Hogyan tudok majd beilleszkedni és hozzászokni az új környezethez?
Szóval a helyzet az,hogy lehet,hogy költözünk Angliába 1 év múlva és ott kezdem el a gimit.Ez még nem biztos,de a szüleim egyre komolyabban fontolgatják,mert kinnt jobb a munka lehetőség és jobb fizetés van meg minden.Én viszont sajnálom itt hagyni a baráti körömet akikkel majdnem 10 éve jóban vagyok,de magyarországon sem szeretnék élni,mert egyszerűen nem szeretem.[bunkók az emberek persze nem mindenki,közlekedés kész katasztrófa,megélhetés elég nehézkes.A másik dolog az,hogy félek,hogy magányos leszek kinnt,mert amugy sem vagyok egy nyitott típus nemhogy még egy vadidegen országban,idegen nyelven és más szokásokkal.Mondjuk a nyelvvel nem is lenne baj,mert egy csomó ember megy ki úgy,hogy egy kukkot sem tud angolul és valőszínüleg 1-2 hónapig magán tanuló lennék,hogy felzárkózzk és szokjam a környezetet meg tanuljam a nyelvet,de mégis félek,hogy nem találnám a helyemet.:S
Valaki volt már hasonló helyzetben?Hogy sikerült átszoknia?:)légyszi segítsetek valami tanáccsal,mert beismerem kicsit félek:)köszi előre is a válaszokat:)
13/L
Hú...Akkor nagyon húzzál bele az angoltanulásba,mert nem tudom,hogyan fogod a sulit elkezdeni ott......
Beilleszkedni be fogsz.Attól ne félj....
Csak a tanulás lesz baromi nehéz.Mindent angolul olvasni,megérteni,és dogákat írni.Helyesen......
tudom.ettől is félek,de annyira nem mint a beilleszkedéstől.
ezért csak amiatt nem félek,mert sokan full analfabétán mennek ki és boldogulnak.
Barátnőmék így mentek ki Kanadába(Toronto,Ontario tartomány):
-A nevelőapja kiment az anyjával,megszerezték az állampolgárságot+munkát+tanulták az angolt
-A lányért visszajöttek(ő németül tudott jobban,azt velünk kezdte el,de aztán áttért az angolra,mert egy időben a közeli városban éltek 1 éven keresztül)
-Született 2 tetsvére a lánynak,és boldogult,lettek barátnői fél év leforgása alatt,ugyan,nem tudom,milyen iskolába jár,de volt 1 magyar barátnője,aki Budapestről ment Torontoba
Vigyél esernyőt!Amúgy meg ott van az MSN,Skype,Facebook,Iwiw,Myvip...
Ott pedig tudtok beszélgetni :)
tudom,hogy ott az msn,de az más.:)
hát most kezdek megnyugodni,bár még mindig bennem van egy kis félelem.:) ha a barátnődnek sikerült,akkor valahogy nekem is fog.[kell:"Đ]
köszi a válszokat:)
Ne aggódj jönni fog az egész magától ettől nem kell félned,úgyis kedvesek lesznek veletek.
Persze szokatlan lesz,de ne hazudj,mert ha hazudással kezded a lapot annak semmi jó vége nem lesz.
Egyébként szüleid is bátrak,hogy 2(?)év után már gimnáziumba küldenek külföldön úgy,hogy még az alapfokúd sincs meg.Dehátha sikerülni fog.De szerintem nem csak 1-2 hónapot leszel magántanuló.És nem szeretnélek kiábránditani az ábrándozásodból,de külföldön se sokkal másabb a helyzet,Angilába is ugyan ugy vannak b.unkó emberek és a közlekedés szerintem/számomra sokkal rosszabb ,mint idehaza!Szóval nem kell hinni a sok képnek és szövegnek,hogy "bezzeh külföldön,hogy élnek"
jó,lehet,hogy jobban élnek,de kint is akad nemis egy olyan ember akinek elszomoritó élete van.És odakint se könnyű elhelyezkedni,nehogy azt hidd.
Én őszintén bevallom éltem kint Angilába is itthon is (meg még pár helyen),de mindig itthon lyukadok ki,nekem ez a csendes és TISZTA kisváros teljesen megfelel,nem kell a szenyezett nagyváros főleg,hogy ott a bérházban kelett élnem (megfizethetetlen volt számomra a kertes ház)
nem-én nekem nem jött be,de a pénz miatt muszály volt,kint összeszedtem magam és jöttem haza.Ja és hozzáteszem,hogy igen: kint SOKKAL többet keresel (ezt aláírom),de annyival többe kerül egy kenyér is.
És ami pénzeket elkérnek az albérletekért az borzalmas.
Szóval kint megélni se könyebb,kint összesezdni magad már könyebb.
Minden esetre remélem Neked befog jönni odakint az élet és sok barátod lesz.Az a lényeg,hogy ne szorong minden egyes megszólalásodnál.
És nézz SOK-SOK angol feliratú/nyelvű filmet.És ha már kint lesztek akkor járj sokat parkba,bevásárló centerbe és olyan helyekre ahol sokat hallod beszélni az embereket,mert azzal rengeteget fogsz tanulni és gyorsan felveszed az ottani kiejtést.
Na hát sok sikert és ha nem felejted el 1 év múlva mikor kiköltöztök írd meg,hogy milyen neked ott kint.
(Az elején biztos nagyon izgatott leszel hisz sok látnivaló van és tény,hogy érdekesebb,mint itt,bár van akinek nem,dehidd el jólesz az)
pont ilyen válaszra vártam mint a tied:)
igen,tudom sokáig leszek magán tanuló.és lehet,hogy úgy jobb is lesz egy ideig,de utána mondjuk 1 év múlva azért szeretnék felzárkózni,mert nem lehetek mindig egyedül:)
tudom,hogy ott sem tökéletes az élet,de szerintem ennél jobb lesz.remélem.:)
Hát ha magántanuló leszek[szerintem 100%:D]akkor ugyis több lesz a szabadidőm[úgy tudom,hogy a magántanulóknak kevesebb óráik vannak mint a rendes tanulóknak]és ezért lesz időm körbejárni a várost:)
Hát filmeket ugy szoktam nézni,hogy egyszer magyarul angol felirattal máskor meg angolul magyar felirattal és néha angolul angol felirattal,hogy tanuljam a helyesírást és a kiejtést is és persze a szavakat.:)
Igen tudom,hogy amennyivel többet keresnek kinnt annyival többe is kerül minden,de amit itthon keres egy ember...:S:S
Megígérem,hogy írni fogok,mert ugyis feljövök az oldalra kinnt is.:)
mégegyszer köszönöm a válaszodat!:)
Nagyon szívesen :)
Hát 1 év magántanulűs,szerintem még ezis húzos,hisz gondolj bele mennyit kell tanulnod ,főleg a történelem,teljesen más a történelmük,legalábbis nekem ez volt a legnehezebb!
A matek az még könnyű.
Én annyit mondok,hogy ne bízd el magad,hogy sokkal jobb lesz,mehogy csalódj,inkább ne számits se jóra se rosszra és akkor nem fogsz csalódni max iszonyúan örülni.
Igen több időd lesz,de ha szorgalmas leszel akkor kevesebb lesz.És nem csak az iskolában lehet majd barátkoznod!
Simán odamehetsz majd valakihez aki veled egykorú,hogy nem tud-e egy fagyizot (?vagy bármi mást),mert most költöztetek ide egy másik országból és még új vagy itt és örülnél ha segítene akár ígyis ellehet kezdeni egy beszélgetést :)
És gondolom a szüleid tudnak angolul akkor otthon már most CSAK! angolul beszélhettek egymással ezis borzasztó sokat fog segíteni amit nem fogsz érteni úgyis törni fogod magad,hogy megértsd és megis fogod ezzel fejleszted is magad.Szerintem ez még nagyon segít a nyelvtanulásban,de elég ha csak pár hétig,csak próbáljátok majd ki.
És Angilába most gyönyörű/napos idő van,de azért esernyő legyen :)
Remélem nemvagy fejfájós.
Ha bármi kérdésed van írj bátran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!