Milyen egy átlag gimi?
Jövőre megyek középsuliba, és nem tudom mire számítsak. Egyik gimis barátnőm tanácsára végig szenvedtem a Bajos Csajokat, mert azt mondta ebből már nagyjából tudni fogom mire számítsak. Tényleg ilyen lenne? Menne a szarkavarás? És hogyan illeszkedjek be?
SZJG fanok!- olyan vagyok, mint Cortez nőibe, ha ez segít.
Előre is köszi a válaszokat!!
Mifelénk egy egészen különleges rendszer alakult ki. Olyan, mint a focisták: Mindenki tartozik egy "klubhoz", azaz egy klikkhez, amiből elég sok van, de ha valami rendezvény van (pl. diákdiri választás, ami egy nagyon fontos esemény, és aminek eredményhirdetése után az egész adott évfolyam bizonyos szinteken összegyűlve piál és bőg - egészen különleges szituációk alakultak ki már az évek során), akkor akármilyen klikkbe is tartozol, az osztályoddal tartasz, mert az osztályokon belül sincs egyáltalán ellenségeskedés. Vannak ilyen sportolók, vannak akik mindig házibulikat szerveznek, meg vannak a diákönkormányzatosok, de itt ezek a kis körök nem annyira feltűnőek, mint az amcsi gimis filmekben, mert nem "szekták", csak ilyen kis társaságok, akik vegyülnek, gyarapodnak, és csak úgy elvannak. Nincs olyan, hogy valaki kipécéznek, és pokollá teszik a középiskolai éveit. Ha valaki sehová sem illeszkedett be, akkor egyedül van, és kész. Vagy lesz ilyen köztes ember, aki mindenkivel jóban van (vagy épp az ellenkezője), de sehová sem tartozik, és ennyi, békén van hagyva, nem cseszegetik. A gimiseknek van jobb dolguk is. Persze vannak olyan emberek a suliban, akikről folyamatosan megy a pletyka, mert mindenki ismeri őket, és kb. többet tudnak róluk, mint azok, akik ténylegesen jóban is vannak velük. Volt már olyan, hogy egy hétvégi bulinak az egész évfolyamon visszhangja volt, vagy éppen egy meccsnek, akárminek. És vannak olyan dolgok is, amik osztálybulin történetek, és amik nem szivárogtak ki az évfolyamra, hanem köztünk maradtak. Voltak az osztályunkon belül "rommáncok" vagy csak ilyen testi "kalandok", amikor feltehetőleg szintén csak az osztály tud, de hallottam én vissza, hogy egy évfolyamosztály tagjai az osztálykiránduláson szexeltek jó hangosan, hogy mindenki hallja, és később mindenki tudja is. Alsóbb-felsőbb évesek között is akad jócskán kapcsolat, egyáltalán nincsenek elkülönülve, sőt... Összességében több közösség van itt, ahová tartozol, és ezek keresztezik egymást, mások, mégis van bennük valami közös. A gimi jó, egészen más, mint a filmekben, de mégis van benne valami hasonlóság (legalább is nálunk), de ezt nehéz leírni, ebbe benne kell lenni, közösségi embernek kell lenni, és akkor igencsak szórakoztató pár év ez. De megismételném: Ez csak nálunk van így, egy elég nagy létszámú iskolában, ahol nem csak gimisek vannak, de szakközepesek és szakmunkások is. Lehet, hogy nálatok teljesen el lesz különítve az osztályotok, nem tudom, ahány középiskola, annyiféle szociális rendszer.Az SZJG-t meg felejtsd el.
18L, most leszek végzős.
ki az a cortez.
cortez egy konkvisztádor volt aki amerikába érkezve lemészároltatta az őslakók egy nagy részét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!