Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egészségügyi szakközépiskola...

Egészségügyi szakközépiskola vagy sima gimnázium nyújt többet a gyereknek?

Figyelt kérdés
2013. okt. 15. 10:18
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Át szeretne menni a kislányom Eü-be ,de még bizonytalan.Hétfőig választ kell adnia,de úgy hogy ha átmegy már visszamenni nem lehet a gimibe ahol most humán szakon tanul.Viszont ha nem megy át most akkor később már nem teheti.Segítsetek,hogy megszülessen a számára legjobb döntés,mert én az anyukája is bizonytalan vagyok.
2013. okt. 15. 10:24
 2/12 anonim ***** válasza:
71%

Sima gimnáziummal az a gond, hogy biztosnak kell lenned benne, hogy a gyermek továbbtanul majd. Legalább OKJ-n, de inkább fősulin, egyetemen. Ehhez kell a gyerek szorgalma és pénz is.

Én anno így tettem, de én fixen tudtam, hogy tovább akarok tanulni, a szorgalmam és a család anyagi helyzete is megvolt hozzá.

Az egészségügyi szakközép jó, mert már szakmát ad. Tehát ha meghiúsul a továbbtanulás, akkor is lesz jövője a gyerekednek. Viszont egy erős gimnáziumi képzéssel nyilván nem ér fel.

2013. okt. 15. 10:30
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
a sima eü szakközp sem ad szakmát. csak tovább lehet menni ezen a vonalon. Én eü szakközépbe jártam. Annyi volt hogy voltak szakmai tárgyak, pszichológia, csecsemőgondozás, emberi test ilyesmi. Nekem ez is volt a választott érettségi tantárgyam. Az osztályból kb 2-3 ember maradt eü vonalon. Többen elkezdték pl a fizikoterápiás szakápolót vagy egyéb hasonlót de senki nem fejezte be.
2013. okt. 15. 11:13
 4/12 anonim ***** válasza:
19%

Mindenkeppen eu!

En is egeszegugyi szakkozepben tanulok, es nem, nem kapok szakmat! Viszont nagyon sok erdekes, hetkoznapi eletben hasznalhato dolgot tanultunk mar, pl fogamzasgatlas...

Nalunk nincsenek olyan tudatlan lanyok, akik azt sem tudjak, mi tortenik mensesz alatt, megszakitassal vedekeznek, mint a tobbi korombeli kb.

Gondozastan, allapot-megfigyeles, elsosegely.... Amikor gyerekem lesz, lehet, hogy pont erre a tudasra lesz szuksegem amikor megall a babam szive..

2013. okt. 15. 11:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én gimnáziumba jártam, utána továbbtanultam. A gimiben az a jó, hogy onnan szinte bármilyen egyetemre/fősulira lehet jelentkezni, csak szorgalom és tudás kérdése.

Egy barátnőm gimi után végzett el 2 éves eü-s okj-t. Ezzel akár el is helyezkedhet, vagy továbbtanulhat egyetemen, ahol pluszpontnak számít (persze csak eü-s szakokon)

Attól függ mit szeretne lenni a lányod, én úgy döntenék.

2013. okt. 15. 12:18
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

Egyetemen egészségügyis karon vagyok és azt mondom,hogy teljesen mindegy továbbtanulás szempontjából.

Ha ilyen területen gondolkozik oda kell tennie magát, átlag szakon és egészségügyi szakközépben sem tanítanak olyan szinten kémiát és biológiát,mint felsőoktatásban.

Példának okáért ugyanott vagyok én a gimimmel, mint a csoporttársaim az egészségügyi vagy akár agrár irányultságú szakközepükkel.

Előnyük annyiból származhat, hogy páruknak megengedték, hogy kiváltsák az elsősegélyt :)

2013. okt. 15. 12:27
 7/12 anonim ***** válasza:
76%
Engedd az EÜbe. én is oda jártam, mire eljött az érettségi úgy megutáltam az egészet, megundorodtam a rendszertől, hogy hagytam ez eü-t és totál más pályára mentem végül. Azóta is áldom az eszemet!
2013. okt. 15. 12:44
 8/12 anonim ***** válasza:
83%
Én eügyi szakközepet végeztem, érettségiztem ha eügyi pályán szerettem volna dolgozni tovább kellett volna tanulnom a suliban indult is okj-s 2-3 éves képzés. Annyi különbség van szerintem a kettő között hogy a gimiben magasabb a követelmény és a szinvonal, az szakközépben meg vannak olyan tantárgyak amik az eügyhöz közel állnak pl gondozástan, lélektan, társadalomismeret. Annyi "előnyhöz" jutottam az eügyi szakközepes érettségimmel, hogy a jogsinál nem kellett vizsgáznom elsősegélyből, igy azt megspóroltam :)
2013. okt. 15. 13:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Iskolája válogatja. Egy jó gimit, jó tanárokkal, jó közösséggel nem érdemes otthagyni mondjuk egy gyenge szakközépért, ugyanakkor egy gyengébb gimiből simán átmehet egy erősebb szakközépbe, főleg, ha az egészségüggyel szeretne foglalkozni.
2013. okt. 15. 18:21
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én egészségügyi szakközépbe járok, szerintem semmitől sem jobb, vagy rosszabb, mint a gimi.

Ha érdekli az egészségügy, akkor engedd át. Tényleg szinte csak annyi a különbség, hogy más tantárgyakat (is) tanulnak :)

2013. okt. 15. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!