Hogyan vegyem rá magam a tanulásra?
Figyelt kérdés
Akárhogy elgondolkodom a jövőn (sokszor sírok is miatta) de nem tudok tanulni...akárhogy akarok nem tudok..a jegyeim nagyon rosszak(2-3)és itt a félév és ugye az év vége meg bele fog számítani a gimibe..napközis vagyok kivétel szerda&péntek (ilyenkor 4re otthon vagyok) eleve 6után érek haza a suliból mert eléggé messze lakunk.2016. jan. 1. 02:18
1/5 A kérdező kommentje:
(12L)
2016. jan. 1. 02:18
2/5 anonim válasza:
ne a jegyeknek tanulj, hanem magadnak
3/5 A kérdező kommentje:
De egyszerűen nem megy..akárhogy akarom órákon átt (kb 3-4óra)csak az a 2 oldal töri nem tudom megtanulni..ugyanez minden tantárgyal..
2016. jan. 1. 06:05
4/5 anonim válasza:
Próbáld meg beosztani az időt, és tartsd is magad hozzá. Például ha törit tanulsz, határozd el, hogy pl 4-kor leülsz, fél 5-ig tanulod, aztán 10 perc szünet, addig csinálhatsz valami szórakoztatót, pihentetőt, utána vissza az anyaghoz. Közben gondolj arra, hogy minél előbb végzel vele, annál több időd jut másra, ezért nem érdemes sokat sz@rozni vele, adj neki és tanuld meg.
Én ha tudtam, hogy nehezen tanulok meg valamit, hangosan fölolvastam magamnak, aztán hangosan föl is mondtam, hogy mire emlékszem. Ha tényleg odateszed magad és odafigyelsz, nem tart sokáig.
5/5 anonim válasza:
nekem sokat segít,ha kiülök a konyhába, telefon és gép nélkül. a könyvben, ahogy olvasom az anyagot kiemelem vagy kijegyzetelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!