Szülők! Milyen kortól fogadható el számotokra, hogy a gyereketek szexuális életet él?
Anonym kérdőíves felmérés szerint a 18 éves egyetemisták 1/3-a szűz még. Viszont szemtől-szembe a társaiknak sokan mondták erről ennek az ellenkezőjét.
Manapság nem divat szűznek lenni.
Szerintem kortól függetlenül bármely kapcsolat, csak akkor érett meg a testi beteljesülésre, ha a védekezés ellenére besikerülő babának legalább 51% esélye van a megszületésre.
18 évesen 1 év járás után szerintem már a legtöbb szülő elfogadná hogy szexuális életet éltek. Hiszem ők is voltak fiatalok, ők is tele voltak hormonnal, stb... tehát ez abszolút elfogadható.
egy kicsit nekem is furcsa hogy ilyen sokáig húzod. Érdekes, hogy még nem kívántad vele az együttlétet..??
Te döntsd el hogy mit mikor csinálsz!
Te felnőttként gondolkodsz, mert felelősséggel tervezed a dolgaidat, de egész életedben nem felelhetsz meg a szüleidnek, mert vénlányt csinálnak belőled!
De az teljesen normális, hogy kicsit ódzkodsz a szextől, illetve a veszélyeitől.
A barátodat pettinggel, kézimunkával totálisan ki tudod elégíteni, és ő is téged!
Persze az elővigyázatosság ottt is fontos! :-)
Kellemes játékot!
#22: ezzel nem feltétlenül értek egyet, azokkal mi van akik soha se akarnak gyereket? szerintem egymás szeretet és egy kapcsolat komolysága nem attól függ hogy mennyi esély van arra hogy megmarad egy nem tervezett gyerek:D
#23: ebben van valami...de ez elfogadás se mindegy milyen szájízzel van:D És már hogy ne kívántam volna:D Csak enyhén paranoiás vagyok ilyen téren, meg félek a péniszektől is valamennyire. Igazából teljesen változó mikor mennyire..van amikor a gondolattól látványtól nincs bajom, máskor meg már a gondolattól is pánikolok...
#24: Nem gátolnak amúgy fizikailag, nem ők csinálnak belőlem öreglányt, hanem én magamból, amiért nekik akarok megfelelni:D Majd egyszer lehet elengedem ezt is...ki tudja:D Na igen itt is vannak problémák (23-asnak írt válasz) én még nem jutottam el ide akárhogy is tervezgetem fejben hogy most már aztán muszáj lesz, valahogy sose sikerül cselekedni amikor oda kerülök:c
Köszönöm nektek is a választ!
26 osnak köszönöm, anyukám is így kezeli de látom hogy ez csak a felszín és belül nem örül annyira vagy nem tudom...
Még mindig nem értünk egyet, de szerintem ez így is fog maradni:D Én értem mire gondolsz, de 18 évesen nincs 51%hogy megtartsak egy gyereket még jó pár évig ez így is marad, de ennek ellenére el tudom képzelni a barátommal hogy kb 10 év múlva megtörténjen, de most biztosan nem. Akkor ne is feküdjünk le 10 évig? Ez még szerintem is abszurd, ami nagy szó:D
Azért érdemes belegondolni abba, hogy a fogamzásgátlás még szinte nincs 100 éves találmány. (Igaz különböző praktikák voltak korábban is erre-arra, de leginkább az abortuszra, amiért sokszor a nő az életével fizetett...)
Én szomorúnak tartom, hogy a szexualitás mára ennyire levált a gyermeknemzésről, holott e kettő szervesen összetartozik.
Úgyhogy lehet hogy én ritka kivétel vagyok, de én nem feküdtem le a gyermekeim apján kívül senkivel, és rá várom kellett sokáig. (Nem vagyok semmilyen szélsőséges szekta tagja, mielőtt még ez valakinek eszébe jutna).
És szerintem nagyon megérte.
29-es még a végén az is kiderül hogy vega vagy!
Én férfiként 15 évesen kezdtem el szexuális életet élni. A szüleim tudtak róla, és támogattak is benne. Nem volt bűntudatom, meg "tilosban járás". A húgom meg 16-17 körül, nem tom pontosan ez annyira nem érdekelt sosem. Arról is tudtak szüleim, ott sem volt semmi tilosban járás.
Én, ma már felnőtt fejjel bár még gyerek nélkül azt mondom hogy örülnék, ha azt látnám hogy egészséges gyereket sikerült nemzenem és nevelnem. Így 16 éves kora után már frusztrálna a dolog, ha a gyerekem nem élne teljes értékű életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!