Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, Szülők! Gimnázium...

Kamaszok, Szülők! Gimnázium vagy szakközépiskola?

Figyelt kérdés

8.-os vagyok és eljött a pályaválasztás ideje. Nagyon sokat vacilálok a gimi és a szakközép (ami ugye már szakgimnázium lett és a szakközép lett a szakmunkásból). Mindkettő érdekel de nagyon nehéz a döntés, illetve nem tudom mennyire számít 4-es tanuló vagyok.

1, erős gimnázium, emelt matematika-informatika tagozat

2, szakgimnázium, szociális ágazat, 4 év után érettségi +1 után kisgyermekgondozó-, nevelő "szakma"

Melyikkel járnék jobban? Melyik kell a mai világba?

Nem tudok dönteni :(( Azt mondta osztályfőnök hogy szünet után fogja kérdezni ki hova szeretne menni. Az 1, iskolában nov. 9-én, a 2, iskolában nov. 4-én lesz nyílt nap amire természetesen elmegyek de addig is várom a válaszokat.

2015. okt. 27. 22:37
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Én szakközépiskolába jártam és azt is ajánlom, több a kimeneti lehetőség, pl. egyetemre, OKJ-ra, érettségit is add, szakmai alapjaid meglesznek. Mikor egyetemre mentem, sok gimis hátrányban volt, mert nem voltak meg a szakmai alapjai, amik nekem, viszont ők meg sokkal jobbak voltak matekból, fizikából, kémiából. szóval van mindennek előnye, hátránya is, de én a középiskolának nagyobb értelmét látom.
2015. okt. 28. 11:09
 12/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Mindenképp szeretnék egyetemre menni :)

2015. okt. 28. 11:23
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem 4-es atlaggal ne menj eros gimibe, foleg, hogy most azt mondod, hogy egy gyengebb suliba vagy negyes atlagu. En egy kozepes gimit valasztottam 8 ev kitunokent, es hat itt is tanulni kell rendesen, bar osszessegeben jo jegyeim vannak, es azt tanulom, amit kell. Nekem mindenki ajanlotta, hogy menjek eros gimibe, csak felesleges lett volna, hogy egy versenyistalloban kidolgozzam a belemet egy 5-osert, ugyanazt tanulnam ott, mint itt. Nagyon sok volt osztalytarsam gyengebb atlaggal (4-4,5) jelolt meg eros gimit, termeszetesen nem vettek fel oket, mivel az atlag (termeszetesen vannak kivetelek) kb. tukrozi a lexikalis tudasodat, ertelmessegedet. Nem valoszinu, hogy ilyen jegyekkel te 65+-os kozpontit fogsz irni, ezzel persze nem akarlak megserteni (ez a 65-70 pont szokott lenni a vizvalaszto, aminel mar elgondolkodnak azon, hogy felvegyenek-e).

Szoval osszefoglalva, szerintem a szakkozepet valaszd. A nyilt napra meg ugy menj, hogy inkabb az epuletet es a diakokat figyeld meg, a tanarok ilyenkor nem olyan orat tartanak, mint altalaban.

Kilencedikes vagyok, ugyhogy nekem meg friss az elmeny. 😃 Ha barmi kerdesed van, nyugodtan irj.

2015. okt. 29. 06:51
 14/25 anonim ***** válasza:

Szakközepet akkor érdemes választanod (abból se mindegy, milyet, vannak fokozatok:-)), ha ugyanarra a szakmai területre mennél egyetemre. Könnyebb az OKJ-t, ráépített technikumot stb. elvégezni, azza már lesz egy szakmád, és a fősulin/egyetemen plusz pontot jelent(het), meg kell nézni a felvin, melyik mit fogad el.

Műszaki területen egy erős szakközép+technikum kifejezetten előny az egyetemen, ezt láttam a saját gyerekemnél. Kisujjból megcsinálta a rajzokat, beadandókat a gimisekkel ellentétben, akik ilyet nem tanultak, az alaptárgyakból (matek, fizika) sem volt hátrányban velük szemben, ő gyakorlatilag a gimis emeltnek megfelelő képzést kapott a suliban ezekből. Humán tárgyakból tuti lenne elmaradása, de abban, ami műszaki területre kell, nincs.

2015. okt. 29. 10:48
 15/25 anonim ***** válasza:

Ma szerintem már nincs akkora különbség. Én pl egy informatikai szakközépből mentem ELTE informatikai karra, és rosszabb jegyeim voltak, mint a barátomnak, aki egy katolikus gimiből került oda.

Hogy gimi vagy szakközép, az teljesen tökmindegy, inkább azt döntsd el, hogy a matek-infó vagy a gyerekgondozó dolog érdekel jobban. Bár szerintem bármelyik középsuli után jelentkezhetsz bármilyen egyetemre vagy okj-re nagyjából, kevés kivétel van és azokat is meg lehet oldani, egy barátom pl ugyanúgy informatikai szakközépből ment orvosi egyetemre, ő átjárt a közeli gimibe biosz meg kémia órákra, és kellett abból is érettségiznie, de megoldható. A középsuli még nem zár ki semmit, szép is lenne ha 14 évesen holtbiztosan el kéne dönteni, mi akarsz lenni egész életedben :D

2015. okt. 29. 11:52
 16/25 anonim ***** válasza:

gimnázium, főleg ha az emelt matekos tagozatra mész

a második lehetőségnek nincs sok értelme.

2015. okt. 29. 17:53
 17/25 anonim ***** válasza:

Nem szakgimnázium. Legalábbis a miénket szakközépnek hívják.

Remélem marad is az a neve, mert szerintem elég idióta megnevezés. Na mind1 ez csak az én véleményem. :)

Ha gyermekgondozó szeretnél lenni, akkor jó neked a szakközép.

Az egyik válaszoló írta, hogy az szakközépben hülyegyerekek vannak.

Nem kötözködni akarok, de szerintem gimnáziumban is ugyanúgy vannak hülyegyerekek.

2015. okt. 29. 21:16
 18/25 anonim ***** válasza:

#13 szerintem nincs igazad. Én végig 4-es átlagú voltam általánosban és 81 pontos központit írtam, ahogyan egy csomó barátom is ilyen helyzetben volt.

Csak fel kell rá készülni.

Az iskolai jegyek pedig nem sokat tükröznek, max azt, hogy rád mennyire lehet ráhúzni a sémát, amit kijelöltek a "nagyok".

Gimibe menj, mindenképp. A kettes válasz teljesen igaz.

2015. okt. 29. 21:21
 19/25 anonim ***** válasza:

a 2.válaszolónak nagyon igaza van

E gyébként én nem pártolom az erős gimiket...nem látom értelmét annak hogy éjszakába nyúlóan tanuljon az ember 15-16 évesen, akkor mi lesz az egyetemen főiskolán? Úgyis ugyanolyan bizonyítványt kap mindenki.

A nyílt napok segítenek hidd el...a döntésben......

2015. okt. 30. 08:44
 20/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Nyílt nap alapján döntök szerintem

2015. okt. 30. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!