Kamaszok, Szülők! Gimnázium vagy szakközépiskola?
8.-os vagyok és eljött a pályaválasztás ideje. Nagyon sokat vacilálok a gimi és a szakközép (ami ugye már szakgimnázium lett és a szakközép lett a szakmunkásból). Mindkettő érdekel de nagyon nehéz a döntés, illetve nem tudom mennyire számít 4-es tanuló vagyok.
1, erős gimnázium, emelt matematika-informatika tagozat
2, szakgimnázium, szociális ágazat, 4 év után érettségi +1 után kisgyermekgondozó-, nevelő "szakma"
Melyikkel járnék jobban? Melyik kell a mai világba?
Nem tudok dönteni :(( Azt mondta osztályfőnök hogy szünet után fogja kérdezni ki hova szeretne menni. Az 1, iskolában nov. 9-én, a 2, iskolában nov. 4-én lesz nyílt nap amire természetesen elmegyek de addig is várom a válaszokat.
13-as vagyok, a sajat peldamat szeretnem elmondani.
En is elmentem nyilt napokra, es eldontottem hogy az x suliba fogok menni. Megirtuk a kozpontit, elmentem szobelizni es az ideiglenesen nem voltam bent, de mivel ez nagyon santitott, anyukam vette a faradtsagot es OM azonositok alapjan megtudta nezni, hogy akik elottem vannak, hany pontos kozpontit irtak (nagyon sok suli kiirja, hogy hany pontot ertel el a szobelin, mennyi lett a kozpontid, az x suli pont nem irta ki, ezert masik iskolak ideiglenese alapjan neztuk meg). Igy kiderult, hogy nagyon sok gyerek, aki elottem van, sokkal rosszabb kozpontit irt mint en, es ha szobelin is max. pontot kap, akkor se lenne tobb pontszama, mint nekem, magyarul nagyon sok volt a protekcios, es hiaba csusztam volna be abba az osztalyba, en igy nem akartam, szoval sorrendet valtoztattunk es a mostani sulim nagyon jo. Szoval nyilt napon meg semmi sem dol el.
21-es!
Elhiszem teljes egészében amit írtál.
Én most néztem utána a tavalyi központinak egy gimi honlapján, majd párat megnéztem azonosító alapján az ideiglenes listán és ledöbbentem!!!
Kb. 44-59 pont között írtak (itt szóbali nem volt) a vitt pontok alapján 4.8 volt az átlag.
kB. 8-at néztem meg....pl. volt olyan akinek összesen 140 pontja volt és 44 !!!! pontos felvételit írt!! Tehát a 100-ból vitt 96 pontot! Szinte hogy egy kitűnő tanulóról volt szó...Elhiszem hogy sokan izgulnak a felvételi miatt dehogy ennyi éltanuló elszúrná a felvételit azt már nem veszem be....
Mostmár ott tartunk mivel én pedig ragaszkodok ehhez a sulihoz, abszolút nem vagyok benne biztos hogy bejutok...hiába írom meg jól a központit...és ez csak 1 iskola...lehet a többibe is így meg.
A suli nevét nem adom ki még privátba sem...
El vagyok keseredve....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!