Hogyan tudok majd beilleszkedni és hozzászokni az új környezethez?
Szóval a helyzet az,hogy lehet,hogy költözünk Angliába 1 év múlva és ott kezdem el a gimit.Ez még nem biztos,de a szüleim egyre komolyabban fontolgatják,mert kinnt jobb a munka lehetőség és jobb fizetés van meg minden.Én viszont sajnálom itt hagyni a baráti körömet akikkel majdnem 10 éve jóban vagyok,de magyarországon sem szeretnék élni,mert egyszerűen nem szeretem.[bunkók az emberek persze nem mindenki,közlekedés kész katasztrófa,megélhetés elég nehézkes.A másik dolog az,hogy félek,hogy magányos leszek kinnt,mert amugy sem vagyok egy nyitott típus nemhogy még egy vadidegen országban,idegen nyelven és más szokásokkal.Mondjuk a nyelvvel nem is lenne baj,mert egy csomó ember megy ki úgy,hogy egy kukkot sem tud angolul és valőszínüleg 1-2 hónapig magán tanuló lennék,hogy felzárkózzk és szokjam a környezetet meg tanuljam a nyelvet,de mégis félek,hogy nem találnám a helyemet.:S
Valaki volt már hasonló helyzetben?Hogy sikerült átszoknia?:)légyszi segítsetek valami tanáccsal,mert beismerem kicsit félek:)köszi előre is a válaszokat:)
13/L
:)
Sajnos szüleim állandóan dolgoznak és kb.2órát találkozom velük naponta akkor sincs idejük beszélgetni.:(
De megfogadtam a tanácsodat és pl.most is néztem feliratosan filmet.
Hát jóra nem számítok.nagyon rosszra sem.:D
Arra én is gondoltam,hogy az utcán/bevásárlóközpontban megszólítok valakit és akkor legalább egy valakit ismerek és az legalább tud segíteni a nyelvtanulásban is[pl.kiejtés]:)
Igazából a tanulástól félek a legjobban.
Amugy magántanulóként és angolul fogom tanulni a dolgokat?mármint gondolom igen,de lehet kinnt találni erre személyt aki magyarul is eltudja mondani?mondjuk láttam már angulol tankönyvet és annyira nem bonyolult a nyelvezete mint amire számítottam bár szerintem ha majd ott meglátom infarktust kapok:DAbban bízom,hogy másfél év alatt ha nagyon belehúzok fel tudok zárkózni valahogyan.maximum 2 évet szeretnék erre szánni.:)
töritől amugyis tartottam és ugytűnik beigazolódott a félelmem.Hát valahogy biztos megbírkózom vele.
Matekot meg remélem,hogy nem nehéz mert nem vagyok egy matekzseni.:)
Hát addig is ezzerrel tanulni fogom az angolt[órán kívül is mert kb. hetente 3x van órám,bár a legjobb tanárt kaptam a suliból].Anyummal ugyis tervezzük,hogy veszünk könyveket és együtt tanuljuk hátha úgy könnyebb[anyumnak a középfokú van,de régen nem beszélt angolul,szóval most majd felfrissítjük a tudását.:)]Mondjuk abban bízom,hogy a legtöbb film feliratos és a legtöbb zene külföldi[amit hallgatok] úgy azért a kiejtés megy,bár azzal még nem nagyon voltak problémáim[apum nem magyar].
köszönöm,hogy ennyit segítettél és ha lesz kérdésem ígérem azonnal megírom.
Ja és ha 1 év múlva tényleg kimegyünk[mint mondtam egyre komolyabban fontolgatják a szüleim és már 2éven belül másodszorra]akkor majd írok,hogy hogy sikerültek a dolgok!
mégegyszer köszönöm!:)
Megkérdezhetem milyen nemzetiségüek a szüleid,ha nem magyarok??
Miért pont Angliába akarnak menni??Mivel foglalkoznak??Lesz munkájuk kinnt??
Már írtam neked épen ezért nem ragozom ismét.. :-)
lesz munkájuk,de még egyáltalán nem biztos,hogy megyünk:D
reménykedem,hogy maradunk még legalább egy évet.vagy mégjobb lenne ha a gimit itt ki tudnám járni és akkor egyetemet ott.Addigra a nyelv is jobban menne:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!