Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszként hogy lehet a...

Kamaszként hogy lehet a hirtelen gazdagsághoz hozzászokni?

Figyelt kérdés

A szüleim szétmentek, mielőtt én megszülettem. Apáról és az ő szüleiről kb semmit nem tudtam. Anyáékkal átlagosan élünk, anya tanárnő, a nevelőapám autószerelő.

Még tavaly találkoztam az apámmal és kiderült, hogy gazdag ő is és a nagyszüleim is. Eddig nem kaphattam meg bármit, amit akartam, de most amit kérek, azt megkapom és ajándékokat adnak, csak úgy.

Most is itt vagyok, betegen és olyanokat csinálhatok, amiket otthon sosem lehetne. Örülök, meg minden, de félek, hogy amiért megváltozott az életem, néhányan elfordulnak tőlem. Lettem új barátaim és a legjobb barátnőm féltékeny rájuk, néha úgy érzem, hogy rám is.

2014. márc. 12. 10:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos fogalmam sincs. Nekem éppen kamaszként mentek szét a szüleim, és ami ezután jött, az anyagilag sem volt túl rózsás.

Úgy maradhatsz önmagad, ha féltve őrzöd magadban azokat az értékeket( nem anyagiakat), amik eddig a sajátjaid voltak és nem nézel le senkit, akinek kevesebb van, hiszen Te is tudod, milyen az.

Klassz, hogy így gondolkodsz. Ha ilyen a lelked, nem féltelek. :))

2014. márc. 12. 10:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Igaza van az első hozzászólónak, szerintem, ha már gondolkodsz ezen a dolgon, az azt mutatja, hogy elég értelmes vagy, hogy átlásd, az, hogy van valakinek pénze, önmagában nem érték.

Velem is fordítva volt, apám a kamaszkorom végéig elhalmozott mindennel, aztán viszont már nem, így hirtelen hozzá kellett szoknom, hogy be kell osztanom a keresetemet, és azóta is így, szerényebb körülmények között élek. Rájöttem, hogy nekem önmagában a pénz nem cél, ennél lélekemelőbb dolgokkal szeretnék foglalkozni.

Persze visszanézve tudom, hogy apám pénzzel próbálta kompenzálni a lelkiismeret-furdalását amiatt, hogy nincs rám „elég ideje”.

Könnyen lehet, hogy a te apád (és a nagyszüleid) is így vannak ezzel, megpróbálnak „mindent megadni” neked most, a kérdés csak az, sikerül-e érzelmileg is így tenniük, tudnak-e kárpótolni azért a tizeniksz évért, amit nélkülük kellett töltened.

Egyébként azt gondolom, a kamaszkor az útkeresés ideje, és ha esetleg az „új barátaid” miatt hanyagolnád a legjobb barátnődet, az is érthető lenne, de úgy sejtem, rá fogsz jönni, hogy kik az „igazi” barátaid, és mik az „igazi” értékek.

2014. márc. 12. 10:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Nme kell mindnekinek az orrára kötni hogy iylen változás következett be az életedben. Nekem volt olyan gazdag általános iskolás barátnöm akiről senki meg nem mondta mivel nem dicsekedett vele, nem öltözködött úgy hogy egyértelmű legyen, persze mi a hozzá közel állók tudtuk mi a helyzet de ez nála nem okozott semmi hátányt.Nem dicsekedett az utazásokkal meg semmi ilyen. Szerintem neked sem kell midnent a barátnöid és a környezeted orrára kötni. Az a barátnö aki féltékeny az nem igazi barátnő.
2014. márc. 12. 11:14
 4/4 A kérdező kommentje:

Én sem akarom mindenki orrára kötni, de ez valamilyen szinten látszik. Ezelőtt csak ritkán voltak új dolgaim, nem csúcskategóriás elektronikai cuccaim voltak, nem jártam olyan helyekre, ahová mostanában.

Szóval látszik rajtam a változás, de sosem kérkedek, vagy piszkálok másokat, mindenkivel próbálok olyan lenni, mint amilyen régen voltam.

2014. márc. 12. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!