Mivel buntessem, hogy ne utaljon örökre?
Van egy majdnem 11 eves lanyom, aki semmi mast nem csinal, csak szamitogepezik, chatel, stb. Twitter es tarsai. Szabtam neki korlatot, hogy mennyit szabad, este, ha aludni megy elveszem a telefonjat, eleinte ellenkezett, duzzogott, aztan tobbet nem. Most jottem ra, hogy a regota nem hasznalt, nem is latott tablet az agya alatt van es hajnal 4-ig is irogat a twitteren, chatel es eleg tragarul irogat, raadasul 4 evvel idosebbnek adja ki magat.
Nem tudom, hogy hogy buntessem. Elveszek mindent, plusz eltiltom a jatektol teljesen? Vagy nem tudom. Epp esszel, magyarazattal nem megy, az arcomba hazudik es hulyenek nez.
Igy is olyanokat ir, hogy az elete katasztrofa, es hogy nincs miert elnie csak a baratai a neten (akiket nem is ismer szemelyesen) .....
Mit tegyek?
Szerintem ez már beteges. Biztosan megkérdeznék egy szakembert, tanácsot kérnék.
Én tuti elvennék tőle mindent!
Számítógépet használhatná naponta 1 órát, de csak olyanra, ami infó szerzés, vagy suliba kell. Semmi chat és hasonlók.
Kitalálnék közös programokat. Beszélgetnénk sokat.
Nagyon fiatal még. Szerintem nem normális a viselkedése. Valami biztosan hiányzik neki.
tipikus buta kislány, elég sok ilyen van sajnos...
ezt a "nincs miért élnem" dolgot remélhetőleg 18-20 éves korára kinövi, de lehet hamarabb...
Én a helyedben normálisan leülnék megbeszélni vele a dolgokat, aztán ha nem használ akkor kicsit erőteljesebben leszidnám, hátha elgondolkodik a dolgokon végre...
de 11 éves, nem te neveled már, még ha azt is hiszed...
22F
ez már inkább függőségnek hangzik
valaki írta, hogy ezt már inkább szakemberre kéne bízni, egyet értek vele, nem normális, hogy egy 11 éves gyerek így viselkedjen
Kertes házban laktok? Hajnalban keltsd fel, hogy nyomás ki havat lapátolni. Egész napra adj neki valami alaposan fárasztó munkát, majd nem lesz ereje hajnalban is chatelni.
chaltelni.
Most hogy suliba megy már, miután délután tanult is, szintén kérd meg, hogy segítsen sütni-főzni, takarítani. Ez hasznos időtöltés és kellően elfárad benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!