Milyen egy átlag gimi?
Jövőre megyek középsuliba, és nem tudom mire számítsak. Egyik gimis barátnőm tanácsára végig szenvedtem a Bajos Csajokat, mert azt mondta ebből már nagyjából tudni fogom mire számítsak. Tényleg ilyen lenne? Menne a szarkavarás? És hogyan illeszkedjek be?
SZJG fanok!- olyan vagyok, mint Cortez nőibe, ha ez segít.
Előre is köszi a válaszokat!!
Végigszenvedted? Az egy mestermű, bár ha 14 vagy, akkor te már nem ezen nőttél fel. :) De az amerikai oktatási rendszer teljesen más a miénktől, ott nagyobb a kavarodás, mert nem osztályok vannak, hanem évfolyamok, és kavarják az órarendet, amint láttad. Magyarországon ilyen nincs, csak max a testnevelés vagy a nyelvi órákkal és a faktokkal.
Gimitől függ, de sehol nincs akkora szarkavarás, akkora suli királynője vagy könyvmoly kicikizése, mint a filmekben. Mivel nem ugyanazok az emberek járnak majd a te gimidbe, mint az enyémbe, ezért teljesen más is lehet, mert az emberekből rakódik össze a közösség... De én túlizgultam. A beilleszkedést is, mert teljesen másokkal vagyok, mint amikor elkezdtem a gimit 4 éve. De biztos, hogy találni fogsz valakit, akivel elvagy. Ha szimpi egy felsőbbéves vagy évfolyamtárs, írj rájuk, ülj le melléjük az ebédlőben (jött már oda hozzám kisebb csaj, hogy nagyon tetszik a pólóm, ő is szereti a bandát, meg én is haverkodtam felsőbbévesekkel, idén együtt fesztiváloztunk végül). És ne játsdz meg magad, úgyis kiderül, mert nem fogod fenntartani a látszatot 4 évig (ennyit remélem tanultál a Bajos csajokból) :)
A SZJG-hez meg nem hiszem, hogy okos ötlet lenne hasonlítani. Az egy könyv, a lényege, hogy különlegesek a szereplői.
Mi eléggé sokan vagyunk a suliban, lehet ezért, de alig ismerjük a többi évfolyamot, még a miénken is csak egy osztállyal szoktak haverkodni a többiek. (de nem mindenki) Nálunk év elején járt 3 k.va az osztályba, akik teljesen kikészítettek egy csomó embert, de kb 3 hónap múlva kirúgták őket.Nem volt kellemes, de túl lehetett élni. A mi osztályunk 70%-a cigizik, de nem közösítik ki azokat, akik nem. Meg az úgymond "menők" se nézik le a kevésbé menőket. Nem vagyunk örök barátok velük, de elvagyunk egymással osztálytársi szinten.
Nem tudom, hogy ez csak nálunk megy-e így, de szerintem nem, a legtöbb suliban valószínűleg ilyen. (Egyébként én középsuliba járok, nem gimibe)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!