Hogy segítsem át ezen a lányomat?
A kislányom 11 éves múlt, lassan 12. Van egy fiam is, ő 16. A szomszéd fiú szintén 16, ő a fiam barátja. Kertes házban lakunk, a fiú be tud jönni, tudja hol a kapukulcs, és a szombaton délelőtt csak úgy bejött és leült az előszobában, várta a fiamat, aki már úton volt haza (máskor is volt már ilyen, de eddig nem volt ebből probléma, baba koruktól barátok a fiammal, szinte családtag..). A lányom meg, aki azt hitte ketten vagyunk itthon, meztelenül kijött a fürdőszobából egy törölközővel a fején, és ráadásul önfeledten és jó hangosan énekelt is. Így látta meg, hogy ott ül a srác, a srác pedig őt. A fiú szerintem viszonylag könnyen vette a dolgot, és gyorsan kiment az udvarra, a lányom viszont azóta vigasztalhatatlan. Óriási égésnek érzi, soha többet nem akar a fiú szeme elé kerülni, sőt a bátyjával sem szívesen áll szóba azóta, sehogy sem bírom megvigasztalni. Már mindent mondtam neki.
A fiúval persze elbeszélgettem, hogy kamaszodik a lányom, lehetőleg mostantól mellőzze a kopogás, csengetés nélküli látogatásokat, azt hiszem meg is értette.
Mit csinálnátok?
Nem lehet, hogy a lányodnak tetszik a szomszéd fiú, és ezért érzi magát ennyire rosszul a történtek után?
Mondd el neki, hogy megérted, kínos szituáció volt, de a srácnak is, úgyhogy nyugodtan tegyen úgy, amikor találkozik vele, mintha nem történt volna semmi. A fiú is ezt fogja csinálni. És legközelebb akadályozd meg az ilyen baleseteket. Ha van vendégetek, szólj be a fürdőszobába a lányodnak mielőtt kijön. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!