Vajon mikortól kezd el tudatosan "hisztizni" a baba? Vagy hozzászokni pl. ahhoz hogy rázogatva van a feneke?
Teljesen más a kettő. Azt, hogy ölben van sokat, nagyon hamar megszokják és mivel ott érzi magát a legjobban, ott szeretne lenni. Ezt már pár hetesen meg lehet figyelni. Mondjuk érthető reakció ez, hiszen 9 hónapig benned élt, folyton melegben, érezte az illatod, a hangod, teljesen normális ha most is rajtad lógna egész nap. Persze nagyon könnyű elkapatni, meg kell találni az egyensúlyt aközött, hogy kielégíted az anyához bújás szükségletét és aközött, hogy "ölbe-babát" csinálsz a gyerekből.
Hisztizni csak 8-9 hónapos kor után, amikor elkezd kifejlődni az akarata. A fiam 1O hónapos, és néha ha nem azt van, amit szeretne képes a földhöz verni magát. :)
Kisfiam a mai napig sir,ha szuksege van ram.En nem hagyom h sirjon.16hos kisfiu anyukaja
Babaknak szukseguk van anyukara,foleg mikor ici picik.Tarsas leny a kisbaba is mint minden emberke :)
ha látszólag semmi baja, el van látva, és mégis sír, akkor az azt jelenti, hogy baja van. a baja: anyával szeretne lenni. sztem ettől nem illendő megfosztani egy kisbabát. ő még nem tud beszélni. majd ha 2 éves lesz, azt mondja, anya, ölbe (vagy még bonyolultabban). :) és akkor nyivlán nem fogod neki azt mondani, hogy ugyanmár, nem ülsz az ölembe, már nagy vagy. akkor ezt hogy mondhatnád egy ilyen kicsi babának?
továbbmegyek: az én kislányom, ha elkezd hisztizni (ő már tud, 22 hónapos), akkor is az ölembe kívánkozik! mert megnyugtatja valamennyire. ugye ilyenkor nem kell figyelembe venni a hisztit(ha nem segít a figyelemelterelés), és én ezt meg is teszem, de ő jön, és kéri vegyem fel. és én felveszem, olyankor az ölemben hisztizik tovább. mert továbbra sem lehet amit nem lehet. de nem fosztom meg attól, hogy az ölembe jöjjön, ha ezt szeretné. amúgy is nagyon érzékeny , anyás a kicsim. ha baja van, csak én tudom megvigasztalni, senki más.
tanulságos link:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!