Nagyon sokat szorongok az iskola miatt. Mit tegyek?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy számomra fontos dologban.
Gimnazista vagyok és nagyon félek iskolába járni. A tanulás jól megy, szeretek tanulni és vannak barátaim is. Nem sok, inkább a minőség számít. Viszont van egy szűk réteg, akik megkeserítik az életemet... Illetve csak keserítették, manapság már mondhatni leszálltak rólam (a hátam mögött csinálják amit eddig is). A problémám az, hogy nem tudom magam túltenni azokon amik történtek. Sokszor megaláztak az egész osztály vagy még több ember előtt. Úgy érzem, nem tudom feldolgozni a történteket, alapból túlérzékeny vagyok. A múltban történtek hatására már előre rettegek, pánikrohamaim vannak és már szinte generalizálom a szorongást. Annyi gyűlölet halmozódott fel bennem, hogyha tehetném meg is ölném ezeket a személyeket. :( Már bánom, hogy nem jelentettem fel őket, mert amiket csináltak már bőven jogsértés.
Nagyon sokat hiányzok a suliból is, folyton beteg vagyok és érzem, hogy lelki okokból.
Bocsi a helyesírási hibákért, most is elég zaklatott vagyok.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Iskolaváltásra sajnos nincs lehetőségem a szüleim miatt. Az iskolapszichológusnál bepróbálkozom, hátha tud valami hasznosat mondani.
Nagyon sok mindennel próbálkoztam már, többek között vezetett meditációkkal, pozitív megerősítésekkel.... de a szorongásom mindig visszatér.
Szia! :)
Nekem az általános iskola volt ilyen, 8 évig. Ezután a gimnázium nagy megkönnyebülést jelentett, végre normális közegbe kerültem, normálisa emberekkel. Azonban itt jöttek elő nekem is az általános iskolai bántalmazások, megalázások, mert nálunk ez nagyon durva szinten ment. Uyan így szorongós tipus vagyok, szintén pánkbeteg lettem emiatt és depressziós. Nem mondom, hogy egyszerű ezzel együttélni, de meg lehet tanulni. :) Próbálj meg azokra a barátaira koncentrálni akik fontosak neked. És amit a hátad möött csinálnak az ne érdekeljen. Azt írod már leszálltak rólad úgy-ahogy. Próbáld meg figyelmen kívül hagyni őket. Nekem ami még sokat segített az egy teljes nagy változás volt, mind öltözködésben, mind viselkedésben. Így az emberek is másnak látnak. Furcsamód sokszor megkapom, hogy milyen magabiztos vagyok, meg milyen jó kisugárzásom van, bár é nem így érzem magam. :D Félek én is egyedül a suliban. Ha van ott valaki mellettem akkor semmi bajom, de például a folyosón végigmenni vagy sorbanállni a büfében utálok, úgyérzem mindenki néz, nagyon kellemetlen. Ha teheted menj el pszichológushoz, az segíthet. :) Mondjuk én nem járok több okból sajnos. Amúgy az iskolaváltás nem hinném, hogy segít, sajnos hülyék mindenhol vannak ne várj csodát ettől. Ha nagyon durván megy nálatok is ez a piszkálás/megszégyenítés, akkor talán érdemes, de nincs rá garancia, hogy jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!