Hogyan tért át szopizásról szilárd ételekre az a baba, aki nem fogadta el a pépes ételeket?
Nem igazán értem a kérdést, mert azért valamennyire muszáj összetörni a kaját, hiszen rágni még nem tud egy 8 hónapos.
Én tudatosan nem pépeztem, csak villával törtem.Az ínyével szépen megrágta fiam mindig, nem okozott neki gondot.
Szóval ha készítesz neki valamit, vagy kiveszel a husi levesetekből tésztát, répát, krumplit, akkor villával összenyomod, így adod neki, azzal még kell dolgoznia.
Most 1 éves a fiam, 7 foga van, nagyon édes, mert pl az almár már nem reszelem neki, harap egy picit, elöre veszi a szájában és az első fogaival aprítja kisebb darabokra:)Olyan mint egy kis nyuszi:))
Amúgy még nem eszik semmit babád, csak szopizik?
első vagyok
jaj ne is beszélj szimbiózisról, az én fiam most újra éli a csecsemőkorát, annyit kéri a cicit:))
megkérdezhetem, hogy mikor főzől neki hgy csinálod?Hogyan fűszerezel és mivel próbálkozol?
Majd lesz ez jobb is:)Csak legyél kitartó!Az a jó, hogy van tejed, és ha ennyi étkezés mellett szépen fejlődik, akkor nincs gond, majd rákap az ízére:)
Amúgy ha egy tippet elfogadsz, szerintem ha olyat főzöl, amit is ehet, abból nyugodtan kínáld meg!Lehet bejön neki, az nem gond, ha van benne fűszer.Legalábbis az én fiamnál leginkább azok az ételek jöttek be, amit úgy készítettem, ahogy magunknak csináljuk.Ja és én egy BonoSal nevű fűszersót használok szinte midenhez(leves, főzelék, hús, rizs).Nagyon jó, nátrium szegény só, és tele van antioxidánssal.Így nem lesz túl fűszeres az étel, és ráadásul nagyon egészséges:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!