem, hogy hol erzed jol magad.
2016. jan. 27. 23:30
 14/23 anonim ***** válasza:
A kamaszkor funkciója a szülőkről való leválás, és a saját egyéniség kialakítása.
2016. jan. 28. 07:55
 15/23 anonim ***** válasza:
52%

Én nem bánom, hogy nem hagytam ki a bulizást, legalább nem később jött rám. 15-17 éves koromban csak házibulikra jártam, aztán 18-19 évesen klubbokba, és aztán elég is volt, meguntam. Elég sok ismerősöm van, aki fiatalkorában nem járt, mert nem érdekelte, vagy nem engedték a szülei, aztán még most is bulizik meg részegedik, 27 évesen, mikor én már rég férjnél vagyok, babát várok... Nem szólom én le őket, de szerintem aktuálisabb 17-18 évesen bulizni, mint 27 évesen...

Ha bulizni nem is szeretsz eljárni, azért barátod még lehet :)

2016. jan. 28. 08:03
 16/23 anonim ***** válasza:
Úgy nem könnyű ismerkedni hogy egész nap otthon ül.
2016. jan. 28. 15:13
 17/23 A kérdező kommentje:

Emberek.. de jó fejek vagytok :D Köszi a tanácsokat. :D

Amúgy nem nagyon vannak barátaim, mert aki volt, azt beszippantotta a "hűdemenővagyokhogyrészegreiszommagammindenhétvégén" láz. Ismerkedni pedig tényleg nem lehet a fotelből..

2016. jan. 28. 20:52
 18/23 anonim ***** válasza:
Ezért kéne buliznod, de csak finoman.
2016. jan. 28. 22:04
 19/23 anonim válasza:
100%
Én nagyon ritkán mentem el barátokkal szórakozóhelyekre,akkor is max 1 vagy 2 órát maradtam és mentem is mert nem éreztem jól magam. Nem az én világom volt. Inkább barátnőmmel voltam péntek esténként,vagy elvoltam magamban. Semmi hátrányom nem származott belőle,hogy nem buliztam,és nem dugtam össze-vissza. Nem is hiányzik. Ezek mellett legalább tudtam mit kezdeni az életemmel. Jól keresek,és jó állásom is van... 25 F
2016. jan. 28. 22:20
 20/23 anonim ***** válasza:
Érdekes dolog, hogy a legtöbb buli, a dohánytermékek, és az alkohol vásárlása nagykorúsághoz kötött, és Te (meg sokmindenki más is) azon aggódsz, hogy nem éled ki magad kamaszkorodban... Nem, a kamaszkor nem kiélésre való szerintem, hanem sokkal inkább olyan programokra, amiknek nem előfeltétele, hogy éjszaka legyen (kivéve a pizsipartit). Az edzéseden, iskolában keress új barátokat, vagy a régiekel szervezz értelmes programot. A kiéléssel meg ráersz akkor foglalkozni, amikor legalább az egyik legális lesz, amit csinálnál...;)
2016. febr. 10. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!