Egészségügyi szakközépiskola vagy sima gimnázium nyújt többet a gyereknek?
Sima gimnáziummal az a gond, hogy biztosnak kell lenned benne, hogy a gyermek továbbtanul majd. Legalább OKJ-n, de inkább fősulin, egyetemen. Ehhez kell a gyerek szorgalma és pénz is.
Én anno így tettem, de én fixen tudtam, hogy tovább akarok tanulni, a szorgalmam és a család anyagi helyzete is megvolt hozzá.
Az egészségügyi szakközép jó, mert már szakmát ad. Tehát ha meghiúsul a továbbtanulás, akkor is lesz jövője a gyerekednek. Viszont egy erős gimnáziumi képzéssel nyilván nem ér fel.
Mindenkeppen eu!
En is egeszegugyi szakkozepben tanulok, es nem, nem kapok szakmat! Viszont nagyon sok erdekes, hetkoznapi eletben hasznalhato dolgot tanultunk mar, pl fogamzasgatlas...
Nalunk nincsenek olyan tudatlan lanyok, akik azt sem tudjak, mi tortenik mensesz alatt, megszakitassal vedekeznek, mint a tobbi korombeli kb.
Gondozastan, allapot-megfigyeles, elsosegely.... Amikor gyerekem lesz, lehet, hogy pont erre a tudasra lesz szuksegem amikor megall a babam szive..
Én gimnáziumba jártam, utána továbbtanultam. A gimiben az a jó, hogy onnan szinte bármilyen egyetemre/fősulira lehet jelentkezni, csak szorgalom és tudás kérdése.
Egy barátnőm gimi után végzett el 2 éves eü-s okj-t. Ezzel akár el is helyezkedhet, vagy továbbtanulhat egyetemen, ahol pluszpontnak számít (persze csak eü-s szakokon)
Attól függ mit szeretne lenni a lányod, én úgy döntenék.
Egyetemen egészségügyis karon vagyok és azt mondom,hogy teljesen mindegy továbbtanulás szempontjából.
Ha ilyen területen gondolkozik oda kell tennie magát, átlag szakon és egészségügyi szakközépben sem tanítanak olyan szinten kémiát és biológiát,mint felsőoktatásban.
Példának okáért ugyanott vagyok én a gimimmel, mint a csoporttársaim az egészségügyi vagy akár agrár irányultságú szakközepükkel.
Előnyük annyiból származhat, hogy páruknak megengedték, hogy kiváltsák az elsősegélyt :)
Én egészségügyi szakközépbe járok, szerintem semmitől sem jobb, vagy rosszabb, mint a gimi.
Ha érdekli az egészségügy, akkor engedd át. Tényleg szinte csak annyi a különbség, hogy más tantárgyakat (is) tanulnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!